Alkayış, mesajında, insanlık tarihi boyunca tüm dünyaya adaleti hakim kılmış olan bir ecdadın torunu olarak Ağustos ayı içerisinde önce Malazgirt Zaferini ve sonrasında 30 Ağustos Zaferi'ni kutlamanın büyük coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Alkayış, şöyle devam etti:

"Anadolu'nun bizlere yurt olmasını sağlayan 1071 Malazgirt Zaferi elbetteki bizim tarihimizde çok önemli bir dönüm noktasıdır; ancak Anadolu'nun yurt edinilmesinden sonra buradan bizim mefkuremizi atmak için sayısız saldırı, işgal ve çatışma olmuştur. Hak ile batılın, adalet ile zulmün, faydalı ile zararlının mücadelesi Anadolu'da yani bu topraklarda sürekli devam etmiştir. En son olarak da Osmanlı İmparatorluğu'nun güçsüz kalması ile beraber dağılması ve daha sonra işgal edilmesi birbirini izlemiştir; ancak elbette ki ecdadımız işgali ve esareti kabul etmeyecektir. Bağrından mutlaka bir idareci kadro bir lider çıkaracaktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu milletin kaderinin esaret topraklarının da işgal edilmesine rıza göstermediler ve Kurtuluş Savaşı'nı başlattılar. Onların başlattığı bu büyük mücadele 30 Ağustos'ta çok büyük bir taarruz zaferle sonuçlandı bugün olduğu gibi her 30 Ağustos'ta milletçe bunun kıvancını yaşıyoruz, elbetteki kadim medeniyetimizin temsilcileri olarak yani bizler yeni yüzyıla çok daha büyük hazırlıklar yaparak yürümek zorundayız. Ecdadımızın çok büyük fedakarlıklar, meşakkatler içerisinde bize kazandırdığı bu yurdu daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olmak zorundayız. 2023 hedeflerimiz yeni bir çağın, yeni bir yüzyılın hazırlığıdır, 2023'te Türkiye dünyanın ekonomik olarak en büyük gelişmişlik olarak parmakla gösterilen ülkelerden bir tanesi olmak için büyük bir hazırlık yapmaktadır İnşaAllah. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hedeflerimize milletçe ulaşacağız ve ecdadımızdan aldığımız bu emaneti bizden sonraki nesle tertemiz bırakacağız. 

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha