Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı olduğunu anımsatan Başkan Dağtekin, mesajında, "23 Nisan’ın 100. yılı olması tarihi bakımından önemli bir nokta olmasının yanı sıra sembolik olarak büyük anlam ifade etmekte."dedi.

AK Parti hükumeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin, 100. yıla özel birçok hazırlık yaptığını ancak tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ve sosyal mesafe kuralına riayet edileceğini ifade eden Dağtekin, şunları kaydetti:

"Her yıl ülke genelinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında bu yıl bir sarkma olacağını, TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop daha önce açıklamıştı. Yine tedbirler kapsamında TBMM Başkanlığı himayelerinde kapsamlı bir hazırlık yapılarak 23 Nisan’ı bugünün anlamına uygun bir şekilde kutluyoruz. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığımız da çeşitli yarışmalar ve TRT EBA Televizyonu üzerinden 23 Nisan kutlamaları düzenliyor. 100’üncü yılı coşkusu Türkiye ve dünyadaki çocuklardan gelen resim, şiir, şarkı, fotoğraf ve videolarla kutlanıyor. Biliyorum ki, çocuklarımız 23 Nisan’ı iple çekiyordu. Ancak bu süreçte biraz direnmemiz ve sabretmemiz gerekiyor. Devletimizin bugüne kadar aldığı tedbirlerle elde ettiğimiz kazanımları kaybetmemiz gerekiyor. Bugün aldığımız bu tedbirlerle inşallah yarın daha büyük kutlamaları hep birlikte yapacağız."

Dağtekin, "Gazi Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hayata geçirdiğimiz reformlarla kabuğunu bütünüyle değiştiren ülkemiz, yarınlarını daha parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir."dedi.

Pandemiyle amansız mücadele verilen bir dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle yeni bir dünya düzenin kurulacağına dikkati çeken Dağtekin,şöyle devam etti:

"Kurulan yenidünyada en güçlü şekilde yerimizi almamız için hep birlikte daha çok çalışacağız. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasındaki engeller adeta kendiliğinden kalkıyor’ ifadelerini kullanarak İşçisinden işverenine kadar mal ve hizmet üretimde yer alan tüm kesimler, bu yeni döneme şimdiden hazırlanması gerektiği mesajını vermesi vizyoner liderlik kimliğini bir kez daha öne çıkardı.Örneğin; Henüz orta da bir virüs salgını yok iken  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 12 Nisan 2019 tarihli 'küresel virüs salgınlarına karşı ulusal ve iller bazında hazırlık, teyakkuz ve hareket eylem planı' genelgesinin altını çizmek istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı bugünlerde Türkiye’miz gönüldaşlığa dayalı milli yükümlülük seferberliği ile milyonlarca ürünü, binlerce teçhizatı, yaklaşık 2 milyar TL’ye ulaşan 'Milli Dayanışma Fonu'nu oluşturabilecek dirayetle başarabilmesi daha büyük bir anlam kazanıyor. İnşallah koronavirüs salgını bittiğinde tüm dünya, ülkemizin deneyimini konuşacak.

En büyük dileğimiz ise; istikbalimiz ve umudumuz olan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletimize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Meclisimizin ilk üyelerini ve devletimizin kuruluşunda emeği geçen bütün büyüklerimizi bir kez daha sevgi, saygı ve minnet ile anıyor, ülkemizin ve Adıyaman’ımızın tüm çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha