AK Parti Besni ilçesi ve Tut ilçesinin ardından Çelikhan’da da İlçe başkanlığı için olağan kongre seçimi yapıldı.

AK Parti 3 dönem kuralına takılan eski İlçe Başkanı Mahmut Avcı AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen ilçe olağan kongresine tek aday listesiyle Mehmet Baltacı ile yola devam dedi.

İlçe Seçim Kurulu tarafından seçim sandığı kurularak Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan 7’nci İlçe Olağan Kongresine AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Mehmet Fatih Toprak, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Koç, İlçe Koordinatörü Nihat Karaaslan, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kan, Abuzer Açıkgöz, Eski ilçe Başkanı Mahmut Avcı ve parti üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mesajı okunarak programa başlandı.

AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın yaptığı konuşmasında Besni ve Tut ilçesinden sonra 7’nci olağan genel kongresini Çelikhan ilçede de gerçekleştirdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İlçemizin suyu, havası ve doğasıyla yüreği saf ve temiz insanların bulunduğu ilçemizde yapılan olağan genel seçim kongresinde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Buraya doğalgaz gelmez dediler, projesini çıkarttık ihalesini yaptık ve şu anda yüklenici firma tarafından altyapı çalışmalarına başlandı. Çelikhan’ı şantiyeye çevirerek doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projelerini çıkartarak altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtti. İlçemizde altyapı sorunun çözülmesi içinde elimizden geleni fazlasıyla yaptık. DSİ tarafından çat barajı cezibe su ile Çelikhan ovasının sulanması ve tünel çalışmasının bitirilmesi için gayret gösteriyoruz. Çiftçilerimizin tütünlerini rahat satabilmesi için daha önce TBMM’ye 50 kiloya kadar kanun teklifini verdik ve 2020 yılı itibarı ile yasa değişikliğinde tütün vergisinin % 40 indirildiğini bu süre içinde tütünün süresinin bir daha uzatılmamak maksadıyla kooperatif sürecinin başlatılmasıyla beraber çiftçilerin Ziraat Odası Başkanlığınca çiftçi kayıt belgesini çıkartılması gerektiğini belirtti. Yasal olarak ilk defa kooperatiflerin önünü açtık. Kooperetifin aktif olduğunu ve üye sayısının hızla arttığını söyledi. İlçemizde yapılan altyapı çalışmalarından sonra farklı proje çalışmaları yapılarak hizmet adına ne gerekiyorsa yapacağız."

İlçe olağan kongresinin tüzüğü gereği 7’nci olağan kongresinin yeni yönetimi belirlendi.

Seçim sonrası bir açıklama yapan İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bulut,ise "Altyapının yapılması ile beraber ilçemizi şantiye alanına çevirdik. Doğal gaz hattının çekilmesi, yağmursu kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışması aralıksız devam ediyor. 3 firmanın 3 kolda çalışmaları sürdürürken İlçe ana arterlerine bu yıl doğalgaz verileceğini ifade etti. AK Parti hükümeti döneminde Hükümet Konağı binası, 16 derslik ortaokulu binası, 16 derslik İmam Hatip Lisesi binası, 16 derslik TOKİ ortaokulu binası, İlçe Emniyet Amirliği binası, İlçe Sağlık Ocağı binası ve TOKİ konutların yapılması birçok hizmetin yapıldığını belirtti. İlçemiz adına yapılan altyapı çalışmaların bitirilmesi ile beraber birçok projenin daha hayata geçileceğini söyledi. Yapılan 7’nci olağan kongresinde yeni İlçe Başkanımız Mehmet Baltacı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Seçim kongresine katılan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, parti üyelerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Ahmet Aydın, 3 dönem İlçe başkanlığı yapan eski ilçe başkanı Mahmut Avcı’ya başarı plaketi verdi.

Daha sonra Milletvekili Ahmet Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Bulut beraberindeki heyet parti üyeleri ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Başkan Mustafa Bulut tarafından misafirlere ikram edilen yemeğin ardından Milletvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki ekip ilçeden ayrıldı. 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha