AK Parti’nin kuruluşunun demokrasi tarihinde siyasetin dönüm noktası olduğunu söyleyen Başkan Alkayış, “14 Ağustos 2001 yılında Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ´Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak´ diyerek başlattığı siyasi mücadelede 20 yıl geride kaldı. AK Partimizin kuruluş tarihten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Ülkemizde büyük bir değişim süreci başladı. Siyasi tarihimizde ezberleri bozan, kaybolan siyasi imajımızı tekrar inşa eden ve milletin egemenliği üzerindeki her türlü engeli kaldıran bir irade oluştu. AK Parti işte bu siyasi duruşun adıdır” dedi.

“2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyoruz”

Alkayış, konuşmasın devamında ise, “Tarihi değerleri ile bağlantısı koparılmış, geçmiş ile irtibatını yitirmiş sistemin, 20 yıllık süre içerisinde kendine geldiğini hep birlikte gördük. Bu değişim ve dönüşümü yaşarken partimiz ve ülkemiz ciddi engellemeler ile karşı karşıya geldi. Ama tüm bu engelleri halkın güçlü desteği sayesinde aşmayı başardı. Bu yüce davanın cesur ve kararlı teşkilat mensubu olarak, ülkemizi daha da ileri ülkeler düzeyine ulaştırıp, daha modern şartlarda yaşayışını sürdürme amacındayız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde  2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyoruz. Ülkemizdeki büyüme çıtasının daha da üst seviyelere ulaştırılmasını ana çalışma ilkesi olarak değerlendiren Partimiz, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan imara kadar birçok alanda gerçekleştirdiği reformlarla ülkemizi dünyanın sayılı devletleri arasında yer almasını sağlama çabasındadır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurularak siyasi hayatına devam eden Partimiz, ülke sevdasını en üst düzeyde hissedenlerin, partisi olarak, kurulduğundan bugüne kadar, hizmet siyasetinin adresi olmuş, gönüllerde taht kurmuştur. Bizler de AK kadroların neferleri olarak bu süreç içerisinde Partimizin, kuruluşundan bu zamana kadar her bir kademesinde görev almış, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza, Belde Başkanlarımıza, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, bu kutlu davaya hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Alkayış, konuşmasının sonunda ise, aynı kararlılıkla yollarına devam edeceklerini belirterek, “Biz dün olduğu gibi, bugün ve yarında gönüllerin partisi olmaya, halka hizmetin hakka hizmet olduğu inancıyla yolumuzda dimdik yürümeye devam edeceğiz. Partimizin  kuruluş yıldönümünün ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha