Başkan Dağtekin, yaptığı açıklamada, ABD tarafından ilan edilen tek taraflı plan, Filistin meselesini, Kudüs’ün statüsünü kavramaktan uzak bir girişim ve sonuçsuz kalmaya mahkûm plan olduğunu kaydetti. 

Daha öncesinde de ABD Başkanı Donald Trump’ın, sözde barış planı adı altında 'Yüzyılın Anlaşması' şeklinde dünyaya ilan edildiğini ifade eden Dağtekin, şöyle devam etti:

"Barış, adı altında Kudüs ve Filistin'i İsrail'in avuçlarına bırakmaya yönelik olan bu plan, Filistin topraklarını gasp etmeyi hedefleyen sinsi bir ilhak planıdır. Açıklanan skandal plana göre, Filistinlilere sınırlı egemenliğe sahip bir devlet imkânı verilecek. Batı Şeria’da ise, İsrail binlerce Filistinliyi katlederek işgal ettiği topraklarda varlığını sürdürecek. Türkiye Filistin davasına sahip çıkmak, İsrail mezalimine dur demek için yoğun bir diplomasi ve  gayretler ortaya koyarken, ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir araya gelerek bu kirli planı, tam da cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta ki ‘One Minut’ çıkışının 11. yılına denk getirmeleri ise oldukça manidardır."

İsrail basınının MİT Başkanı Hakan Fidan’ı hedef tahtasına koyması ile devam eden süreçleri birbirinden bağımsız olarak göremeyeceklerinin altını çizen Dağtekin,"Türkiye’nin Filistin meselesinde tavrı, uluslararası hukuk ve meşruiyet eksenindedir. Kudüs ise daima kırmızı çizgimiz olmaya devam edecektir. Yüce dinimiz İslam’ın kutsal şehirlerinden Kudüs başta olmak üzere gönül coğrafyamızın mahzun kederli topraklarından biri olan Filistin, barış planı sinsiliği altında emperyalist düşüncelerin çizdiği haritalara mahkum edilemez, edilemeyecektir. Üstad Cahit Zarifoğlu’nun dediği gibi ‘Kudüs, bir sınav kağıdı… Her Mü’min kulun önünde.” sözleriyle değerlendirdi.

Adıyaman gündemine dair açıklamalarda da bulunan Başkan Dağtekin, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın’la 3 günlük Adıyaman programı kapsamında ilçe ve köylerin yanı sıra depremin en çok etkilediği Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulunduklarını anımsatarak  "Elazığ ve Malatya'da Genel Başkanvekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş’a eşlik ederek depremin büyük hasar verdiği bölgelerde incelemelerde bulunduk. Ayrıca Malatya Valimiz Sayın Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan ve MKYK Üyemiz Sayın Öznur Çalık’a taziyelerimizi ve  geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Allah beterinden saklasın. Daha öncede ifade etmiştim; hem bireysel hem de toplumsal hazırlığımızı en kötü senaryoya göre yapmakta fayda var. Vefat eden kardeşlerimize tekrardan  Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’le birlikte Adıyaman’a yapılan ve devam eden yatırımların son durumu ile ilgili istişarelerde de bulunduklarını ifade eden Dağtekin, "Bu şehrin gelişmesinde en büyük ihtiyacımız diyalog, özveri ve dayanışma.  Yaptığımız son çalışmalarda bunu başardığımıza inanıyorum.  Son olarak Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın  Ahmet Aydın ile birlikte Adıyaman Valimiz Sayın Aykut Pekmez’i ziyaret ederek yatırımlar ve projelerle ilgili kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Tabir yerindeyse Adıyamanımızın kronolojisini ortaya çıkardık. Bu toplantılarımızla, aksaklıkları ve eksiklikleri vakitlice belirleyerek çözüm yolları bulma ve hızlıca hayata geçirme imkânı elde ediyoruz." dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha