Dimez, yaptığı açıklamada, bir kaç yıldır neredeyse periyodik olarak 2-3 ayda bir görüştüklerini, gerek Türk Hava Yolları ile gerekse özel şirketler ile sürekli görüşme halinde olduklarını anlattı.

En son Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın Adıyaman'a geldiği zaman bu konuyu söylediklerini ve onların da gündeminde olduğunu aktaran Dimez, "Şu an esasında yapmaya çalıştığımız bir özel şirketin Adıyaman’dan artık İstanbul olur, İstanbul aktarmalı, Sabiha Gökçen aktarmalı, İzmir Antalya olur, bir özel şirketin Adıyaman'a gelmesini çok arzu ediyoruz. Çünkü Türkiye standartlarının çok çok üstünde bir hava limanımız var. Aynı anda 5 tane uçağın iniş kalkışına park etmesini sağlayan apronlarımız var. Son sayın bakanın gelmesi ile beraber talimatını verdiği yaklaşık 14 milyona mal olacak güvenli iniş kontrollü iniş dediğimiz sisteminin alt yapısı ilk olarak yapıldı, bitmek üzere. İstiyoruz ki bu kadar hava alanımız gelişmişken, bu kadar imkanlarımız varken, sadece günlük bir İstanbul ya da 2 güne bir Ankara seferi ile yetinmeyelim. Umre ve hac seferlerini bile Adıyaman'dan yapmaya başladık. Biraz daha sabır ile İnşallah günden güne iyiye gideceğiz" dedi.

- BU DESTEĞİN KARŞILIĞINI VERMEYİLİZ

Adıyaman halkının hükümete verdiği desteğin önemli olduğunun altını çizen Dimez, şöyle devamm etti:

"Biz de arzu ediyoruz ki bu desteğin karşılığını elimizden geldiği kadar aziz milletimize paylaşmak, karşılığını vermek. Gayretlerimiz bu yönde. İlimiz hakikaten güzel yatırımlar alıyor, almaya da devam edecek. Bunların başta il başkanı olarak ben ve milletvekillerimiz de yerel de belediyemizle takiplerini en iyi şekilde yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kırsalda dediğim gibi, ilçelerimizde gitmediğimiz köy kalmadı. Hakikaten milletimizin devletine bayrağına vatanına bağlı, bir o kadar da mütevazi, bir okadar da mazlum bir halkımız var. Bunlar için ne yapsak azdır. Ama şunu da gördük bu bizim enerjimizi daha da çok arttırıyor. Vatandaşımız her türlü olumsuzluğa rağmen, yaşadığı her türlü sıkıntıya rağmen bunu hiç bir zaman devlet ve millet meselesinin önünde tutmuyor. Bundan hepimiz kendimize bir pay çıkartmamız gerekiyor. Hiçbir şey millet, vatandan önemli değil. Hiç bir şey, içerisinde bulunduğumuz zor coğrafyada dimdik mazlumların bütün ihtiyaçlarını giderebilecek bir ülke olabilme sıfatından daha önemli değil. İşte bugün bu noktada mülteciye bakabiliyorsak, bu kadar badireler atlatmış bir ülke olmamıza rağmen %3'lük bir büyüme yakalayabiliyorsak. Bu gün sınırlarımız ötesindeki toprak bütünlüğünü kaybetmiş ülkelerin vatandaşlarına ev sahipliği yapıp oradaki taşeron ve terör örgütlerine karşı belkide göğsünü siper ederekten mücadele eden bir ülke olarak bulunabiliyorsak, elhamdülillah bu bizim mazlum insanlara bakış açımızdan kaynaklanıyor diye düşünüyoruz"

- ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini kaydeden Dimez, "Dolayısı ile bu destur ile bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Elbetteki eksikliklerimiz var, olacak da, insanız çünkü. Hata yapmama lüksümüz yok. Elimizden geldiği kadar gayretlerimiz, bize bu kadar destek veren vatandaşımızın her platformda ihtiyaçlarını Ak Parti olarak cevap verebilmektir. 2017 yılı da İnşallah teşkilatlar olarak Ak Parti'nin yenilenebileceği bir yıl olacak. 2018'de sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle atağa kalkacağımız, yatırımları konuşacağımız, büyük projelerin ardı arkası kesilmeden devam ettireceğimiz İnşallah bir yıl olacak ve bu bizi İnşallah neye götürecek 2023 yılına koyduğumuz ilk 10 ekonomi arasına giren bir Türkiye. Milli gelirini kişi başına 25.000 dolara çıkartabilmiş bir ülke olmamıza sebebiyet verecek. Biraz daha sabırlı olacağız vatandaş olarak" şeklinde konuştu. 


 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha