CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, Adıyaman'ın il oluşunun 66'ıncı yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Adıyaman'ın 1 Aralık 1954'te il statüsüne kavuştuğunu hatırlattı.

 Asırlarca kadim kültürlere ev sahipliği yapmış olan Adıyaman'ın, önemli bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Binzet, "Ören yerleri, doğal güzellikleri ile sadece yerli turisttin değil, dünyanın pek çok yerinden de ilgi görüyor. Coğrafi konumu, doğal zenginlikleri, verimli tarım toprakları ile büyük bir potansiyeli de barındırıyor. Doğası güzel, insanı başka güzel Adıyaman ne yazık ki pastadan hak ettiği payı alamıyor."

Binzet, yıllardır ihmal edilmişliğin bir sonu olarak göç verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ekonomide uygulanan kimi yanlışlardan dolayı köylü kentte göç ediyor. Atalarımız toprağına hasret, çocuklarımız memleketinden uzak büyüyor. Adıyaman'ın sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilerek, işsizliğin, yoksulluğun bitmesi en büyük temennimiz.

Kardeşlik ve barış kenti Adıyaman'ımızın hak ettiği değeri görmesi dileğiyle, il oluşunun 66'ıncı yıl dönümünde tüm Adıyamanlıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kentimizin il olmasında katkısı olanlar teşekkür ediyorum. Cumhuriyeti kurarak bu topraklarda bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarımız olmak üzere, topraklarımızın korunması için yaşamlarımızı ortaya koyan şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha