Başkan Hüseyin Buluş, Adıyaman’ın yaşadığı içme suyu sıkıntısına ilişkin açıklamada bulundu.

Buluş açıklamasında, AK Parti’li siyasileri tarafından 2011 yılında Havşeri Suyu İçme Suyu Projesi’nin 50 yıllık su sorununun çözüleceği iddiasıyla görkemli bir açılış programıyla hizmete açıldığını ancak 2021 yılının Temmuz ayında vatandaşların su sorunu yaşadıklarını savundu.

“Anlatıldığı gibi çılgın bir proje olmadığı 10 yıl sonra ortaya çıktı”

Adıyaman halkının susuz kalmasının sebebinin il sınırları içerisindeki tatlı sularını çevre illere verilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Buluş, şöyle devam etti:

“Havşeri Suyu İçme Suyu Projesi’nin fiyaskodan ibaret. AK Parti’li siyasilerin ve kamu kurum yetkililerinin 11.11. 2011’de katıldığı Havşeri Suyu İçme Suyu Projesi’nin öyle anlatıldığı gibi çılgın bir proje olmadığı 10 yıl sonra ortaya çıkmış oldu. Havşeri İçme Suyu Projesi kapsamında yapılan su deposunda gerçekleşen görkemli açılışa çok sayıda davetli katılırken, dönemin Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Adıyaman’ın 50 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılayacağını söylemişti. Ancak aradan 10 yıl gibi bir süre geçmeden Adıyaman ili su sıkıntısı yaşamaya başladı. O dönem Atatürk Bulvarı’nda aylarca su boruları sergilenmiş, billboardlara da reklam afişleri asılmıştı.Bugün anlaşılıyor ki; bu proje reklamdan ibaretmiş.”

“Adıyaman Belediyesi’ni yöneten bütün belediye başkanlarının karne notu 0’dır”

Adıyaman’ın susuz kalmasının tek sebebinin AK Parti yerel yöneticileri ve milletvekillerinden kaynaklandığını aktaran Buluş, “10 yıl geçmeden su sıkıntısı yaşayan Adıyaman ilinin susuz kalmasının tek sebebi 2004 yılından bu yana Adıyaman Belediyesi’ni yöneten AK Parti’li yerel yöneticiler ve AK Parti Adıyaman milletvekilleridir. Adıyaman ilinin dört tarafı sularla çevrili olmasına rağmen bu tatlı suların tamamı çevre illere gönderilmektedir. Adıyaman sınırları içerisinde bulunan tatlı sular çevre illerdeki vatandaşların su ihtiyacını karşılarken, Adıyaman halkı ise su sıkıntısı yaşamaktadır. AK Parti’li her seçilen belediye başkanı su sıkıntısı konusunda kuraklıktan söz ederken, ne hikmetse çevre illere tatlı içme sularını verdikleri illerde su sıkıntısı yaşanmaması bir tesadüf mü? AK Parti’nin 50 yıllık su sorununu çözdükleri projenin reklamdan ibaret olduğu anlaşılırken, AK Parti’li siyasiler vatandaşa açıklama yapmayı hiç düşünüyorlar mı? Kurban Bayramı’na 1 gün kala Adıyaman halkını susuz bırakan Adıyaman Belediyesi yetkilileri sadece vatandaşa kuraklık bahaneli yazılmış bir mesaj gönderme zahmetinde bulunuyorlar.

İnsanların bayram temizliği yaptığı ve hava sıcaklığının zirve yaptığı bir ayda insanları susuz bırakmanın hiçbir mazereti olamaz. 2021 Türkiye’sinde Adıyaman’ı susuz bırakan AK Parti’li siyasiler sınıfta kalmıştır. Hiç kimsenin kendi ilindeki tatlı suları çevre illere borularla taşıyarak, kendi ilini susuz bırakma hakkı yoktur. 2004 yılından bu yana Adıyaman Belediyesi’ni yöneten bütün belediye başkanlarının karne notu 0’dır.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha