Alkayış, yazılı açıklamasında, 2020 yılının hem dünyadaki ekonomik kriz, hem Kovid-19 ekseninde yaşanılan pandemi süreci ve bu sürecin tüm insanlığa karşı getirdiği riskler hem de doğal afetler noktasında ciddi anlamda dünyanın sıkıntılı geçirdiği bir yıl olduğunu kaydetti.

"Pandemi sürecine rağmen çalışmalarımızı hiç aksatmadık"

Ekonomik buhranlar, bölgesel istikrarsızlıklar ve en önemlisinin ise pandemi sürecinin tüm insanlık için ciddi sıkıntılar oluşturduğunu ifade eden Alkayış, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz, hem bölgesel hem küresel anlamdaki her türlü krize ve salgın ortamına rağmen ciddi icraatlar gerçekleştirdi. Tüm küresel sıkıntılara  rağmen Türkiye, Akdeniz  ve Karadeniz'de gerçekleştirilen enerji yatırımları ile istikrarın devam etmesi ve bunun yanında vatandaşımızın ekmeğinin küçülmemesi, icraatların yatırımların devam etmesi adına ciddi bir gayret ortaya konuldu.

2020 yılında gerçekleşen bu durumlar 2021 yılı içinde ciddi bir hazırlık ortamı oluşturmaya yol açtı. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak da bizler 2020 yılında pandemi sürecine rağmen çalışmalarımızı hiç aksatmadık. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının başladığı süreçte, 65 yaş ve üstü hemşehrilerimiz ile iletişime geçerek  talep ve temennilerini alarak yetkililere ulaştırdık."

"33 bin üyemize tek tek ulaştık"

Maske-mesafe-hijyen konusunda 33 bin üyeye ulaşarak uyarılarda bulunduklarını aktaran Alkayış,"Bu görüşmelerin sonunda raporlamalar yaparak 65 yaş üstü vatandaşlarımızın taleplerini ilgili mercilere ulaştırdık. 33 bin üyemizi arama çalışmasında il başkanımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz, il yönetimimiz, merkez ilçe yönetimimiz, mahalle başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları yönetimlerimizi çalışmanın içerisine katarak tüm üyelerimize tek tek ulaşma çalışmamızı gerçekleştirdik.diye ifade etti.

Alkayış, pandemi sürecinde maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak yeni üye çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Süreç uygunluğuna göre üyelerimizi arttırmaya ailemizi büyütmeye gayret göstermeye devam edeceğiz. Daha çok üye ile partimizi daha kurumsal bir kimlik haline getireceğiz."dedi.

19 Eylül tarihinde AK Parti 7. Olağan Kongresini pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Alkayış, şöyle devam etti:

"Pandemi süreci çerçevesinde heyecan dolu bir kongreyi teşkilatımız organize ettiler. Sabit semt pazarında açık alanda gerçekleştirdiğimiz bu kongre bütün siyasi partilerede emsal teşkil edecek bir kongre oldu. İl başkanlığımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il ve belediye meclis üyelerimiz ile periyodik toplantılarımızı ve istişarelerimizi devam ettirdik. Danışma meclisi toplantılarımızı pandemi süreci çerçevesinde gerçekleştirdik. Merkez ilçemizde bulunan 142 köyümüzün muhtarları ile İl encümenlerimizin de İştirakleri ile 7 grup halinde bir araya geldik. Bu toplantılarımızda 2021 yılında yapılacak olan köylerimize götürülecek hizmetlerimizin istişarelerini planlamalarını gerçekleştirdik. Bu vesile ile il encümenlerimize yürekten teşekkür ediyorum."

"Hizmet götürmede Türkiye ortalamasının üzerinde olduğumuzu gözlemledik"

Alkayış, "2. Bölge dediğimiz taşra bölgelerimize götürülmesi gereken hizmetlerin yüzde 97 oranında götürülmüş olması 2020 Türkiye’sinde çok büyük başarı ve Türkiye ortalamasının üzerinde olduğumuzu gözlemledik. Belediye başkanımız ve meclis üyeleri ile istişare toplantıları gerçekleştirerek kalem kalem gerçekleştirilmekte olan projeler noktasında istişarelerimizi gerçekleştirdik."dedi. 

 "2021 yılında ilk hedefimiz üye sayısını artırmak" 

Teşkilat olarak 2021 yılında hedeflerine de değinen Alkayış, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk ve temel hedefimiz üyelerimizi arttırmak olacaktır. Bu noktada teşkilatımızın bütün birimleri yoğun bir gayret içerinde olacaklar. Pandemi süreci buluşmalarımızı elbette kısıtlıyor. Ancak şartlara uyarak koşulları yerine getirerek çalışmamızı devam ettirmenin gayretinde olacağız. 2021 yılında da toplumumuzun tüm kesimleriyle istişarelerimiz devam edecektir. Milletvekillerimizin ve hükümetimizin yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurmak için gereken gayreti ortaya koyacağız. 

Belediyemizin yaptığı çalışmaları teşkilat olarak halkımıza aktarma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşlarımızından gelen talepleri de gereken mercilere ileteceğiz. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak geçmişten aldığımız tecrübe ile partimizi İlçemizde daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Cumhurbaşkanımız liderliğinde el ele gönül gönüle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile daha sağlıklı daha ferah bir miladi yıl olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Yeni yılın tüm hemşehrilerimize esenlikler getirmesini diliyorum."  

Kaynak : PHA
Kaynak: pha