Yargıda toplu izin anlamına gelen adli tatil yarın sona eriyor.

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Alkayış, açıklamasında, bütün adalet teşkilatının 20 Temmuz'da adli tatile girdiğini anımsatarak, tatil 1 Eylül'de bittiğini kaydetti.

"Adaletin çok seri şeffaf adaletli şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor"

1 Eylül 2020 tarihinden itibaren 2020-2021 adli yıl mesaisinin de başladığını ifade eden Alkayış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tabii vatandaşlarımızın hakkının yenildiğini düşünen, vatandaşların haklarını meşru zeminde aradıkları ve hukuka aykırı davranan kişilerinde adaletli bir şekilde yargılanmasının yapılarak, yaptıkları fiile uygun olarak bir cezanın kendilerine uygulanmasının sağlandığı yer adliyeler,adalet mekanizmasıdır. Bu nedenle meşruluğunu hukuk devletinden alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti elbette ki adalete çok büyük önem vermektedir. Vatandaşlarımızın hak ve hürriyetlerini korumak ve bunu en iyi şekilde muhafaza etmek hakkı yenen insanların da bir an önce haklarının kendine teslimi için adaletin çok seri şeffaf adaletli şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklanan yargı reformu strateji belgesinin adalet mekanizmasının takip edeceği yol haritası ve yol ajandası olacağını belirten Alkayış,"Hem hakim ve savcılarımızın hem avukatlarımızın etkin bir şekilde sisteme katılımını sağlayan hem de davaların daha seri çok hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan ve açılan her davaya hedef süre koyan bu süre içerisinde davanın mutlaka karara çıkarılmasının şartlarını ortaya koyan bir strateji belgemiz var."dedi.

"Türkiye devleti hukuk devleti"

Alkayış, özellikle de savunmayı güçlendiren avukatların hakkını ve hukukunu daha da ileriye taşıyan bu sürecin yeni adli yıl da hayata geçirilmesinde ciddi bir icraat olacağını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Alkayış, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hukuk devletinin de gereği olarak adalet mekanizmasının adalet kurumunun çok ciddi olarak korunması desteklenmesi gerekiyor biz bu yeni yılda ve yeni adli yıl da inşaallah vatandaşımızın huzur ve refahını en kısa sürede temin eden,hakkı yenilen kişinin bir an önce hakkına kavuştuğu gerçekten demokratik standartlar da inşaallah adalet mekanizmamızın  olmasını ve bu mekanizmanın adalet sistemini bütün dünyada örnek gösterilen daha da ileriye taşıyan bir sistem olmasını arzu ediyor. Yeni adli yıl vesilesi ile tüm hakim ve savcı meslektaşlarımızın ve bütün avukatlarımızın adliyelerde görev yapan bütün adli personelinin yeni yılda daha başarılı olmasını temenni ediyor hepsini kolaylıklar diliyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha