Adıyaman Belediyesi konferans salonunda düzenlenen Ak Parti Temmuz ayı İl Danışma Meclis toplantısına, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, İlçe Merkez Başkanı Hanifi Erdem, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve parti üyeleri katıldı.
Programın açılış konuşmaların ardından 15 Temmuz'da TSK içerisinde bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimi hakkında belgesel izletildi.

Belgeselin ardından kürsüye çıkan Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, 15 Temmuz alçak darbe girişimini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

İçinde bulundukları ay münasebetiyle 11-15 Temmuz tarihleri arasında 1 yılı dolduracak olan bu darbe teşebbüsünün istilasını çeşitli etkinliklerle bu toplantılarının ana konularından biri olduğunu aktaran Dimez, "Diğeri ise bugün Faslı bir kardeşimle beraber 250 şehidimiz oldu.  Allah nasip ederse bugün itibariyle Türkiye'nin 81 ilinde şehitlerimiz için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından şehitlerimiz için hadisi şerifler okunacak, 11 Temmuz'da Ulu camide hatim duaları yapılacak. Şehitlerimizi, Gazilerimizin ailelerini inşallah ziyaret edeceğiz,  bununla beraber 14 Temmuz'da yine Şehit ve Gazi ailelerimiz için yemek düzenlenecek, valiliğimiz ve belediyemiz koordinasyonunda inşallah tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak bir yemek programın da beraber olacağız ve hepsinden önemlisi 15 Temmuz akşamı istila girişiminin olduğu  bu adi bu alçak gecesinde meydanda inşallah hep beraber buluşacağız ve bir gecelik genel başkanımızın emriyle sabah namazına kadar meydan nöbeti tutacağız inşallah. Temsilen bir gece nöbet tutacağız, hep beraber tek vücut olacağız, tekrardan ve bugün Kültür ve Turizm Bakanı misafir ettik, Adıyaman'a Nemrut dağının dünya miras alınışının 30.yıldönümüydü Sayın Bakanımız da sağ olsun Meclis Başkanvekillimizi de kırmadı, yoğun programına rağmen ilimizdeydi, saat 3 gibi falan yolcu ettik ve Adıyaman'a çok büyük bir müjde verdi, epeyidir uğraştığımız Meclis Başkanvekilimizin ve Milletvekili arkadaşlarımın katılımıyla" dedi.

- ADIYAMAN MİSAFİRPERVER

 

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara: ise Anadolu Coğrafyasına bakıldığında Adıyaman'ın Osmanlı Devletinden bu yama her zaman misafirperver olduğunu söyledi.

Bu millete kötü gözle bakan, bu milleti yan gözle bakan herkesin gözünü de bu insanların hepsinin oymaya hazır olduğunu aktaran Boynukara, şöyle konuştu:

"Şimdi 15 Temmuz'da etkinliklerimiz olacaktır ve onun sonucunda sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız,diğer yöneticilerimiz, Meclis başkanımız, partimizin tüm aktörleri sivil siyasete, sivil siyasetin gücüne güç katmak isteyen tüm siyasi aktörler bu tepkiyi verdiler, meydanlara çıktılar ve biz bu darbeyi önledik. Milletin kararlı duruşuyla bu darbe önlendi, son zamanlarda bu darbe üzerinden yürütülen 2 temel yanlış var, yada 2 temel konu var; sizinle paylaşmak istiyorum, birincisi kimi olaylar abartılarak, kimi olaylar vardı vicdanlarımız tuzak kurulup bakın son bir kaç gündür mecliside meydana gelen patlamanın darbeden önce oraya plastik dinamitlerle o gece kasıtlı olarak yapıldığı dahi yazıldı ama biz o gece meclisteydik ve arkadaşlarımızın hepsi gibi binanın başımıza yıkıldığını hissettik. Şimdi yaşanan bazı olaylar var, insanlar öldürülmüş, insanlar şehit edilmiş, sokaklar bombalanmış ve bizim bunların hepsini unutmamız, bunların hepsini görmememiz isteniyor"

- TUZAK KURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Tuzak kurulmaya çalışıldığına dikkat çeken Boynukara, "Vicdanlarımıza kimi dokunuşlar yapılarak tuzak kurulmak isteniyor bize bizim  bu tuzağa düşmememiz lazım, haklıyla haksız tam olarak ayıralım, kuru ile yaşı tam olarak ayıralım, devletin görevi de zaten budur, suç işlemiş olan kim varsa onu ayıralım ama suç işlememiş olanı da yanlış yere, aynı kefeye koymayalım fakat vicdanlarımızı da hiç kimseye teslim etmeyelim, bu bence çok önemli bir şey. Bu giderek bir zemin kazanıyor, hatta bu CHP'nin yürüttüğü yürüyüşte bir anlamda buna  çanak tutuyor, ben onun için CHP adalet mi istiyor yoksa CHP vicdanlarımıza tuzak mı kurmak istiyor? Bakın 2014 sayın Cumhurbaşkanımızın seçimini hepiniz hatırlıyorsunuz,  sokak sokak, meydan meydan meclisin genel kuruluda dahil o FETÖ'nün yaptığı sahte dinlemeleri montajdanmış  dinlemeleri,  ses kayıtlıyla oynanmış dinlemeleri servis ettiler, siyasi ayak meraklılarının bakmalarını önerdiler, bu yürüyüşe MİT  TIR'ların'ın kaset ettirilmesi operasyonunu yapan Amerika Büyükelçiliği divan konsoloslarına yaptığı aramada bakmaları gerek. Onun için kimse vicdanlarımıza tuzak kurmasın, diğer bir önemli olay FETÖ taktiğinin bir başka versiyonuyla karşı karşıyayız. FETO'cular 2009 yılından sonra hükümetteki kimi aktörlere sürekli şu tür yaklaşım; efendim zaatı halinize suikast girişimi var, onu da önledik, operasyon da yaptık, bir güven ilişkisi oluşturuyor, böyle bir ilişki kurdular ve bu ilişki üzerinden her yere sızdılar, bunların hepsinin sahte olduğunu, bunların hepsinin doğru olmadığını, bunu bir süreç içerisinde meydana getirdik" dedi.

- FETÖ'YÜ İYİ ANLAMAK GEREK

FETÖ'nün iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Boynukara, şöyle devam etti:

"2011-2012 de bu gidişatın farklı bir gidişat olduğu anlatıldı  ama FETO  örgütlenmesi'nin anlamak için çok derin bir okumaya, bu ülkenin geçmişine yabancı ülke istihbaratlarının bu ülke üzerinde ki hesaplarına bakmak lazım bu da zor iş onun için bir çok kişi bunu yapamadı ve biz hatırlarsanız dershanelerin kapatılması  sürecinde sayın Cumhurbaşkanımızın bedenini ortaya koymasına rağmen parti içi ve dışında sağda, solda bir çok insan ya ne yapıyorsunuz, niye yapıyorsunuz diye sorgulamaya çalışmıştı, halbuki dershaneler örgütün  kılcal damarlarına  girmek için bir araçtı, onlar bu gözle bakıyorlardı. Şu an yeni işlettikleri size yönelik suikast var iddialarının yanı sıra bugünde var efendim, yeni darbe olabilir söylentileri var, bunlar planlı projeler, planlı organizasyonlar, bu ülkede ki insanların gerek yöneticilerinin terör örgütlerine ve bu millete kastetmek isteyenlerinin duyarlı olması lazım. Bizim asıl fonksiyonumuz, bu ülkeye duyarlı olmak, enerji birliği oluşturmaktır"

- ADIYAMAN İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM

Adıyaman için çok çalışılması gerektiğinin altını çizen Boynukara, "2019 yaklaşıyor, bu ülkeye çakılan her çivi sayın Cumhurbaşkanımızın  ve devletimizin eseridir, hiçbirimizin şahsi eseri değildir, özellikle küçük yerlerde işte ben getirdim, ben yaptım, biz bunlarla uğraşacak insanlar değiliz, olmamalıyız, millet vergisini veriyor, devlette o vergiyi yatırım yapıyor, yapanda, yaptıranda her şeyin sahibi milletin kendisi, ben bu duygularla başkanımız yaptıklarımızı anlatmamız lazım dedi, doğru anlatırken de bilelim yani, millet vergisini veriyor devlette, bu vergiyi düzgün  bir şekilde bize yansıtıyor, ha bizim fonksiyonumuz Adıyaman'ın geç kalmış, Adıyaman'ın telafisi için daha fazla çalışmak, Ahmet bey bir kaç kez Nabi hocaya ısrar etti, beraber gittik, meclisde yakaladık, getirdik. Bu müze projesi aslında üzerinde çalışılan bir projeydi, ama bir türlü yatırım programlarına girmiyordu, buraya gelince, yerinde görünce, Adıyaman'ın atmosferini yaşayınca ,kendisi bugün Nabi hoca kürsüdeyken Ahmet bey imzalandığına dair haber verdi, yani Kalkınma Bakanı haber verdi, bizim yaptığımız işlemi hızlandırmak, onun için birlik beraberlik içinde yaptıklarımıza anlatalım, eksiklerimize iletelim, bende değil gibi kimsenin vicdanlarımıza tuzak kurmasına izin vermeyin, darbe söylentilerine itibar etmeyin" şeklinde konuştu.

- DÖNEN DOLAPLARA BAKIN

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise partilileri uyararak, "Şimdi bakın son zamanlarda kim ne yapıyor, dünya konjöktörüne bakın, dönen dolaplara bakın, içeride bakın, kim nerede duruyor? Kim milletin yanında, kim milletin hizmetinde, kim başka işlerle uğraşıyor? Millete karşı olanlarla, demokrasiye karşı olanlarla yol yürüyor. Bunu çok iyi görmek lazım, hakikaten birileri çıkmış, biryerden adalet adına yol yürümeye başlamış sözüm ona gercek alemet, gercek vicdan kamo vicdanıdır. Milletin vicdanıdır. Aslolan milletin kararıdır. Milletin mühürüdür. Hala refarandum sonucunu içine sindiremeyen, Türkiye'deki kesin kararı olmasına karşı ben bu kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğim diyebiliyorsa, o bu millete inanmıyor demektir. Bu milletin iradesini tanımıyor demektir. Eğer siz bu millete birileriyle yol yürümek değil, bu milletle birlikte yol yürümediğiniz ölçüde, bu milletin derdine derman olmadığınız ölçüde, bu millet için siyaset yapmadığınız ölçüde işte millet sizi iktidara taşımaz, işte o yüzdendirki çok partili siyasal hayata geçtiğimiz o ilk günden bugüne kadar bu millet sizi tek başına iktidar yapmadı ve bundan sonrada yapmayacaktır, bunun böyle bilinmesi lazım" dedi.

- DEMOKRASİNİN TEMEL KAYNAĞI İNSAN

Demokrasinin temel kaynağının insan olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Siyaset yapıyorsanız, demokraside de meşruyetin yegane kaynağı vardır. Oda milletin kendisidir. İşte Ak Parti olarak o ilk günden beri önce milletin gönlünde taht kurmaya çalıştık. Parti olmadan önce o milletin gönlüne girdi. Recep Tayip Erdoğan ve öylece kurtuluş recetesi olarak partisini kurdu, sonra yerel teşkilatlara girdi. Siz gönüllere hitap etmediğiniz zaman, siz gönüllerde taht kurmadığınız zaman, öteki tahtların hepsi nafile, kimler geldi, kimler geçti, eskiden de devlet vardı nice hükümetler geldi, geçti, yapandan Allah razı olsun diyoruz ama kim bugüne kadar bu millete ne verebildi? Kim ne yapabildi? Bakın 15 sene önce konuştuğumuz konuların gündemlerini çoğunu bitirdik, yok konuşmuyoruz. Ama son 50 senedir, son 100 senedir 150 senedir konuşulan mevzular vardı bu ülkede ve biz büyümeye başladık. Biz kendi içimizdeki sorunları çözmeye başladık, demokratikleştik, kalkınmaya başladık. Biz dünyanın 10 büyük ekonomisinden bir olacağız dedik, yardım alan bir ülkeyken, şuanda dünyada en çok yardım yapan, en çok Suriyeli mülteciye, kardeşlerimize bakan, ensar edasıyla bir Türkiye geldi. Biz büyüdük, biz kalkındık. Zalime dur dedik. Yeri geldi restini çektik, tüm mazlumların, tüm mağdurları kuçaklamaya çalıştık. Ve kucakladık. Biz siyaseten zarar görsek dahi hep doğrunun yanında olmaya çalıştık. Hep doğrularla beraber olmaya çalıştık. Ve bu acıdan da bir traraftan büyürken öbür taraftanda demokratikleşme sürecleri peş peşe geldi. Sorunlarımızı çözmeye başladık"

- RAHAT DURMAYACAKLAR

Türkiye düşmanlarının rahat durmayacağını dile getiren Aydın, "Her türlü süreçte birlik, kardeşlik, çözüm süreci dedik, demokratik açılım dedik, biz bunları yaparken birileri rahat durmadı, onlar nasılki 50 sene önce, 150 sene önce durmadılarsa bugünde rahat durmadılar, yarında rahat durmayacaklar. Bütün bunları yaptık, tüm sorunları çözüyoruz, cözmeye devam ediyoruz. Şunu bilsinki herkes nasılki bu millet 15 Temmuz'da ve öncesinde tüm bu oyunları bozduysa, bundan sonrada kimse bu millete karşı, hiçbir oyun içine girmesin, kimse milletin iradesini gasp etmeye çalışmasın, bu millet bundan sonrada artık kendisine karşı olanı, kendi iradesini alaşağı eden herkesi, birlik ve beraberlik içerisinde hak ettiği muameleyi maruz tutar, seçimde demokraside sandıklara gömer, gömmeye devam eder. İşte o yol yürüyenlerin orada değil, trafiği aksatmadan, güvenlik problemi yaşatmadan, gelin sizlerde bu milletle yol yürüyün, gelin köyleri dolaşın, kasabaları dolaşın, milletin derdi ile biraz eğilin. Allah aşkına bu millet neyi istiyor. Eğer bu milletin derdine derman olabilseydiniz, bu milletin sesine kulak verebilseydiniz, bu millet emin olun sizleride baş tacı ederdi. Ama meşru yoldan iktidara gelemeyeceğini düşünenler, şunu bilinki her zaman farklı yollara tenezül edebilirler. İşte büyüyen Türkiye'den rahatsız olanlar var. Onlar iki büklüm duran, yardıma muhtaç üç kuruş için kapılarda bekleyen, hep bir Türkiye istediler. Hep böyle bir Türkiye onlar için iyiydi ama ne zamanki dik durduk, ne zamanki ekonomomizi büyüttük, ne zamanki güçlendik, ne zamanki Dünya'daki bütün mazlumlara sahip çıktık, bu güçlü Türkiye'yi aşağı etmek için türlü yolları denediler. Bu ülkenin selamete çıkması için bizim her zamankinden daha güçlü olmamız lazım, bakın şimdiden tertiplenen oyunlar 2019 içindir, bunun böyle bilinmesi lazım. 2019 Türkiye için bu sistem değişikliğinin ilk defa uygulanabileceği, en önemli seçimlerden birtanesi, ilk defa uygulanacak seçimdir, dişimizle, tırnağımızla, topladığımız halkımızla beraber bir noktaya taşıdığımız seçimler, millet olarak başarılı çıkmak zorundayız, onun için kongrelerimizi yapacaz, daha da güçleneceğiz, emek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Ama nolursunuz odaklanacağınız nokta 2019, fitneye, fesada geçit vermeyeceğiz, nasıl ki büyük oyunlar tezgahlanıyorsa, bilinki de küçük yerlerde de, küçük köylerde de, beldelerde de aramıza fitne sokmaya çalışanlara nolursunuz fırsat vermeyiniz, fırsat vermeyeceğiz, bizler çalışacağız, bu millet bizlere çalışmak için bu yetkiyi verdi. Bu millet kendilerine layık olma adına bu yetkiyi verdi, işte bu yetkiye hep beraber layık olma adınada daha çok çalışacağız, hizmet üretiyoruz, hizmetten dolayı en ufak bir sıkıntımız yok, alnımız açık ki 15 senenin sonunda hala cadde cadde, sokak sokak, köy köy geziyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha