Saya, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisinin dilekçeyle kurulan bir parti olmadığını ifade etti.

Partinin kurtuluş mücadelesine öncülük ettiğini vurgulayan Saya, "Partimizin kuruluş yıl dönümü ve Atatürk'ün 2 büyük eserinden birisi. Atatürk'ün bilindiği üzere der ki; 'Benim iki büyük eserim var. Birisi cumhuriyet diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi' bugün evet bizler dilekçeyle kurulan partiler değiliz. Kurtuluş mücadelesine öncülük eden ve cumhuriyetin yaşaması, cumhuriyetin ilke ve devrimlerinin yaşatılması noktasında da bizim partimiz her zaman için zaten kurucu unsur olduğu gibi götürücü unsurda olmak durumunda. Atatürk İlke ve İnkılaplarının devrimlerin yaşatılması noktasında ve geleceğimizin normalde bir şekilde aydınlık geleceklerin yaratılması noktasında, geleceğimizin karartılmaması noktasında partimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Ve siyasi partiler bilindiği üzere siyasi ve sosyal yaşamın vazgeçilmez zorunlu unsurlarıdır. Biraz öncede belirttiğim gibi biz bir dilekçe partisi değiliz"dedi.

- KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VEREN PARTİYİZ

"Biz kurtuluş mücadelesini veren partiyiz. Bu ülkeyi hep birlikte kurduk" ifadelerini kullanan Saya, şunları kaydetti:

"Ve geleceğe de birlikte payda etmek adına bugünün anlamına ve önemine hep birlikte yaşamalı ve yaşatmalıyız. Ben basın olarak özellikle sizlerinde halkımıza ulaşma noktasında partimizin kuruluşunda yaşadığımız heyecanı kitlelere aktarma noktasında eksik kalabiliriz ama beklide tam bugün eksik kaldığımız için bugün burada gerekli coşkuyu yaşamadığımız için bir süredir bizlere yaşatılmadığı için biz 15 Temmuz gibi bir süreci yaşadık. Bunun iyi görünmesi gerekiyor. Geçmişten dersler çıkartılıp geleceğe hep birlikte inşa etmek gerekiyor, geleceği iyileştirmek gerekiyor. Bunu yine sağlayacak olan bugün iktidar yürüyüşünde olan benim partimdir"

- HER ZORLUKTA CHP'YE İŞ DÜŞMÜŞTÜR

Her zorlukta CHP'ye iş düştüğünü belirten Saya, "Evet biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne zaman ki bu ülke zor durumda kaldı ise işte o gün bize görev düşmüştür. Ve biz o gün bayrağı teslim alıp en yüksek noktalara kadar taşıdık. Çünkü bu topraklarda masumun yanında olmak, bu topraklarda yolsuzluklara karşı çıkmak, bu topraklarda garibanın hakkını talep etmek hep bize düştü. Evet solcu olmakta böyle bişey. Siyasi partiler demokratik siyasi ve sosyal yaşamın zorunlu ve vazgeçilmez unsurlarıdır. CHP ise Türkiye Cumhuriyetimizin kurucu ve kurtarıcı partisi olduğu gibi çok partili  siyasi yaşamda bütün partilerin de anası olmuş, siyasi demokratik kültür ve birikimleri ülkemizin geleceğine hep ışık tutmuş, mazlumları ve ötekileştirilen her kesimi temsil edip  vicdanlı nesiller yetişmesi için kimsesizlerin kimsesi olmuştur. M.Kemal Atatürk,"Benim iki büyük eserim vardır; Biri Türkiye Cumhuriyeti,diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diyerek Cumhuriyeti ve partimizi gelecek aydın kuşaklara emanet ederek, koruyup kollamalarını ve demokrasiyi geliştirmelerini istemiştir. Partimizin kuruluş, ülkemizin kurtuluş günü kutlu olsun. İzmir'in Kurtuluş 9 Eylül 1922 ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kuruluş Yıldönümü 9 Eylül 1923 kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha