Başkan Alkayış, açıklamasında, "Azerbaycan ve Türkiye tek millet iki devlet olarak artık atasözü gibi anımsanıyor."dedi.

Türkiye'de yaşanan sorunlarda da Azerbaycan halkının desteğini gördüklerini ifade eden Alkayış, şunları dile getirdi:

"Bizim kardeşlerimiz, canlarımız, ciğerlerimiz. Türkiye'mizin bütün meselelerin de Azerbaycan halkının desteğini ve ilgisini görüyoruz. Azerbaycan'ımızın da bütün meselelerinde Türk halkı devletiyle milletiyle siyasi düşüncesiyle ne olursa olsun Azerbaycan halkının yanındadır biliyorsunuz artık bütün dünyada kabul ediyor ki ermeni saldırıları Azerbeycan'ımızın toprağında devam ediyor ve bir işgal söz konusu.

En son yaklaşık iki haftadır süren bu işgalin tekrar başka alanlara sıçraması hem Azerbaycan'ımız  buna ciddi anlamda tepki koydu ve ciddi bir mücadele veriyorlar Türkiye'de hükümetiyle halkıyla  Azerbaycan'ın haklı davasının yanındadır. Hemşerilerimizin bilmesi açısından şunu özellikle belirtmek isterim ki maalesef dünyada zalim bir düzen var ve bu zalim düzen bu coğrafyada İslam coğrafyasın da kardeşi kardeşe kırdırtmada birlik beraberliğimizi örseleme ve kendi çıkarlarını dizayn etmek için ciddi bir uğraş veriyor. Ermenistan üzerinden uygulamaya koydular fakat hem oyun bozuldu hem de istedikleri şeyi yapamadılar."

Türkiye'de cumhurbaşkanının da çok yakından takip ettiğine değinen Alkayış, "Baştan itibaren hem moral değeriyle hem de maddi ve manevi değerleriyle Azerbaycan'ın yanındadır, bundan da biz şunu bekliyoruz, dağlık Karabağ'daki bu işgalin sona erdirilmesi ve orda ki dindaşlarımızın kardeşlerimizin soydaşlarımızın biran önce özgürlüklerine kavuşturulması ve dünyanın da bu feryada artık kulak vermesini Ermenistan saldırganlığına dur demesini bekliyoruz. Türkiye devleti milletiyle Azerbaycan halkının yanındadır."şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha