24 Haziran seçimleri ardından AK Parti Adıyaman Milletvekilleri basın mensuplarıyla buluştu.

TPOA Cendere toplantı salonunda düzenlenen programa AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil Fırat, Fatih Toprak, Yakup Taş, AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, “Aslında bütün toplum tabakalarında her paydaş ayrı görev yapar, ayrı bir işlev yerine getirir. Basın da olmazsa olmazıdır bu toplumlarım. Biz basının kıymeti konusunda maalesef çok da iletişim, medya olarak üzerimize yapabilen bir toplum, birey değiliz. Sosyal medya kanalları bizden çıkmıyor. Milyon trajlı gazeteler bizden çıkmıyor. Ama biz en azından teşkilat olarak bunun farkındayız. Birlikte yürümemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda sizde önemli görevler yaptınız” dedi.

AK Parti Adıyaman 4’nci sıra Milletvekili Yakup Taş ise “Basın 4’ncü kuvvet. Hatta 1’nci kuvvet konumundadır. Tüm il, ilçe, belediye teşkilatlarımız hakikaten seçimlerde büyük öz veri ile çalıştılar. Biz Adıyaman’a hizmet için varız. Sizlerle beraber çalışmak durumundayız. Sizler halkın gözü, kulağı bizleri uyarıcı olacaksınız. Ama hak ve hakikati söylemek durumundasınız. Eksikliklerimiz var ise de uyaracaksınız. Hep beraber Adıyaman hizmet için varız” diye konuştu.

AK Parti Adıyaman 3’ncü sıra Milletvekili Fatih Toprak da “2 sene önce devletimiz bir takım teröristler tarafından ele geçirilmeye çalışıldı. 2 sene önce bugün Türkiye 2’nci bir kurtuluş savaşı verdi. O gün şehit olan kardeşlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” açıklamasını yaptı.

Ak Parti Adıyaman 2’nci sıra Milletvekili Halil Fırat da “Bugün 15 Temmuz, 2 sene önce hainler devletin içine sızmış olan hainler, devletin silahını bu millete doğrultacak şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisini, külliyeye ateş açan hainlere karşı milletimiz en büyük mücadelesini verdi. İstiklal harbinden sonraki en büyük işgal girişimine karşı dik durduk. Allah milletimizden razı olsun” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise şöyle konuştu:

 "O günleri unutmamamız lazım. Bazı olayları unuttuğumuz zaman yine aynı oyunlarla karşılaşabilirsiniz. 15 Temmuz'da yaşamış olduğumuz bu olaydan sonra Türkiye’de darbe yapma fikri tarih olmuştur. Bu millet öyle bir uyanışa geçti ki; artık küllerinden yeniden doğdu. Bir diriliş destanı yazdı. Milletin iradesine karşı hiç kimsenin bu tür teşebbüslerin düşünmemesi gerektiğini en net şekli ile canı pahasına tüm dünyaya gösterdi. Aziz bildiğimiz vatanımızda kast edenlere karşı canını feda edenlerin tüm şehitlerimizi bu vesile ile bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Gazilerimize, yaralarımıza şifalar diliyoruz.15 Temmuz sıradan bir darbe girişimi olmadığını hep ifade ettik. Çünkü geçmişte ülke bu millet, milletin iradesine karşı kalkışma yaşandı. Hele ki parlamenter sistemde her 10 yılda bir şu yada bu şekilde darbeleri gördük. Bunun kimisine post modern darbe dediler. Milletin iradesine gasp dediler. Ama darbeler maalesef geçmişten bu zamana yapıldı. Aslında 15 Temmuz cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan en büyük bir kalkışmaydı, millet iradesine karşı. Bu sadece darbe teşebbüsünden ziyade Türkiye işgal girişimiydi. Türkiye Suriye dönüştürme politikasıydı” 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha