Dağtekin, mesajında, mübarek Ramazan ayının kardeşlik ikliminin, dayanışma ruhunun yanı sıra  birlik ve beraberliği tazeleme ayı olduğunu belirtti.

-"ÇEVREMİZDE FAKİR, GARİBAN, MUHTAÇ YOKMUŞ REHAVETİ İÇERİSİNDE BULUYORUZ KENDİMİZİ"

Bu Ramazan ayını şatafatlı sofralar yerine, elde olan imkanlarla çevredeki yoksul insanlarla paylaşma çağrısında bulunan Dağtekin, şunları ifade etti:

"Öncelikle  rabbimden, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuşturmasını niyaz ediyorum. Ramazan diriliştir. Ramazan arınmadır. Belki de bir yıl  boyunca yaptığımız hatalardan, günahlardan, eksikliklerden ve  yanlışlardan kendimizi  öteleyip, bir aylık nefis muhasebesine çekip yeni bir güne başlangıç, yeni bir hayata ahdetmektir ramazan. Bu sebeple Biz müslümanların ramazan arınmasını önemsememiz ve ramazan ayının asıl anlamına idrakine varmamız gerektiği kanaatindeyim. Rabbimizin bize verdiği bütün emirler ve bizi sakındırdığı bütün nehiller insanoğlu içindir. Biz de bu mübarek ramazan ayının hem içerisinde, ay yılına göre zekat verilmesi biz de usul, esas olmuştur. Çevremizdeki fakir aileleri gariban aileleri düşünerek zekatlarımızı hakkıyla vermenin gayreti içerisinde olmak hem de yanı başımızda sıkıntısı olan insanlarımıza el uzatmak, biz siyasi partiler olarak, dernekler olarak, vakıflar olarak hepimizin toplumsal konularda daha bir çırpınış ve hassasiyet içerisinde olmasıdır ramazan ayı. Çünkü çoğu zaman öyle anlar oluyor ki farkında olmadan çevremizde gariban yokmuş, fakir yokmuş muhtaçlar yokmuş rehaveti içerisinde buluyoruz kendimizi.

-"İFTAR SOFRALARI, İSRAF SOFRALARINA DÖNÜŞMEMELİ"

Dağtekin,  dünyada fertler ve toplumlar arasında zengin-fakir gibi durumların bulunması taktir-i ilahinin nice derin ve hikmetlerini ihtiva ettiğine işaret ederek, Allah-ü Teala'nın bu dünyayı yaratırken toplumların birbirine olan muhtaçlığını oluşturduğunu ve bunu da bir imtihan vasıtası olarak lütfettiğini kaydetti.

Hatta sahip olunan nimetler kadar içine düşülen mahrumiyetlerin de birer imtihan vesilesi olduğunu ifade eden Dağtekin, mesajını şöyle sürdürdü:

"Toplum olarak sınavdan geçmek için mutlaka mübarek Ramazan ayının hakkını vermek durumundayız. Çevremizde yaşanan dramlara asla seyirci kalmamayız. Komşusu açken, tok yatmasının mümkün olmadığı bir medeniyetten ve kökten geliyoruz. Bunu kaybetme gibi bir zaafiyet içerisinde olmamamız gerekiyor. İşte bizlerde bu ayda özellikle fakir, yardıma muhtaç kardeşlerimizi gözetmeliyiz. Elimizden geldiğince onlara yardım elimizi uzatmalıyız. Zekâtımızı vermemiz bile, yardıma muhtaç ailelerin, yakınlarımızın sıkıntılarını gidermeye yetecektir. Akrabalarımızla, komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle ekmeğimizi bölüştüğümüz ramazan ayında iftar sofralarının israf sofralarına dönüşmemesi için çok dikkat etmeliyiz. Zira İnsanlar için bir hidayet rehberi olan, hak ile batılı birbirinden ayıran Kur’an-ı Kerim’de, ‘Allah israf edenleri sevmez’ ilahi kelamını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız."

Dağtekin, AK Parti İl Teşkilatı olarak,  ramazan ayının hakkını fazlasıyla verme gayretinde olacaklarının altını çizerek, "Özellikle kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile birlikte  daha farklı boyutlarda bir çalışma yürüteceğiz.  Çevremizdeki garibanların tespiti ve onlarla gücümüz yettiği nispetinde elimizden gelen yardımı yapacağız inşallah. Rabbim birlik beraberliğimizi kardeşliğimizi daim kılsın. Cenab-ı Allah, Ramazan ayında birbirimize daha bir hak, hukuka riayet neden bir toplum haline gelmeyi ve zalimin karşısında mazlumun da yanında olma duygumuzu diri tutmayı nasip etsin. Nasıl şu anda Ramazan-ı Şerif'e hayırlısıyla girdiysek, Rabbim bizi hayırlısıyla Ramazan Bayramı'na da kavuştursun inşallah. Milletimizin ve tüm İslam aleminin, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha