AK Parti ilçe teşkilatında gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, seçim sonrası parti olarak bir iç muhasebe yapılması gerektiğini söyleyerek önemli mesajlar verdi.
Konuşmasına dua ile başlayan başkan Dağtekin "Rabbim bizleri doğru yoldan şaşırtmasın.  AK Parti İl Başkanı olarak bu seçimlerde bir dava adamı şuuruyla en önemlisi hasbi çalışan tüm kardeşlerime saygılarımı sunuyor, teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Allah hepinizden razı olsun. Elbette Kahta ilçemiz partimiz açısından önemli bir yere sahiptir. Kahta'ya her gelişimde şunu söylüyorum; Kahta'mızın her konuda örnek bir yapısı vardır. Aktif siyaseti ile, pratik çözümler ile, kendisi geliştirmiş nitelikli ekibiyle her daim ayrı bir yere, ayrı bir değere sahiptir. 31 Mart seçimlerinden sonra Kahta'mızda oluşan tabloyu bir yol kazası kabul ediyoruz. Bu sonuçları kesinlikle bir yenilgi olarak görmemeniz gerekiyor. Teşkilat olarak iç muhasebeye ihtiyacımız var. Herkes kendi eksikliklerini yeniden gözden geçirmelidir. Mehmet Dağtekin olarak benim eksiğim neydi, şahsım ne kadar sorumluydu, ne kadarını yapmalıydım? Biliyorsunuz inancımızın bile hep bir açık kapısı vardır. O da tövbedir. O da özür dilemektir. O da ben yanlış yaptım ama yanlışımı kabul ediyorum diyebilme erdemliliğidir. Sandık müşahitlerimiz görevlerini yaptılar. Ancak bu görevi ifa ederken 2002 ruhu ile yapmamız gerekiyordu. Şayet hepimiz bu hassasiyetle bu şuurla görevimizi layıkıyla yapmış olsaydık belirli bir kesim tarafından tartışmaya açılan bazı konuların önünü de kesmiş olurduk. Örneğin; Sincik ilçesinde sandık müşahitlerimiz ve sandık görevlilerinin zafiyet göstermemesi gerekiyordu. Bu bir eksikliktir. Şayet dersimize iyi çalışmış olsaydık, daha sandık başında sayım yapılırken hataları o anda tespit ederek itirazları o anda yapmamız halinde seçmenin hür iradesini tam olarak sandığa yansıtmış olacaktık. Dolayısıyla teşkilatımızın tüm kademeleriyle  doğru dersi çıkarmak zorundayız. Zira seçim sonuçları bazı argümanları da beraberinde getiriyor. Çıkarılacak ders ne eksik ne fazla olmalı. Muhasebe, kişiler yerine kurumlara, süreçlere, prensiplere ve değişen seçmen sosyolojisine odaklanarak  bu süreci iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Tabii şu da bir gerçek; Bu seçimlerde partimiz oransal olarak hala en iyi zamanlarında.Hatta yerel seçimler bazında bakıldığında 2014'e göre oyunu arttırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi.
Öte yandan seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini de partililerle paylaşan Dağtekin " Yolda gelirken Cumhurbaşkanımız arayarak Adıyaman ve ilçelerini sordu. Biz de o esnada Besni'de devir teslim töreni yaptığımızı ve tekrar Adıyaman'a döndüğümüzü arz ettik. Bütün ilçelerin tek tek durumunu sordu. Demem o ki, seçim sürecinde ki bunca yoğunluk içerisinde Adıyaman'ı kendine dert edinen ve Adıyaman'ı soran bir cumhurbaşkanımız, bir liderimiz var. Adıyaman'ın en ince detayına kadar hakim olan bir liderimiz var iken, Allah'ın izniyle bize bir şey olmaz. Liderimiz bize bugüne kadar hep  doğru yolu gösterdi ve bu doğrultu da yolumuza devam ettik. Ama önemli  bir şeyi de bana hatırlattı. Sayın cumhurbaşkanımız  dedi ki; aman ha bu sefer  bir tek kişinin partiye geçişine müsaade edilmeyecek.  Kabul etmeyeceksiniz. Bugüne kadar kaybettiğimiz nokta buydu. Yerel seçim sürecinin ilk başlarında yani siyasetin yeni yeni ısınmaya başladığı dönemlerde ilçelerimiz dolaşırken bu konuyu özellikle partililerimizle paylaşmıştım. Şayet hangi aday seçimlerden sonra AK Parti'ye geçeceğiz diyorsa inanmayın. Bu talebi kabul etmeyeceğiz şeklinde uyarılarımız oldu. Daha  sonra ise Sayın Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa mitinginde 'bu trenden inen bir daha binemez' dedi. Seçimlerde, birileri gidiyor sömürüyor, sayıyor ertesi gün bakıyorum yine geldi otobüsün direksiyonuna oturmuş, o sürüyor. Böyle bir şey olmaz. Siz değerli kardeşlerim AK Parti'nin, ak oyları ile seçildiniz. Başımızın tacısınız,  encümenlerimizsiniz. Bu görevi kabul ettiniz ve seçildiniz baş tacısınız. Bu davanın lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın emanetini siz taşıyacaksınız. Bu emanet bu günden sonra başladı ve beşinci yılın sonuna kadar AK Parti'nin meclis üyesi olarak  yapacağımız görev ne ise bu görevin hakkını vereceksiniz. Ankara'da TBMM  ne ise burada da İl Genel Meclisi odur. AK Parti'nin misyonuna en ufak bir zedeleme içerisinde olmayacağınızdan şüphem yoktur. Olur ya kızgınlık olur, darılma olur, belki bana kızabilirsiniz ancak bu kırgınlık asla partimizin misyonuna gölge düşürecek bir tutum olmamalı. Kızdığınız küstüğünüz kim olursa olsun aklımıza her daim davamız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesi gerekiyor." diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha