Adıyaman İl teşkilatında partililerin yoğun sevgi gösterisi karşılanan Bakan Kurum’un ziyaretinde bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ilk olarak Barış Pınarı Harekatı’na değinerek bu operasyonun uzun vadeli stratejik sorunların çözümü atılan önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Başkan Dağtekin, “3 yaşındaki Suriyeli çocuğun ‘Sizi Allah'a şikâyet edeceğim’ sözünü hepimiz hatırlıyoruz.  Elinde oyuncak olması gereken çocuklar kötülüklerle, zulümlerle karşılaşıp yaradana sığınmıştı.  Yıllardır vicdanların alamadığı kadar zulüm, acı ve gözyaşının dinmediği Suriye’de hem mazlumların hakkını savunan hem de kendi sınır güvenliğini koruyan ve bunu yaparken de yedi düvele karşı savaşan tek lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutanlığında başlayan Barış Pınarı Harekâtı, kararlı diplomasimizin ve Suriye meselesinde kurulan siyasi dengemizin başarısıdır.  İnşallah bu operasyonla terör bataklığına dönüşen bu sınırlar barış koridoruna dönüşecektir. Şu ana kadar şehit olan askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizler bir kez daha şanlı ordumuza Adıyaman’dan selam ve dualarımızı gönderiyoruz.”  dedi.
Konuşmasının devamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un parti teşkilatını ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dağtekin “Kısa zaman önce Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’u ilimizde ağırladık. Bugün de yine icracı bakanlık olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u misafir ediyoruz. İl başkanlığımızı ziyareti öncesinde valilikte, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Başkanlığında, Valimiz, Milletvekillerimiz, İl, İlçe, Belde belediye başkanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızla bir değerlendirme toplantısına katıldık. Yapılan bu toplantıda tüm sorunlar masaya yatırılarak, istişare edildi. Başta Kentsel Dönüşüm Projeleri olmak üzere devam eden yatırımların hızlandırılması ve yeni yatırımların Adıyaman’a kazandırılması noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un gösterdiği hassasiyet heyecanımıza, heyecan katmıştır. Valilikte bakanımız dinlerken, Adıyaman’ın sorunlarına en az bizler kadar vakıf olduğunu gördük. Adıyaman’ımıza gösterdiği bu hassasiyetten dolayı ayrıca kendilerine teşekkür etmek istiyorum.  Adıyaman’ımız her seçim döneminde AK Parti’mize şampiyonluklar yaşatan bir ilimizdir. Adıyaman teşkilatı olarak seçimlerde bir Türkiye ikinciliğimiz var. İl Genel Meclisi Seçimlerinde Türkiye ikinciliğini alan bir iliz. İl belediyesi olarak ta Türkiye dördüncüsü olsun bir iliz. Belde belediyesi olarak ta Akıncılar belediye başkanlığımız aldığı oy oranı ile Türkiye üçüncüsü olan bir belediyemizdir.  Son olarak 4 Ağustos’ta Suvarlı beldemizde tekrarlanan mahalli idareler seçiminde belediye başkan adayımız Gülfer Ağır seçimi kazanarak belediye başkanı olmuştur. Elbette bu başarının sırrı ise   milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, belediyelerimizle olan birlik ve beraberliğimizden geliyor. Bu vesile partimize gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.” diye konuştu. 

-"ANINDA ÇÖZÜM GELİŞTİREN, ÇÖZÜM ODAKLI, GAYRETLİ BİR BAKANIMIZDIR"

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, teşkilatın her zaman seçimlere hazır bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü belirterek “İl teşkilatıyla, merkez ilçe teşkilatıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle, belediyesiyle, meclis üyesiyle, hep çakı gibi, dimdik ve diri bir yapıya sahip. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. Bugün çok değerli bir misafirimiz var.  Bakan olduğu ilk andan itibaren Türkiye’nin sorunlarına hakim ve her il ve ilçe özelinde, beldesine , köyüne kadar sorunlara hakim olan  Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un sorun olmaktan çıkaran, sorunu toruna havale eden değil, anında çözüm geliştiren, çözüm odaklı, gayretli bir bakanımızdır. Öncelikle sayın bakanımıza ve tüm ekibine bizi şereflendirdikleri için çok teşekkür ediyorum.  Adıyaman merkezi başta olmak üzere, tüm ilçeleri, beldeleri ve köylerine kadar her alana sirayet edecek çözüm önerilerini geliştirerek getirdiler. Ayrıca ayakları yere basan tüm projelere destek verdiler. Bu yönüyle de bakanımıza, Adıyaman adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

-"ELBETTE BU KRİTİK SÜREÇTE BİLGİ KİRLİLİĞİ VE ALGI OPERASYONLARIYLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"

Barış Pınarı Harekatı’na da değinen Aydın Türkiye’yi bu operasyona mecbur ettiklerini vurgulayarak “ Türkiye’yi. Bugün 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bugün hemen yanı başında yangın olan ve bu yangının ülkemize sıçramaması için gayret eden bir ülkeyiz. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyadaki ülkelerin başına neler geldi, neler getirdiler hepimiz çok iyi biliyoruz. Libya’sından, Yemeni’ne kadar, Suriye’sinden Irak’ına kadar her yeri paramparça ettiler. Maalesef tüm bu olup bitenler karşısında İslam dünyası da bir türlü uyanışa geçemedi. Acı, kan, gözyaşı hep bu coğrafyada. Ve bu coğrafya da ayakları üzerinde duran, bu coğrafyada bütün dünya mazlumlarına, mağdurlarına umut olan tek bir lider var, o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Elbette bu kritik süreçte bilgi kirliliği ve algı operasyonlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak bu operasyonda tek bir hedefimiz var. O da bu bölgeyi terör bataklığından temizlemektir. O koridorun temizlenmesiyle, ülkesinden göç etmek zorunda kalan mülteci kardeşlerimizin tekrar güvenli bir şekilde ülkelerinde yaşamasını sağlamaktır amacımız.  Dolayısıyla şu günler de daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Dualarımızla Mehmetçiğimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

- "BUGÜN ADIYAMAN’IMIZA İLİŞKİN ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise konuşmasının başında Barış Pınarı Harekatına değinerek “Bundan 4 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın talimatları çerçevesinde bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtında Mehmetçiklerimiz hem havadan hem de karadan ülkemizin istiklal ve istikbali ile bölgenin huzuru için terör örgütünün üzerine kararlılıkla gitmektedir. Allah’ın izniyle bölgeyi terörden temizleyeceğiz. Bizde bir taraftan bölgenin huzuru için çalışırken diğer taraftan da bakanlık olarak şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları neyse istişare etmek, yerinde görmek ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ruhuna uygun bir şekilde çözüm bulmak suretiyle il ziyaretlerini yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği vizyon doğrultusunda bizde şehirlerimizi marka şehir haline getirecek adımları ve projeleri atıyoruz. Bugün Adıyaman’ımıza ilişkin çok önemli kararlar aldık. Adıyaman Merkez Mara, Musalla ve Ulu Cami Mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. 1767 hak sahibinin olduğu bu mahallelerimiz kentsel dönüşüme acilen girilmesi gereken bir alan. Bu mahallelerimizi 3 etaba ayıracağız. 3 etap halinde buradaki kentsel dönüşüm sürecini yürüteceğiz. İlk etapta 500-600 konutluk bir projeyi yılsonuna kadar projelendireceğiz. Oradaki hak sahibi vatandaşlarımızla görüşmek suretiyle önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ihalesini yaparak buradaki dönüşüm sürecini inşallah 2023 yılına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bu dönüşüm sürecinin ardından tarihi oturakçılar pazarı ve kale etrafındaki tarihi yerlerin restorasyonu ve ihyası için bir iyileştirme çalışması başlatacağız. Ayrıca her kente bir Millet Bahçesi sözümüz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın yeşil alan miktarını artırmak ve milletimizin her türlü ihtiyacını gidermesi amacıyla Adıyaman Eğri Çayı alanında 460 Bin metrekare alan üzerinde bu projeyi hayata geçireceğiz. İlk etapta yılsonuna kadar toplu konut idaresi başkanlığımız buranın projelendirme işini yapacak. Hedefimiz önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde buranın ihalesini yapıp, 2020 yılı içerisinde 200 bin metrekarelik ilk etabını imalatını tamamlamak ve Adıyamanlı hemşerilerimizin hizmetine sunmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Adıyaman’a has el dokuma halısı hediye edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha