Alkayış, mesajında,"AK Parti camiası olarak partimizin 19. kuruluş yılını muhabbet ve coşku ile kutluyoruz."dedi.

"Türk siyasi hayatının dönüm noktalarından birinin  AK Parti'nin siyasette yer almasıdır" diyen Alkayış, şunları kaydetti:

"AK Partimizin siyasette yer almasından sonra siyaset bambaşka bir istikamete ve bir vizyona evrildi. Bu evrilen vizyonun bugün 19. yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye AK Parti'den önce ve AK Parti'den sonra iki kısımda değerlendirilir dersek abartmış olmayız. Çünkü AK Partimizin kuruluşundan önce antidemokratik uygulamalar seçimle gelinse bile hukuk dışı, siyaset dışı kurumların halk iradesi üzerindeki baskıları önemli bir yer tutuyordu.

AK Parti iktidara gelmesinden sonra antidemokratik uygulamaların sonlandırılması ülkenin şeffaf hale getirilmesi ve halk egemenliği dışında başka hiçbir gücün belirleyici olmaması yönünde ciddi adımlar atıldı. Bu adımlar başta anayasamız olmak üzere ciddi değişimler oldu ve bunun en son örneği de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oldu."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile halk doğrudan doğruya Cumhurbaşkanını seçebildiğini ve kuvvetlerin tamamının halkın denetimi altında olduğunu ifade eden Alkayış, "AK Parti ile beraber her şeyin ölçüsü belirleyicisi sandıklar, demokrasi ve seçim oldu bu noktada da halkımızın teveccühü desteği artarak devam ediyor. AK Parti'miz elbette ki belli bir siyasal düşünceye belli bir dünya görüşüne dayanmaktadır. Burada Anadolu insanının yüzyıllardan damıtılarak getirdiği önce ahlak ve maneviyat yerli ve milli olma ve halk egemenliği dışında ve hakkın rızası dışında hiçbir şeyi kabul etmeme bu düşüncenin temelini oluşturmaktadır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde AK Parti'miz inşaallah ülkemizi, bölgemizi ve bütün insanlık alemini daha yaşanılabilir ve müreffeh bir seviyeye getirmek için gayret etmeye devam ediyor."ifadelerini kullandı.

Alkayış, AK Parti ailesi olarak 2023-2071 hedeflerine doğru yol aldıklarını belirterek, mesajını şöyle tamamladı:

"2023'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti tam bir asrı geride bırakacak bu yeni yüzyılda geçmişte yaşadığımız sorunları ülkemiz yaşamasın ve artık küresel bir güç olsun ülkemiz istiyoruz. Bu nedenle de AK Parti camiası olarak yolumuza çizgimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İnşaallah AK Parti'miz tüm bu hedefleri de yerine getirecek ve Türkiye insanlık aleminde hak ettiği yeri alacak, fakir fukara, garip gureba müreffeh bir hayat yaşayacak ve dünyanın neresinde Mazlum ve mağdur varsa bilecek ki kendisini seven kendisini takip eden bir teşkilat var bu teşkilatın adı da AK Parti’dir. Bu vesileyle AK Partimizin 19.kuruluş yıldönümünü kutluyor ve kuruluşundan bugüne kadar davamızda hizmeti geçen herkese çok teşekkür ediyorum." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha