AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ziyarette yaptığı konuşmasında, seçimlerin kongrelerin bir yenilenme,taze kan partiler için vazgeçilmez bir durum olduğunu belirtti.

Dağtekin: "Bu kardeşlik hukukunu bizim ilerletmemiz lazım Türkiye'nin buna ihtiyacı var"

Dağtekin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim kongre tarihi 21'indeydi ama olmadı. Kovid kuralları biraz daha gevşediğinde bizde inşallah il olarak kongremizi yapacağız ama bu gidiş gelişlerimiz gerçekten candan içten. Biz aynı havayı birlikte teneffüs ettiğimiz milli manevi ülke sorunları konusunda Milliyetçi Hareket Partisiyle hem Türkiye ekseninde ama yerelde de bence bir adım daha öndeyiz. Birlik beraberliğimiz birbirimize sesimizin gitmesi sorunlarımızı kendi sorunumuz olarak görmemiz noktasında Adıyaman Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti'nin çok ciddi bir birlik beraberliği var. Yetmişli yıllardan beri ben buradayım. 72 yılında geldik her zaman bir kardeşlik hukuku var bu kardeşlik hukukunu bizim ilerletmemiz lazım Türkiye'nin buna ihtiyacı var."

Alkayış: "Hem ilimiz sorunlarında hem ülkemizin bakış açısında birlikteyiz"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ise, "Tabi AK Partiyle Milliyetçi Halk Partisi hem dünya tarihinde hem de Türkiye tarihinde eşi benzeri olmayacak bir duruşun örneğini veriyorlar. Siyaseti sadece çıkar üzerine kurgulayanlara inat gerçekten memleket meselelerin de Türkiye meselesinde gerçekten sadece ülke için halk için milletimiz içinde bir araya gelinebiliyormuş ve bu fiilen de yapılabiliyormuş. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de Sayın Devlet Bahçeli genel başkanımız gerçekten güzel şekilde ortaya koydular. Tabi siyasi partiler milletin değerleridir. Bunun içinde her iki yılda bir kongreye gidip kendi seçmenine kendi delegelerine hesap verirler ve yenilenme olur."diye konuştu.

AK Parti olarak ilçe kongrelerini tamamladıklarını anımsatan Alkayış, şu ifadeleri kullandı:

"En son Milliyetçi Hareket Partisi de bunu tamamladı. Bizde AK Parti olarak ilçe kongrelerimizi yaptık. İnşallah yakın zaman da pandemi de müsaade ederse İl kongremizi yapacağız. Sürekli diyalog halindeyiz. Hem ilimiz sorunlarında hem ülkemizin bakış açısında birlikteyiz. İnşallah bu diyalogumuz devam eder hem bu bölge üzerinde hem ülkemiz üzerinde. Türkiye’nin büyümesini istemeyen gelişmesini istemeyen yeni şeyler yeni kompleksler yeni stratejiler gelişiyor, Türkiye’nin birlik beraberliğinin sarsılmasını isteyenler var. Bunlara karşı da bizim yek vücut durarak aramızdaki farklılıklar elbet olacak ama bizim onlarca değerimiz var bizi ve değerlerimizi öne çıkartarak yolumuza devam edeceğiz inşallah. Cumhur ittifakı şu duruşuyla şu görüntüsüyle de özellikle yeni gençlerimize siyasete yeni katılan nesile de bir örnek model. Dışlama dışında bir araya gelme uzlaşma birbirini anlayıp dinleme örneğini de ortaya koyuyor Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Özgün: "Bu ittifak ebediyen devam edecektir"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hüseyin Özgün ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Mevkidaşım AK Parti İl Başkanı sayın Mehmet Dağtekin ve merkez ilçe Başkanım sayın Mustafa Alkayış ve yönetim kurulu üyelerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi AK Parti Cumhur İttifakına son derece Adıyaman teşkilatına bağlı olduklarını ifade eden Özgün, konuşmasına şöyle devam etti:

"Genel başkanlarımızın çizdiği yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz bu birlikteliği yani cumhur ittifakını bozmak isteyen bu vatanın ve  birliğine beraberliğine göz diken insanlar var fakat biz AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunlara meydan vermeyeceğiz. İnşallah bu ittifak ebediyen devam edecektir çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak önce vatanım, milletim, sonra partim diyen bir camiayız. Genel başkanımında işaret ettiği gibi 'eğer söz konusu vatansa gerisi teferruat' bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Tabii ki siyasi partiler kanunu gerekçesiyle 3 yılda bir yapılan il,ilçe kongrelerimizi Milliyetçi Hareket Partisi olarak  tamamladık ve tüm ilçelerde ve ilde tek aday olarak kongrelerimizi yaptık şükür kazasız belasız atlattık."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha