Dimez, Perre Haber Ajansı ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Bu benim de basından takip ettiğim kadarı ile resmi verilere ulaşmadım, ulaşamadım henüz ama çünkü dün açıklanmıştı. Basından takip ettiğim kadarı ile Adıyaman'ın mevduat toplamı açısından birinci sırada olduğu ile ilgili haberleri ben de gördüm. Bu tabiki insanı üzüyor. Bu kadar sanırım, Adıyaman'da 40 işsizden bahsediyoruz. Yani Türkiye ortalamasının biraz daha altında ama bu oran yine de çok fazla bir işsiz oranımız var. Bunu nasıl geçebiliriz, bunun önüne nasıl geçebiliriz... Devlet yatırımları son 15 yılda, biliyorsunuz istihdama yönelik değil, daha çok özel müteşebbüsü teşvik edici manada, bunun ile ilgili birbiri adına teşvik paketleri de açıklıyoruz. En son 2016 yılının ortalarında sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da açıklamış olduğu cazibe merkezleri programı. Onun hemen arkasından sayın Cumhurbaşkanımızın Adıyaman'a geldiği zaman 5. bölge ile 6. bölge ayrımı içerisinde Adıyaman'ı en çok zora sokan, Adıyaman'daki yatırımcıyı en fazla sıkıntıya soktuğunu düşündüğümüz sigorta primlerinin işveren payının devlet tarafından ödenmemesinden kaynaklı sıkıntı. Gelir vergisi muafiyetinin Adıyaman'ı kapsamaması. Bu sıkıntılar da yeni yatırımcılar için şu anda giderildi. Yeter mi ?Yetmez." dedi.

- DAHA FAZLA YATIRIMCIYA İHTİYAÇ VAR

Daha fazla yatırımcıya ihtiyaç olduğunu belirten Dimez, "İstihdamın arttırılması için daha fazla yatırımcıya ihtiyacımız var. Bunun için tabiki bize dışarıdan yatırım yapan başta Adıyaman’lılar olmak üzere, yani bir huzur kendi olan Adıyaman'ı yatırım için bütün iş adamlarını davet ediyoruz. Tabi davet ettiğimiz zaman bu gelen insanlara biraz daha doğru olmak lazım. Doğrucu olmak lazım. Yer tahsis edemedikten sonra, seni çağırıyoruz davet ediyoruz gel yatırım yap istihdamı arttır diyoruz ama yer tahsis edemediğin zaman dakika 1 gol 1 oluyor ve iş olduğu gibi kalıyor.  Ben bunun mücadelesini şu anda veriyorum. Gayretlerim bu yönde" ifadelerini kullandı.

- YER TAHSİSİNİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMEYENLERİN PEŞİNDEYİZ

Organize Sanayi Bölgesindeki yer sıkıntısına da değinen Dimez, şunları kaydetti:

"Fakat organize sanayi bölgesi içerisinde halen parsel bazında yatırıma dönüşmemiş sözde, bakın altını çizerekten söylüyorum, sözde tahsis edilmiş fakat hiç bir şekilde yatırıma dönüşmemiş parseller var. Bu parsellerin şu anda takipçisiyiz. Bunların biran evvel tahsis edilen kişiler tarafından yatırıma dönüştürülmesi yoksa dönüşmeyecekse de makul bir süre içerisinde devirlerinin yapılması dolayısı ile yatırım yapmak isteyen vatandaşın Adıyaman'a geldiği zaman, önündeki en büyük engellerin kaldırılması için çalışma başlattık. Bunu sayın valimiz de takip ediyor. Ben de siyaseten takip edeceğim, etmeye de devam ediyorum. Bu konu bizim için çok çok önemli. Çünkü, organize sanayi bölgesi içerisinde ilave istihdam yaratmak için parsel üretimi çok büyük bir maliyet. Kaldı ki mevcut organizenin kuzeye doğru genişlemekten başka bir şansı yok. Kuzeydeki arazilerin yapısı, bedelleri çok çok yüksek. İkinci bir organize sanayi kurmamız zaten en 15 yılımızı alacak bir durum. Dolayısı ile bu istihdamı arttırabilmemizin yolu mevcut organizenin daha rantabul kullanılmasını sağlamak. Şu an bunun ile ilgili eksikliklerin olduğunu düşünüyorum. Yakın takip ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta Ankara'ya gittiğimiz zaman Bilim Sanayi Bakanlığında bu konuyu da özellikle masaya yatırmayı arzu ediyorum. Çünkü bizim için hakikaten işsizliğin önüne geçmek bu ülkenin, Adıyaman genelinde Adıyaman'ın huzurunu refahını gelişmişliğini arttırmamız için en önemli malzeme olarak materyal olarak görüyoruz. Yani tamam güzel huzurlu bir memleketiz ama artık ben iktidar partisi il başkanı olarak gelen işçi taleplerine cevap veremez bir pozisyona geldim. Elimizden geldiği kadar biz de gayret göstereceğiz"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha