Havaalanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'i AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Muhammed Fatih Toprak, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut ,Kahta İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Bedir Yeni, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın ve partililer karşıladı.

Adıyaman ve Kahta ilçesinde parti binasında partililer ile bir araya gelerek sohbet etti.

-"GEÇMİŞİ OLMAYAN DEVLET İNŞA ETMEYE ÇALIŞTILAR AMA BAŞARAMADILAR"

Partililere seslenen AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın,"Bu coğrafyada kendi iradesi ile hakaret edebilen, gündemini kendi belirleyen, göbeğini kendi kesen tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Bakınız Libya niye bu hale geldi? Yemen açlık ve sefalet içerisinde silahların gölgesinde yaşıyorlar. Aramıza fitneyi hep sokuyorlar. O büyük şeytan bir taraftan vekâletle buraları yönetti. Diğer taraftan Afganistan’da El Kaide, IŞİD dedi, öbür taraftan PKK, PYD, YPG dedi. Türkiye’yi de bu hale getirmek istediler. Tarihimizle oynadılar. İnançlarımızdan koparmaya çalıştılar. Geçmişi olmayan, inançları olmayan yeni bir devlet inşa etmeye çalıştılar ama başaramadılar."dedi.

-"AK PARTİ HER DÖNEM BİR KINAMAYLA KARŞILAŞTI"

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir," Hanımefendiler, beyefendiler öncelikle hepinizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında bugüne kadar kuruluşundan itibaren görev yapmış AK Parti hareketinin içerisinde bulunmuş, gayret göstermiş, mücadele vermiş başta sandıklarda görev yapmış arkadaşlarım olmak üzere mahallelerde, köylerde, ilçe yönetimlerinde, il yönetimlerinde bulunmuş farklı kademelerde gençlik kollarına, kadın kollarına hizmet etmiş teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Tabi aralarında vefat edenler vardır, rahmet diliyorum Rabbimden hasta olanlar vardır şifa bekleyenler, Rabbimizden şifa niyaz ediyorum. Sözümün hemen başında Adıyaman’ımızı yürekten tebrik ediyorum. Değerli Belediye Başkanıma yeni hizmet döneminde başarılar diliyorum. Son yerel seçimlerde göstermiş olduğunuz, yüksek başarı ve gayretten dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Genel Başkanımızın, tabi biz Elazığ’a ve sonrasında nasip olursa inşallah Adıyaman’a gideceğiz demiştik, oda selamlarımı iletin teşkilatlarıma demişti, sizlere selamlarını iletmek istiyorum.
Basın mensubu arkadaşlarım var, şöyle birkaç genel cümle edicem sonra basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür edeceğiz, Teşkilatımızla hasbihal etmek istiyoruz, teşkilatlarımıza söyleyeceklerimiz var, onlar sonrasında ayrılacaklar. Bende gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla ana kademelerimizle beraber paylaşacağımız şeyler var. 7’inci olağan kongre sürecimiz var, onları yapacağız."şeklinde konuştu.

AK Parti her dönem bir kınamayla karşılaştığını ifade eden Kandemir, "Gün geldi Türkiye’nin en büyük partisini kapatmaya çalıştılar. Daha işin başındayken başörtülü kurucu üyelerimizi bahane ederek partimizi kapatmaya çalıştılar. 17 Nisanda askerle üzerimize geldiler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde türlü türlü bahaneler çıkardılar. Yargı vesayeti ile geldiler ama beceremediler. Türkiye büyüdü. Ama Allah’ın izniyle 2021 daha iyi olacak. Refahımız arttı. Demokratik gelişmelerde, insan haklarında, özgürlüklerde dünyada örnek olduk."dedi.

-"HER DEFASINDA VESAYETİ GERİLETMİŞ SİYASİ BİR HAREKATIZ"

AK Partinin çok zor dönemlerden geçtiğini ve her seferinde vesayeti gerilettiklerini aktaran AK Partili Kandemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabi Türkiye, çok zor zamanlardan geçmiş, Allah’a Hamdı selamlar olsun, birliğini beraberliğini muhafaza etmiş bir ülke bu millet, bu 18 senelik bizim seferimizde her defasında huzuruna gittiğimizde, 14 seçimde 14’ünde de bu partiye teveccüh göstermiş yaka rozet’ni takmış geleceğimize ve bugünümüze kararları AK Parti kadroları, Tayyip Erdoğan liderliğinde görevi, vazifeyi bize tevdi etmiş, necip, yüce bir millet. Ne yapsak, milletimizin hakkını ödeyemeyiz, bizlerde tam olarak gecesini gündüz etmiş aman milletimizin bize verdiği emanete helal gelmesin diye hangi vesayet karşımıza gelirse gelsin, kararlı durmuş gereğini yağmış bir siyasi hareketiz. 17 Nisanda E-muhtıraya bize diz çöktürülmeye çalışıldığında yada bırakın 17 Nisan'ı şöyle geriye dönün kuruluşumuzda kurucular kolumuzda baş örtülüler var diye, bize kabartma davası açıldığında sonra ilerleyen zamanlarda uyduruk gerekçelerle AK Parti harekâtına kapatma davası açıldığında hiç geri adım atmamış cumhurbaşkanını bize seçtirmemek için bir yargı darbesiyle, yargı vesayetinin devreye soktuklarında geri adım atmamış, milletle el ele vermiş, gönül gönüle vermiş, her defasında vesayeti geriletmiş siyasi bir harekatız. 17, 25 Aralıkta FETÖ Terör örgütünün kurduğu kumpası milletimizin desteği ile yine püskürtmüş sonrasında hendeklerle bizim hayallerimizi, çukura gömmeyi zanneden Terör örgütlerine o bölgedeki vatandaşlarımız başta olmak üzere kürdü ile Türküyle el ele vererek gereken cevabı vermiş. Sonra nu yetmeyince 15 Temmuz’da adeta bu ülkeye işgale gelenlere göğsünü siber edip, milletimizin şehadete koşan işte o necip milletle beraber Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerekeni yapmış bir siyasi harekâtız." 

-"BUNLAR YILLARCA MİLLETİ ANLAMADILAR"

Ana Muhalefet Partisinin yıllarca milleti anlamadıklarını belirten AK Partili Kandemir, "Az önce arkadaşlarımın da söylediği gibi maalesef ana muhalefet partisi bizi anlamıyor. Bunlar yıllarca milleti anlamadılar, milletin değerleriyle mücadele ettiler, Adeta milletin değerlerine savaş açtılar. Her sandığa gittiklerinde de milletimiz gereğini yaptı, fakat bir türlü akıllanmadılar belli ki; akıllanmayacaklar. Son Libya tezkeresinde, milletçe el ele vermişiz, mecliste de el ele, gönül gönüle milletimizin menfaatlerini savunacak bir tezkere çıkartalım, fakat yine baktık o milliyetçi geçinenler olmak üzere el ele, kol kola verdiler ve tezkereye hayır dediler. Ne söylerlerse söylesinler ne yaparlarsa yapsınlar, dikkat edin biz, Dışişleri Bakanımız tek tek tezkere öncesine gittim kendilerini bilgilendirdim. Biz bu diyalog üzerinden arzu ediyormuşuz ama milletimize anlatacağız, milletimize Dünyayı eksik okuyan karşılaşa bilecek krizlerle ilgili nasıl önlem alınması gerektiğinin farkında olmayan, bunu bazen kasti yapan bazen farkında olmadan yapan bu Ana Muhalefetin bu duruşunu milletimize anlatmaya devam edeceğiz."diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Partili Kandemir, Gölbaşı ilçesine hareket etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha