AK Parti Adıyaman il binasında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti’nin mührünü vurmadığı eser kalmadığına dikkat çekerek, eğitim ve sağlık alanında hayallerin gerçek olduğunu söyledi.

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Kaygusuz, Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler, Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe ve partililerin yer aldığı toplantıda, kent gündemiyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

“AK Parti’nin mührünü vurmadığı eser kalmadı”

Toplantıda açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Gün geçmiyor ki Adıyaman için yeni projeler yapalım ve müjdeler verelim. Tarım Mükemmeliyet  Merkezi protokolümüzü imzaladık. Yaklaşık 20 milyon civarında bedelle Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın desteklediği Tarım Kredi Kooperatifi işletmeciliğinin üsteleneceği, Adıyaman’da Tarım Mükemmeliyet  Merkezi tarımsal ürünlerimizi artıracak. Onların verimini kalitesini artırmasından ötesinde bunları pazarlayacak, işletecek ve pazarlayacak tesisler ile birlikte inşallah. Adıyaman başta olmak üzere yöresel ürünlerimizi çok daha fazla çiftçimiz adına gelir elde etmiş olacağız. Önemli bir proje Adıyaman’a hayırlı uğurlu olsun. Bu partimizin yapmış olduğu yatırımların ve işlerimizin özetinin özeti. Ben şuan tek başıma Adıyaman merkezde bir köyde yapılan yatırımları anlatmaya kalksam saatlerimizi alır. Her tarafta en ücra köşede, merkezine kadar el değmemiş dokunulmamış AK Parti’nin mührünü vurmadığı eser kalmadı. Bundan sonra yine yapabileceklerimizi hep beraber istişare ediyoruz. Yeni dönemde neler yapabiliriz daha fazlasını nasıl icra ederiz onu konuşuyoruz. Arkadaşlarıma bu konuda teşekkür ediyorum, çok büyük emekler verdiler. Ama emin olun ki, çok daha fazlası var” dedi.

“Yapılmaz, konuşulamaz denilenleri AK Parti gerçekleştirdi”

Aydın, konuşmasının devamında ise, ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz atasözünü hatırlatarak’ şu ifadelere yer verdi: “Asıl olan ne iş üreteceğinizdir. Ne eser ortaya koydunuz siyasette gayretimiz ve çabamızda bu hizmet etmek ortaya insanlarımızın istifade edecekleri eserler koymak. Şimdi bakıyorsunuz yolları kim yapmış, sağına soluna bakıyorsunuz okullar, hastaneler, köprüler başka projeler bundan yıllar önce Adıyaman böyle miydi? Adıyaman 20 önce çıkmaz sokak köy olarak denilirdi. Köprü meselemiz vardı, yolumuz kesilmişti. Diyarbakır, Şanlıurfa bağlantımız her zaman mitingde gündem olurdu. Şimdi böyle bir gündemimiz var mı yok. Çünkü o günün şartlarında Türkiye 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi köprüsünü buraya kurduk. Yolları birleştirdik çevre yolları bölünmüş yollar yaptık. Adıyaman’da bir tane köprülü kavşak yoktu şimdi var. İkincisini de ihalesi yapıldı. Hastane otogar kavşağı Altınşehir yaptık şehir olarak büyük bir köy olmaktan çıktık. Artık gerçekten yapılan bu eserler ile birlikte güzel bir şehir olarak insanlarımızın hizmetine sunuldu” ifadelerine yer verdi.

“Hayallerimiz gerçek oldu”

Eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinen Aydın, “Hatırlarsanız bir Adıyaman bir araya gelirdi. Bir fakülte Adıyaman’a kazandırabilir miyiz? Bir yüksekokul açabilir miyiz? Bugün üniversitemizde 20 bine yakın öğrenci sayısı ile 13 fakültesi ile var. Yine hayal bile edemezdik Adıyaman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi profesörler gelip buda hizmet verecek. Yine günün birinde Adıyaman’da Tıp Fakültesi olacak ve o fakülteden Adıyaman’a gelen öğrenciler beyaz önlükleri ile mezun olacaklarını hayal eder miydiniz? Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi olacak hayali bir zordu, bunların biz bunları düşünemezdik. En fazla ufkumuzun aldığı bütün Adıyaman bir araya gelip sadece bir yüksekokul kurabilir miyiz di?  Bir fen edebiyat, birde eğitim fakültesi başka yoktu. Şimdi 13 fakülteye araştırma, uygulama bölümlerine lisansüstü programlarına kadar çeşitli sayıda bölümler ekleniyor bunların hepsi gerçek oldu. Okullarımızı hatırlayalım on dokuz yıl önce sabahçı, öğlenci sabah altmış öğlen yetmiş kişiydi sınıflarımız öğretmenler azdı. Vekil öğretmenler derslere girerdi. Şuan ne durumdayız? Bir öğretmen başına yirmi yedi öğrenci düşüyordu. Şimdi on dört öğrenci düşüyor. Bir derslik başına yirmi bir öğrenci düşüyor. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısında çok  modern okullar ve derslikler yaparak inşa ettik” diye konuştu.

“Sağlıkta en iyi hizmeti devletimiz veriyor”

AK Partili Aydın konuşmasının sonunda ise, Adıyaman’da sağlık alanında yapılan yatırımlardan bahsederek, şunları kaydetti: “Sağlıkta ambulanslarımızın sayısı arttı. Yeri geliyor uçak ambulanslar, helikopterler, paletli ambulanslar getiriyoruz. En ücra köşeye sağlık hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Her alanda eğitimde sağlıkta, emniyette, adalette, ulaştırma, tarımda ellimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalıyoruz. Yaptıklarımızın çok daha fazlası var, bize düşen sahada olmak. Bize düşen iktidar partisi olarak bu şehre, bu ülkeye neler verdiğimizi, nasıl hizmet verdiğimizi vatandaşlarımıza anlatmak. Emin olun onda birini anlatsak dahi anlayacaklar. Hastanelerde cenazeler rehin tutuluyordu. Bunları unuttuk mu? Senet imzalardık o senedin borcunu ödemeyene kadar cenazelerimizi alamazdık. Şimdi pandemi süreci yaşadık. Dünya kasıp kavruluyordu sağlıkta en iyi hizmeti, en bedava hizmeti Türkiye Cumhuriyeti verdi. Aşıları ve yaptıkları testlerle ve hastanede uyguladıkları hizmetler ile işte bu noktaya geldik. İnsana değer budur insanın eğitimle ilgilenmek insanların yolda bozuk olan yolları düzeltmek, insanların sağlığı ile ilgilenmek siyasetin amacı ne halka hizmet etmek hizmet ediyoruz, daha çok edeceğiz. Ama aynı hızda da gidip bir şekilde insanlarımızla iç içe olacağız. Türkiye üzerinde oynanan oyunları da anlatacağız. Neden bu saldırlar oluyor, Türkiye bu kadar büyürken gelişirken, Türkiye bu kadar sorunlarını çözerken, neden bu kadar içerden dışardan saldırıya uğruyor. Amerika’nın haddine mi kalkıp muhalefeti güçlendirirsek iktidara gelebiliriz diyorlar. Avrupa, Nato içerdeki İrlandalılar ve içimizdeki İrlandalılar bütün bunların derdi ne? Şunu gördüler Recep Tayyip Erdoğan gönüllere girdi. Recep Tayyip Erdoğan halkın duasında yer aldı. Ve yapılan her seçimde de onunla birlikte AK Parti iktidar oldu, iktidar olmaya devam edecek. Ne yaparsak bunları iktidardan alırsak dediler. İşte şu yangınlar artsın, böyle bir zihniyet maalesef var. Sel olsun, felaket olsun diye felaket tellallığı yapanlar var. Sokakları hareketlendirelim diyenler var. Çünkü demokratik kanallar ile seçim ve sandıkla elde edemedikleri, iktidarı bir takım felaket senaryoları ile sokak hareketleri ile ekonomik saldırılar ile döviz ve faizle nasıl yıkabiliriz hesabını yapıyorlar. 2023 yılında muhakkak bu istikrarın hizmetin devam etmesi lazım.  Onun için bunların hepsini anlatmamız lazım.”

“AK Parti hizmet ve eser partisidir”

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Yaptıklarımızı insanlarımıza iyi bir şekilde anlatmak lazım. Bu broşürü hazırlayanları gönüllen kutluyorum. Bu yazdıklarımızda eksik olmadığı halde belki fazlası vardır. Bizim insanlarımızla bir bir konuşmamız ve anlatmamız lazım. AK Parti hizmet ve eser partisidir. En son kısa bir süre içerisinde İnsansız Hava Araçları (HİTA) dünyada eşi benzeri olamayan bir şey savunma sanayisinde yüzde 20’den yüzde 80’ çıkmış bir ülke. Bunlar tek başına bir anlamı olmayabilir. Ama burada Türkiye’nin özgüveni olması, Cumhurbaşkanımızın sayesinde bizde dünyada varız. Bu algı çok önemli biz kendi düşünlerimizi birbirimizle paylaşırsak istişare edersek Türkiye olarak  bizim başaramayacağız iş yok bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Yapılan konuşmaların ardından toplantı, içerisinde Adıyaman’da yapılan hizmetlerin bulunduğu broşürlerin vatandaşlara dağıtılmak üzere parti görevlilerine teslim edilmesiyle sona erdi. 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha