Yeni normalde saha çalışmalarına hız veren AK Parti İl Teşkilatı ilk olarak Gerger ilçesinde koordinasyon toplantısını gerçekleşirdi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,  AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Gerger Kaymakamı Emin Kaymak, Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy, AK Parti Gerger İlçe Başkanı Cemal Deniz ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yerel yönetimlerin faaliyetleri, devam eden projeler ve ilçedeki yatırımların ele alındığı toplantıyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, "Bu tarz istişare ve değerlendirme toplantılarında yakaladığımız uyum ve koordinasyon çalışmalarımıza ışık tutuyor. Gerger ilçemizin sorunlarını iş birliği içerisinde değerlendirme fırsatı buluyoruz. İnşallah hep birlikte Gerger’imizin gelişim ve değişimine daha fazla odaklanacağız.” dedi

Daha sonra Kahta İlçe Koordinasyon Toplantısında bir araya gelen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, Belde Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanı Bedir Yeni ve kurum amirlerinin katılımlarıyla ilçenin sosyal alanda ihtiyaç duyduğu yatırım ve yatırımlar, sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma programları değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca  yatırımlarla ilgili olarak bölge müdürleri, kurum müdürleri ve belediyeler sunumlar eşliğinde kendi alanları ile ilgili olarak sürdürülen projelerin fiziki ve mali gerçekleşme oranları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Yapılan toplantılar ve ziyaretlere ilişin bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, “Valimiz, milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz koordinasyon ve değerlendirme toplantısında bu ay ilçelerimizi faaliyet sunumları için bir araya geldik. Geçtiğimiz günlerde Besni Gölbaşı Samsat, Çelikhan ve Tut ilçelerimizde bu toplantılarımız yapmıştık. Bu hafta ise Kahta ve Gerger ilçelerimizde yaptığımız koordinasyon toplantılarımızla ilçelerimizde aksaklıkları ve eksiklikleri vakitlice belirleyerek çözüm yolları bulma ve hızlıca hayata geçirme imkânı elde ettik."ifadesini kullandı.

"Adıyaman’ımızın ulaşımına büyük bir vizyon ve değer katacak"

Pandemi dolayısıyla saha çalışmalarında zaman zaman aksaklıkların olduğuna işaret eden Dağtekin, şöyle devam etti:

"Ama normalleşme takvimi ile birlikte saha çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda yoğun bir çalışma temposu içerisinde beldelerimize ve köylerimize bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra devam eden projelerimizi yerinde inceledik. Örneğin; Adıyaman’ımızın ve bölgemizin ulaşımını büyük ölçüde rahatlatarak vatandaşlarımıza güvenli bir ulaşım sağlayacak olan Kahta-Narince- Siverek Karayolu 1. kısım yol çalışmalarını yerinde inceledik. İnşallah bu yol tamamlandığında Adıyaman’ımızın ulaşımına büyük bir vizyon ve değer katacak.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın’ın müjdesini verdiği, Adıyaman Hastane- Otogar Kavşağı yapım ihalesinin 29 Temmuz’da yapılacak olması kamuoyunda büyük sevinçle karşılandı. AK Parti heyeti olarak Küçük Sanayi sitesi esnaflarımızı da ziyaret ederek. pandemi dönemi boyunca zor günler geçiren esnaflarımıza devletimizin verdiği destekler adeta can suyu niteliği taşıdı. Normalleşme ile birlikte esnaflarımızın çalışmalarını en iyi şekilde sürdürebilmesi için üzerimize düşen ne varsa büyük bir gayretle yerine getireceğiz.

Ziyaretlerimiz kapsamında Adıyaman’ın hayati projelerinden biri olan Koçali Baraj İnşaatında incelemelerde bulunduk. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 civarında olduğu ve hızla devam eden inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla yaklaşık 187 bin dönüm birinci sınıf toprağımız suya kavuşacak. 31,5 milyon metre küp içme suyu ile Adıyaman’ımızın içme suyunu da karşılayacak olan Koçali Barajı, yılda 120 milyon kilowatt-saat enerji üretecek. Aynı şekilde incelemelerde bulunduğumuz  Çelikhan ilçemize bağlı Yeşiltepe Baraj Göleti ise 800 dekarlık araziyi sulayacak. Yakın bir zamanda hizmete açılması planlanan ve yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olan  Yeşiltepe Baraj Göleti Çelikhan ilçemize ve köylerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

"Adıyaman’ın dört bir yanını karış karış gezerek vatandaşlarımızın dertleriyle hem hal olduk"

Dağtekin, "Köy ziyaretleri kapsamında ise Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın ile birlikte, İl Genel Meclis Üyemiz Hamza Özçelik’in sorumluluk bölgesi olan köylerimizi, Milletvekilimiz İbrahim Halil Fırat ise İl Genel Meclisi Üyemiz Osman Koyuncu’nun sorumluluk bölgesindeki köyleri yine milletvekilimiz Muhammed Fatih Toprak ise İl Genel Meclisi Üyemiz Muhammed Fatih Olgun’un sorumluluk bölgesindeki köyleri tek ziyaret ederek adeta Adıyaman’ın dört bir yanını karış karış gezerek vatandaşlarımızın dertleriyle hem hal olduk."dedi. 

"Ahdimizle durmak yok hizmete ve halkımıza hizmetkar olmaya devam"

"Her ziyaret ettiğimiz köylerimizin bizlere olan teveccühü hem gururlandırdı hem de duygulandırdı" diyen Dağtekin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Elbette bizler, AK Parti iktidarı dönemi öncesi vatandaşı vaat yağmuruna tutup, seçim sonrasında bunları unutanlardan olmadık. Biz, verdiği sözlerin arkasında duran, sözünün eri bir partiyiz. Biz ahdine, kavline sadık kadrolarız. Köyde yaşayan hemşehrilerimizle yaptığımız sohbetlerde bunu iliklerimize kadar yaşadık. Bu vesile ile Adıyaman’ımıza hizmet noktasında ilimizin kalkınmasına ve gelişim ufkuna yön veren ve bu anlamlı birlik ve beraberliğimize büyük katkı sunan Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın olmak üzere Adıyaman Valimize, tüm milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, teşkilatımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan önce olduğu bundan sonra da, Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi ‘Yemin olsun yolumuzdan dönmeyiz. Yemin olsun hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz’ ahdimizle durmak yok hizmete ve halkımıza hizmetkar olmaya devam edeceğiz.” 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha