Alkayış, yaptığı yazılı açıklamada, koranavirüs salgınının hem Türkiye'de  hem de dünyada insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, "Bu virüsün vatandaşlarımıza zarar vermemesi için hükümetimiz ciddi bir gayretin içindedir."şeklinde ifade etti.

AK Parti Genel Merkez Teşkilatı Başkanlığınca geçen hafta tüm İl başkanları ile toplantı yapıldığını anımsatan Alkayış, şunları kaydetti:

"Bu toplantıda alınan kararlar AK Parti İl Başkanımız Sayın Mehmet Dağtekin tarafından bizlere bildirilmiştir. Salgın nedeni ile artık hem ülkemizde hem de dünyada hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı açıktır.Yeni duruma göre kendimizi konumlandırmak zorundayız.

Bizler de devletimizin almış olduğu tedbirlere harfiyen uyarak teşkilat çalışmalarımızı bu yeni konsepte göre yapıyoruz. Hükümetimizin almış olduğu karar doğrultusunda 65 yaş ve üstü yaşlılarımızın evde zorunlu kalma halleri doğrultusunda Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızın talimatları ile süreci teskilat olarak takip ediyoruz. AK Parti Adıyaman Merkez İlçe teşkilatımız 32 bin 725 üyesi ile ilçemizin en köklü partisidir.AK Parti olarak  geniş bir aileyiz.Partimizin temelini oluşturan üyelerimiz ile iki aşamada yapacağımız çalışma ile iletişime geçeceğiz. Bu kapsamda öncelikle korona virüsü nedeniyle evlerinde kalan 65 yaş ve üstü merkez ilçe sınırlarımızdaki AK Partimize üye 4 bin 197 hemşehrimiz ile iletişim kuruyoruz.

İlerleyen günlerde ise AK Parti Adıyaman Merkez ilçemize kayıtlı 32 bin 725 üyemizin tamamı ile telefonda iletişim kuracağız. İletişimimizde Sayın Cumhurbaşkanımız ve  Genel Başkanımız Saýın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletip süreç için dua ve kurallara uyarak sürece destek olmaları gerektiğinin hassasiyetini ifade edeceğiz. İletişimimizde evlerde olmaları hasebiyle ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek süreci takip edeceğiz. Teknolojik gelişmeler yüz yüze gelmeden de iletişim imkanı sağlamaktadır.Teknolojinin insanlığa sunduğu bu imkanlardan yararlanarak evden çıkmadan da hayatın devam edebileceği farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Yapılan çalışmaları raporlayarak İl Başkanlığımıza sunacağız.Merkez ilçe  Başkanlığımızın koordinesinde  üyelerimize yönelik bu çalışmada İl Başkanımız Mehmet Dağtekin,  Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç , İl yönetim kurulu üyelerimiz, Kadın ve Gençlik kollarımız ve il genel meclisi üyelerimiz yer almaktadır. Hepsine teşekkür ediyorum."   
-"ÜLKEMİZ BU SÜRECİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ATLATACAKTIR"

Türkiye'nin geçmişinin savaşlarla, afetlerle ve türlü türlü badirelerle geçtiğini belirten Alkayış," Bu süreci de birlik ve beraberlik içerisinde atlatacaktır. Bu süreçte yapmamız gereken en önemli şey devletimizin aldığı kararları harfiyen yerine getirerek, sağlımızı ve sevdiklerimizi düşünerek, sürecin geçici olduğu inancında olmaktır. Süreci en az seviyeye indirgemek için gecesini gündüzüne katan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkürü şahsım ve teşkilatım adına bir borç bilir, Tüm hemşehrilerimize sağlıklı günler temenni ederim. "şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha