Sözcü gazetesinde yer alan bir haber üzerine Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın" dedi.

“Erdoğan özgür basından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi”

Erdoğan'ın sözlerine ilişkin CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, yaptığı açıklamasında, havuz medyasının yandaş haberlerine alışan  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, özgür basından rahatsızlığını bir kez daha dile getirdiğini ifade etti.

Binzet, şöyle devam etti:

"Şimdi de insanların ne okuyup okumayacağını söylüyor partili cumhurbaşkanı. Sözcü’yü FETÖ gibi komik suçlamalarla yıldırmaya çalışmak yetmiyor tamamen susturmak ve tek tip bir gazetecilik istiyorlar. Sözcü gazetesi de gereken açıklamaları yaptı. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sözcü’nün ve özgür basının yanındayız."

Sözcü gazetesinin yılbaşı manşeti

Sözcü Gazetesi’nin yılbaşı manşetinde Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması '2020'de yaşanan felaketlerden biri' olarak yer aldı.

Sözcü Gazetesi’nden yapılan açıklamada Ayasofya'nın ibadete açılmasına 'felaket' demek gibi bir kastlarının olmadığı ve editoryal bir hata olduğu savunuldu. Sözcü Gazetesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'da tepki gösterdi. Erdoğan, "Ben Sözcü Gazetesi’ni okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın" dedi.

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha