Alkayış, mesajında, kadınlar gününü tebrik ettiğini bu vesileyle kadınların günlük hayatta ve hayatın her alanında daha fazla yer alabilmesi için çalışmaların bütün toplum ve devlet üzerinde bir sorumluk olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve hükümetin yoğun gayretleriyle kadınlara yönelik yapılan ve desteklenen çalışmaların takdirde şayan bir durum olduğunu ifade eden Alkayış, "Kendi kaderlerine terk edilmiş ve kendi sorunlarıyla boğulmuş kadınlarımız bu süreçte çok ciddi anlamda imkanlar kazandılar ve pozitif ayrımcılık anlamında kadınlarımız öne çıkartıldı."dedi.

"Cenneti anaların ayağının altına veren bir medeniyetten besleniyoruz"

Alkayış  kadınların sorunlarının bir nebze giderilmesi için yoğun bir gayret gösterildiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Kadın haklarına yönelik hem idari hem de yasal kararlar bizim hükümetlerimizde alındı. Bu netice ve gayretlerle hayatın her alanında kadınlarımızı görebiliyoruz, erkeklerle omuz omuza  memleketimize ve toplumumuza hizmet edebilmek için yoğun bir gayretin içerisindeler. Kadınlarımıza yönelik bu çalışmalar yeter mi? Hayır  yetmez daha yapılacak çok iş olduğunu hepimiz görüyoruz.

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle biz de kadınlarımızın önündeki tüm engellerin tek tek kaldırıldığı kadın ve erkeğin eşit olduğu, eşit haklardan yararlanıldığı ve kimsenin hiçbir şekilde haksızlığa uğramadığı bir dünyanın var olması için hem temenni de bulunuyoruz, hem de gayret gösteriyoruz. Tabi ki bu sadece temennilerle yapılamaz ortaya bir gayretin konulması lazım gelir. "Cenneti anaların ayağının altına veren" bir medeniyetten besleniyoruz; dolayısıyla kadınlarımıza verdiğimiz değer esasen bizim medeniyetimizden aldığımız kültürün, yaşam tarzının ve medeniyet kodlarımızın bir sonucudur.

Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın günlük hayatta ve hayatın içerisinde daha fazla yer aldığı, önündeki engellerin kaldırıldığı ve hiçbir haberde, hiçbir kimseye haksızlık yapılmadığını haber okuyana kadar önümüzde bir yoğun çalışma ortamı var. Bu günümüz, dünümüzden daha iyi ama inşallah yanımızda bu günümüzden daha iyi olacak bunun içinde kadın erkek hepimizin yoğun çalışması ve toplumun bütün katmanlarının özgür olduğu refah içinde yaşadığı bir hayatın var etmek için gayret göstermek zorundayız."

"Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyorum"

Alkayış, "Milli Mücadele’de ve 15 Temmuz’da gösterdikleri fedakârlık ve vatanseverlik örneğiyle vatanımızın ve milletimizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin fazilet timsali anneleri ile eşleri başta olmak üzere, çocukları, eşi ve sevdikleri uğruna ellerini nasır, yüreğini hasır eden tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyorum. Kadınıyla erkeğiyle inşallah geleceğimizin daha aydın ve güzel olduğu bir Türkiye’yi Rabbim bize nasip etsin diyorum."diye ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha