Cumhuriyet Spor Salonunda yapılan kongreye TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Adıyaman millletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,  AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

İl Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar görev alan bütün başkanlarıma, yönetimde yer alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ak parti dayanışmanın, fedakarlığın buluştuğu, bunun harmanlandığı, demokrasi ile taşlandırdığı yegane partidir. Bizim yolumuz da, meselemiz, milletin istikbali olsa, mesele davamın geleceği olsa, ali cenap bir şekilde gösterilen bu tavra, taktir edilecek şekilde baş üstüne diyebilenlerin oluşturduğu bir partidir AK Parti. Ak parti şahsi menfaatleri ön planda diyenlerin davası olmadı, olmayacak inşallah.  Bizler çalıştıkça, eser ürettikçe, milletin bize olan desteği devam edecek. Birlik, beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı artırdıkça, bu yolda nice destanlar yazacağız. Bu kutlu yürüyüşümüz, gençlere daha güzel bir Türkiye'nin emanet edilmesi yolunda bize emin adımlarla bu yolu açacaktır inşallah. Zorlu bir coğrafyadayız. İçerideki hainler ve iş birlikçiler, dışarıdakiler, Türkiye’ye diz çöktürmek için, bütün hayallerimizi yıkmak için,  ellerinden geleni yapmak istiyorlar. Ama onlara şunu söylüyoruz; başaramayacaksınız. Bu milleti bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanımızı susturamayacaksınız. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. 2023 hedeflerine ulaşmamıza engel olamayacaksınız"dedi. 

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise şöyle konuştu:

"Kongreler, coşku, heyecan, geleceğe dair planların yapılacağı alanlardır. Kongreler bayrak tesliminin güzel huşu içinde yapıldığı çiçekler ile devir teslim yapıldığı, AK Parti kongreleridir. Biz diğer kongreleri de biliriz. Mevki makam için sandıkların havada uçuştuğunu hepimiz çok iyi biliriz. Ama hamd olsun ki AK Parti sadece bir siyasi parti olarak değil, bir dava olarak burada bütün adaylarına, diğer dava adayları sıfatıyla o bayrağı ne güzel devrettiklerini az önce bir kez daha o bayrağı ne güzel devredeceğini, az önce bir kez daha gördük. İşte bize yakışan, bu bayrağı teslim eden de, bayrağı teslim alanla üçümüz bir zaman fazilet partisinde aynı partideydik. Bu dava devam ettiği müddetçe bu ülkenin, bu milletin, ümmetin umudu olmaya devam edecektir. Kim nereli olursa olsun,.hangi görevde bulunursa bulunsun. Aslolan o makam kendisi değil. O makamın millet hizmetinde bulunmasıdır. Bir beraber olmak, kardeş olarak, bu dünyada da, ahrette de  hep beraber üzerimize düşeni yaparak, bu milletin önünü açmak, ümmetin umudu olarak devam etmektir. Bugün yaşadıklarımızı görüyoruz. Bugün ortadoğuda ne oyunlar oynandığını, yine 100 yıl öncesi gibi görüyoruz. Abdülhamit Han’â neler yaptıklarını, şimdi Recep Tayyip Erdoğan’a yaptıkları ile görüyoruz. Kurtuluş mücadelemiz de Gazi Mustafa kemal Atatürk’e, yol arkadaşlarına neler yaptıklarını, şimdi aynı şekilde görüyoruz. Bunları unutamayız. Şu oynanan oyunları, şu ortadoğuda eksik olmayan terörü, şu fitneyi, fesadı çok iyi bileceğiz. Ve yolumuza o şekilde devam edeceğiz"

Aydın, "Bakın bir Deaş terör örgütü var. Bu örgütü kuran, daha önce Pakistan’da El Kaideyi, Talibanı, akabinde Daeş oldu. Şimdi bu örgütü kuranlar tarafından kontrollü  bir şekilde oradan çıkartılıyor. Kimbilir başka yerde terör örgütü adı ne olur. Ve bu kez hangi coğrafyayı karıştırır, işte el kaideden daiş çıkaranlar, pkk’dan da pyd’yi silahları ile destekliyorlar. Bunları unutmayacağız. Onlar Kudüs, Osmanlı fethini unutamıyorlar, anadolunun Müslüman coğrafyasını hazmedemiyorlar"dedi.   

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da "Bu hareketin gücü, sahip olduğu ahlaktan, sahip olduğu değerler örgütünden kaynaklanmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisinde lider değişimi oldu, neyle oldu, iftira ile oldu, neyle ahlaksız bir kumpas ile oldu,  ne ile oldu, kaset operasyonu ile oldu. Lider başka partilerde kaset operasyonu ile değişirken, AK Parti kongrelerinde ahlak üzerine kurulan esaslar ile değişiyor. Bizim farkımız budur. İşte biz bu fark ile bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar hamdolsun, Türkiye'mizin hiçbir yerinde insanlarınızı aldatmayın, yapamayacaklarınızı söylemeyin. Yapabildiklerimizi paylaştık, onları da bir bir hayata geçirdik. Bundan sonrada sizleri herhangi bir konu da aldatmayacağız. Doğruluktan, dürüstlükten taviz vermeden milletimize, devletimize, Adıyaman’a hizmet etmeye devam edeceğiz"dedi.

AK Partinin bugün Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatları, bütün ilçelerinde, beldelerinde teşkilatı olan Türkiyenin tek partisi olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Mahallerinde temsilcileri olan yegane partisidir. Sandık kurulları, sandık müşaitleri, kadın kolu ve gençlik kolları ile hakeza halkın sandıkta seçtiği belediye başkanı, meclis üyeleri ve milletvekilleri ile beraber Türkiye'nin her yerinde olan tek parti AK Partidir. Bazı partiler değil, Türkiye'nin diğer partilerinin tamamı nokta noktaya bir ilde yada bir bölgede ama Türkiye'nin her yerinde yok. AK Partiyi siyasi haritandan çekerseniz, Türkiye'nin siyasi parti anlamında kalan parti olduğunu görürsünüz. Bu nedenle AK Parti çok net bir şekilde Türkiye'mizin birlik ve dirliğinin sigorta partilerinden birisi olmuştur"

Adıyaman'a yapılan yatırımlara değinen Bozdağ, "3 kasım 2002’de milletin iradesiyle AK Parti iktidar oldu. Bugün AK Parti ile ilgili değerlendirme yapanlar bizim 16 yıllık geçmişimizde Adıyaman’a, Türkiye'nin 81 iline kazandırdığımız eserlerin tamamını birlikte değerlendirilmesi lazım. Türkiye’de bu anlamda baktığınızda AK Parti’den önce bir Türkiye, AK Partiden sonra bambaşka bir Türkiye vardı. Daha önce iktidarlar döneminde hizmetler belirli illerde, bölgelerde toplanırdı. Ama cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni bir sayfa açıldı. Ve biz bölünmüş yol dedik. Türkiye’nin 81 ilinde bölünmüş yol yaptık. Adıyaman bölünmüş yollarla hangi iktidarlar döneminde karşılaştı. Bugün Adıyaman Üniversitesinde ve diğer üniversitelerimizde, Türkiye bilimde ve kültürde daha güçlü noktaya geldi. Yarın daha güçlü olacaktır. Her alanda Türkiye'nin dört bir yanında yatırımları eş zamanlı yaptık. Milletimizi daha güzel bir Türkiye'de yaşatmak için gece gündüz demeden çalıştık" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Avukat Mustafa Alkayış, merkez ilçe başkanlığına seçildi. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha