Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Kahta Gençlik Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kübra Dörtkardeş, İlçe Koordinatörü Burak Doğan, Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kahta İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Güler, AK Parti Kahta İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Kahta Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Merkez tarafından daha önce atanan ve tek liste halinde gidilen seçimde AK Parti Kâhta Gençlik Kolları Başkanı Enes Polat yeniden başkan seçildi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Kâhta Gençlik Kolları Başkanı Enes Polat,"AK Partimizde genç olmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki mensubu olduğumuz bu kutla dava tüm dünya mazlumlarının umududur. Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gençler koşacağız, koşacağız risk alarak koşacağız” sözleri kalbimize nakşetmiştir. Biz her türlü engellemelere rağmen koşmaya devam edeceğiz. Bu gençliğe, ümmete sözümüz var. Bizim geleceğe yönelik hayallerimiz ve çok büyük dualarımız var. Kâhta gençliği her daim reisin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Kongremizin partimiz, ilçemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın ise,"Gençsin önde yürü, inandığın yolda yürü sloganı ile çıktığımız bu yolda eski-yeni ayrımı yapmadan hep birlikte bu bayrağı daha yükseklere taşımak için ilk günkü aşkla ve heyecan ile bu kutlu yolda durmadan ve yorulmadan memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü dünya 5’ten büyüktür diyen Sayın Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi daha gür çıkacak. Bunu yapacak olan da bu kadrolardır. Kongremizin partimiz, ilçemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Kâhta İlçe Başkanı Bedir Yeni ise şunları söyledi:
"Bugün gençlik kollarımızın kongresi için buradayız. Ben buna Gençlik Bayramı diyorum. Bir aile için çocukları neyse bizim içinde aynıdır. AK Parti büyük bir ailedir. Gençlerimiz AK Parti ailesinin evladıdırlar. Gençlerimiz geleceğimizin teminatadırlar. Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden yürümek büyük bir şereftir. Bize bu yolda yürümeyi nasip eden Allah’ımıza hamd ediyorum. Allah herkese bu yolda yürümeyi nasip etsin. Tüm gençlerimizi cumhurbaşkanımızın yürüdüğü yolda yürümeye davet ediyorum. Kongremiz davamıza, partimize, ilçemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olsun. Enes kardeşim ve yönetimine başarılar diliyorum"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha