AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Adıyaman'ın Gölbaşı AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Libya meselesinin vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğini ifade etti.

-"BİRDE MAVİ VATANIMIZ VAR"

Libya konusunun oldukça önemli olduğunu belirterek, 15 gün evvel meclise bir tezkere getirdiklerini anımsatan Kandemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle 'bunlar ülkemizde olta atacak yer bırakmayacak' bir takım planlar yapıyorlardı. Yan yana gelmişler bizi boğmak istiyorlar. Tabi biz büyük devletiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle önemli bir karar verdik. Libya ile bir anlaşma imzaladık. Sonra dedik ki o anlaşmaya sahip çıkmamız lazım. Bizim bir vatanımız varsa bir de mavi vatanımız var. Sadece kara topraklarından oluşmuyor vatan bir de mavi vatanımız var. Buradaki kıta sahanlığımızı korumamız, kollamamız lazım. O da bir bağımsızlık mücadelesinin parçası. Tek başına vatan toprağını muhafaza etmek yetmez. Anlattık bunu. Dışişleri Bakanımız muhalefet liderlerine giderek tek tek anlattı. 15 gün önce bu anlaşma geldiğinde peki dediler. Biz kabul ediyoruz dediler. 15 gün sonra dedik ki bu anlaşmayı muhafaza edebilmemiz için bu bölgede askeri gücünüzü koruyacaksınız. Bizim bunu vatandaşlarımıza iyi anlatmamız lazım."

Konuşmanın sonra Kandemir, gençlerle fotoğraf çektirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha