Platform başkanları ve komisyon üyeleri tarafından gerçekleştirilen toplantılarda  Adıyaman’ın ekonomi, sağlık, eğitim,  kültür ve turizm, kırsal kesime yönelik yatırımlar, spor, çevre ve şehircilikle ilgili konular değerlendiriliyor. 

Geçtiğimiz yıl Adıyaman Valiliği çatısı altında Adıyaman Platformu’nun kurulduğunu anımsatan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, "Adıyaman Valiliği koordinasyonunda, ilin güncel meselelerinin yanı sıra sahip olduğumuz olağan üstü meziyetleri, imkanları ve farklılıkları ortaya çıkarmak ve Adıyaman Platformunun tüm bileşenlerine destek olmak amacıyla bizler de AK Parti İl Teşkilatı olarak sanayi ve ekonomi, sağlık, tarım, turizm, gençlik ve spor, altyapı çevre ve şehircilik, aile çalışma ve sosyal ve milli eğitim platformları ile komisyon üyelerimizi oluşturmuştuk. Teşkilat yöneticilerimizden oluşan platform başkanlarımız ve komisyonlarımız ihtisas alanlarına göre şekillendi."dedi.

Platformların belli aralıklarla bir araya gelerek kendi alanlarıyla ilgili sorunların tespiti ve çözümleriyle ilgili raporlarını hazırladığını kaydeden Dağtekin, şöyle devam etti:

Yine platformlarımız bir yandan sorumluluk bilinciyle saha çalışmalarını yaparken bir yandan kamu kurum ve kuruluşları ziyaret ederek istişare toplantılarını gerçekleştirerek Adıyaman’ın projeksiyonuna yönelik bir yol haritası çıkarıyor. Özellikle bu çalışmalarla görüş ve fikirler,  projelerin uygulanabilirliği noktasında kuvvetli bir sahiplenme söz konusu olacaktır.  Faaliyet alanlarına göre sınıflandırılan platformlarımız bir yandan rutin toplantılarını yaparken bir yandan da saha çalışmalarından elde ettiği fikir ve öneriler etrafında yeni projelerin çıkmasına da ön ayak olacaktır. En önemlisi ise yaptığımız bu çalışmalarla aidiyet bağlarını güçlendirerek, iddia, uyum, uzlaşı, dayanışma ile hedeflerimize ulaşma gayretinde olacağız. Bir önceki valimiz Sayın Aykut Pekmez'in başkanlığında kurulan Adıyaman Platformu inşallah yeni valimiz Mahmut Çuhadar başkanlığında da istikrarlı bir şekilde devam edecektir. Hepimizin tek amacı yükselen bir Adıyaman’a katkı sağlamaktır. Her zaman söylüyorum hayalsiz yol yürünmez, fakat sadece hayalle de ilerlenemez. Dolayısıyla çok çalışmamız gerekiyor."

AK Parti İl Başkanlığı tarafından kurulan platform başkanları ise şu isimlerden oluşuyor;

Sanayi ve Ekonomi Platformu Fehmi Yılmaz, Sağlık Platformu Ömer Öncel, Tarım Platformu Murat Bilgiç,  Turizm Platformu Ramazan Özer,  Gençlik ve Spor Platformu M. Burak Doğan,  Alt yapı, Çevre ve Şehircilik Platformu Mevlana Akıncıoğlu,  Aile, Çalışma ve Sosyal Platformu Mustafa Öztürk ve Milli Eğitim Platformu Nihat Karaaslan.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha