AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Kurtuluş Savaşı'nın öncüsü ve başlangıcı olduğunu ifade etti.

Çanakkale Savaşı'nın, Türk Milletinin gücünü ve dinamizmini hala koruduğunu gösterdiğinin altını çizen Fırat, şunları kaydetti:

"Türk ordusu, insanların hayal gücünü şaşırtacak kadar zarif ve şaşaalı olan, yeryüzünde eşi benzeri bulunmayan ülkemiz için, Çanakkale’de çok farklı milletlere mensup askerlerle çarpıştı. Çanakkale Muharebeleri, baştan aşağı Türk milletinin birer şehamet abiadesidir. Bu muharebelerin hangi parçası ele alınsa, kıymetli bir yiğitlik destanı olur. Burada ne kahramanlar türemiş, ne dilaverler belirmiştir. Maneviyat her zaman üst düzeyde olmuş ve savaşan askerler şehit olup cennete gidecekleri inancıyla, hiçbir korku ve tereddüt göstermeden düşmana saldırmışlardı. Milletimiz Çanakkale’de, İstiklalimizi ve istikbalimizi muhafaza etmek için, inşa ettiğimiz maneviyat tabyasının harcını, kanlarıyla seve seve suladılar. Bu zaferin, Türk Milletine en büyük armağanı, hiç şüphesiz milli ruh ile birlik ve beraberlik ruhunun zirvesini yaşatmasıdır.

Çanakkale ile dünyaya, bizi hedef alan bekamıza kasteden dâhili ve harici şer odaklarına dedik ki; bedeli ne olursa olsun, bütün ihanetlerinizin üstesinden geleceğiz, kurduğunuz bütün tuzakları bozacağız, hevesinizi kursağınızda bırakacağız ve hesabını en ağır bir şekilde soracağız, dedik. Ecdadımıza minnettarız." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha