AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Alkayış, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, tüm dünyada hızla yayılan bir salgınla karşı karşıya kalındığını anımsattı.

Koronavirüs salgının insan hayatını, yaşamını çok ciddi bir şekilde etkilediğine ve tehtid ettiğine işaret eden Alkayış, "Bunun toplumsal olarak çok risk taşıdığı ve çok erken bir şekilde fark eden ve buna ilişkin tedbirleri çok kısa sürede aldık."dedi.

-“DEVLETİMİZ CİDDİ TEDBİRLER ALDI”

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu süreçten de en az zararla çıkmış olacağını ifade eden  Başkan Alkayış, açıklamasını şöyle kaydetti:

"Sağlık bakanlığımızın koordinesinde bilim kurulu ile beraber bu virüs çıktığı andan itibaren gerçekten devletimiz ciddi tedbirler aldı ve bu tedbirler halende devam etmektedir. Bu tedbirlerin uygulanması, takibi ve sonuçlandırılması hem başta kendi sağlığımız için daha sonrada bütün çevremiz için, bütün yurttaşlarımız için gerçekten ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Bütün hemşerilerimizden, bütün vatandaşlarımızdan devletimizin sağlık bakanlığımızın talimatlarına lütfen uyalım. Alınan tedbirler kapsamında biliyorsunuz özellikle geniş katılımların olduğu organizasyonlar, kapalı yer toplantıları da sağlık bakanlığının tavsiyesi gereği erteleniyor, iptal ediliyor çok büyük organizasyonlarda dâhil bu süreçte iptali yönünde kararlar çıktı.

-“HAFTA SONU YAPILACAK OLAN KONGRELER ERTELENDİ”

Geçen hafta bizim AK Partimizin, 107 ilçede kongresi vardı, Ak Parti Genel Merkezimiz teşkilat başkanlığımız geçen hafta sonu yapılacak olan kongreleri erteledi. Bu haftada bizimde içerisinde bulunduğumuz yine kongrelerimiz olacak sizler aracılığıyla Adıyaman halkına duyurmuştuk. AK Parti 7. Olağan kongremiz 22 Mart Pazar günü kapalı spor salonunda gerçekleşecekti, genel merkezimizin talimatları doğrultusunda bütün hazırlıklarımızı yaptık. Ancak bu virüsün aldığı şekle göre dünyada ki ve ülkemizde ki gelişmelere göre yeni karar alındı. Sabahta il koordinatörümüz genel merkezimiz adına bizleri bilgilendirdi ve bu hafta sonu yapılacak AK Partimizin bütün ilçe kongreleri Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle ertelenmiş durumda.

Bizlerde AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak bu hafta sonu yapılacak olan kongremizi erteliyoruz. Yeni kongre tarihimiz AK Parti genel merkezimizin yine bizlere verilen yeni talimatlar doğrultusunda belirlenecek. Bu tarih seçim kurulumuz ile paylaşıp kongremiz ondan sonra yapılacak. Ben bu vesileyle sizlerin aracılığıyla AK Parti camiamıza, delegelerimize ve bütün hemşerilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha