CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş’un eşliğinde kent merkezindeki esnafları ziyaret ederek, sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

Binzet, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, pandemiyle beraber kapanmaya giren Türkiye, artık farklı bir yaşamın sürdüğünü vatandaşların daha az sokağa çıktığı bu yaşantıdan da en çok esnaflar etkilendiğini vurgulayarak, alınan tedbirlerle beraber iş yerini de açamayan açsa bile paket servis yöntemiyle çalışan restoran, kafe ve kıraathane gibi mekanlardaki durumun ise çok daha kötü bir halde olduğuna dikkat çekti. 

"Merkezi hükümet bu süreçte esnafa yeterli desteği sağlayamadı"

Esnafın kan ağladığını iler süren Başkan Binzet, şöyle devam etti:

"Adıyaman'da Merkez İlçe Başkanım Hüseyin Buluş’la beraber esnafımızı ziyaret ettik. Sorunlarına kulak verdik ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözüm önerilerimizden bahsettik. Merkezi hükümet bu süreçte esnafa yeterli desteği sağlayamadı.Görüyoruz ki yapılacağı söylenen yardımlar da esnafa ulaşmamış. Ayrıca 3 aylığına verilecek bin lira para ise dükkanların vergisine, faturalarına bile yetmiyor.  Öte yandan yapılacağı söylenen yardımlar da bin bir koşul istenerek esnaf alamasın diye uğraşılıyor.  Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak tavrımız net. Esnafımızın bu olağanüstü süreç geçene kadar faturasına, vergisine indirim yapılmalı. Faizli olarak verilen ve sürekli ertelenen krediler hibe olarak yeniden planlanmalı ya da en azından faizleri silinmelidir."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha