Başkan Emre, yaptığı açıklamada, sosyal medyada bazı hesaplardan belediye personeli ile ilgili olumsuz algı oluşturmaya yönelik emekçi üzerinden siyasi rant sağlamayı amaçlandığını ileri sürerek, "Personelimizde kaygı ve endişe oluşturmaya yönelik bir takım maksatlı açıklamaları üzülerek öğrenmekteyim."dedi.

"Fitne çıkartmak isteyenlerin hesabı dün olduğu gibi bugünde kendilerini bulacaktır"

Emre, açıklamasına şöyle devam etti:

"Öncelikle herkesin şunu bilmesini isterim ki, bizim personelimizle göreve geldiğimiz günden bugüne kadar en küçük bir sorunumuz olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Fitne çıkartmak isteyenlerin hesabı dün olduğu gibi bugünde kendilerini bulacaktır. Seçim öncesi söylediğimiz gibi çalışan işini yapan kardeşlerim benim başımın üstündedir, bugüne kadar işini yapan hiçbir taşeron kardeşimin işine son vermedim, personelime siyasi gözle bakmadım.

Oysa ki 2014 seçimlerinin hemen akabinde belediyeden kaç kişinin işten çıkarıldığını tüm Besni halkı bilmektedir. Bugün işine devam eden hiçbir taşeron işinden çıkarılmadığı halde çığırtkanlık yapanların o dönemin yöneticileri oldukları, o dönemin idarecileri ile siyasi ortaklıklar yaptıklarını herkes bilmektedir, o gün sessiz kalanlar, bugün hiçbir personel çıkarılmadığı halde neden bağırdıkları ve hangi amaca binaen açıklamalar yaptıkları milletimiz tarafından bilinmektedir.

Belediyemizi, personelimize vereceğimiz zam üzerinden ithama kalkanlar bilgi cahili ve art niyetli kişilerdir, Biz Besni Belediyesi taşeron personelimize, bölgemizde hiçbir ilçede verilmeyen maaş zammını vermişken 3 çocuklu evli personelimiz 3 bin 700, bekar personelimiz 3 bin 250 TL maaş alacakken kendi yanında çalıştırdıkları personele asgari ücreti dahi vermeyen bu şahıslar bugün sosyal medyada bizi tenkide cüret etmektedirler.

Herkes şunu bilinsin ki personelimle arama ne bir sendika ne bir kurum nede bir şahsı koymayacağım, verdiğim zammı birilerinin demesi veya baskısıyla değil kendi irademiz ve kararımızla verdik. Bu dan sonraki tavrımızda bu olacaktır. Herkes şunu çok iyi bilsin ki Besni Belediyesi Facebook hesapları üzerinden yönetilmedi, yönetilmeyecektir."

Son 2 yıldır yapılan hizmetleri hazmedilmediğini vurgulayan Emre, şunları kaydetti:

"Son 2 yıldan beri yaptığımız hizmetleri, hazmedemeyen, Erkenek içme suyunu çekemeyen, millet bahçesini, su gözü mesire alanını, değirmen çayı Hidro Elektrik Santralini, 100 bayanı istihdam ettiğimiz halı atölyemizi, 60 gencimizi istihdam ettiğimiz tekstil atölyemizi, açtığımız, rehberlik araştırma merkezi, sosyal uyum merkezi, sosyal yardım çadırı, destek kart uygulamamızı, ve daha sayamadığım onlarca işi ve bu sene yapacağımız 15 temmuz alt ve üst yapı işi, 1.5 kW GES santrali, cirit meydan mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi, yeni adliye ihalesi ve birçok işi hazmedemeyen ve eleştirecek yer bulamayanlar, ucuz hesaplar peşine düşmüş durumdalar.

Bugün Erzurum’dayız tatil veya gezmek için değil belediyemiz ve Besnimiz için buradayız, Erzurum Belediyemizden, kilit ve parke taşı imalat makinesi, beton mikseri, cenaze aracı kazandırdık. Biz bu amaç doğrultusunda çalışırken bu hesaplar belediyemize ve bizlere zarar vermeye gayret göstermektedirler, ne yaparsanız yapın bizi Besniye hizmet sevdamızdan vazgeçiremeyeceksiniz.

Buradan tüm halkımıza şunu ifade etmek istiyorum, bu art niyetli kişiler bizi yıldırmadığı gibi sizleri de ümitsizliğe sevk etmesin, Besni Belediyesi kurumsal bir yapıdır bu yapıda hukuk kuralları geçerlidir."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha