AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 16 yıllık AK Parti sürecinde, Türkiye gelişirken ve demokratikleşirken sorunlarımızı çözen 2023-2071 hedefleri ortaya koyarken bu hedefler doğrultusunda ilerlerken ama öbür tarafta bizi rahat bırakmadıklarını gördük” dedi.

Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin büyümesinde, kalkınmasında,  güçlenmesinden rahatsız olan kesimlerin içeriden ve dışarıdan iş birlikçilerle birlikte ne tür girişimler de bulunduğunu çok net bir şekilde gördüklerini kaydetti.

Milletin iradesinin adeta gasp edilmeye çalışıldığını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

''Darbe planlarından, parti kapatmalara kadar. E- muhtıralardan, gezi olaylarına kadar. 25 Aralıktan 15 Temmuza kadar. Milletin iradesini adeta gasp etmeye çalıştılar. Bütün bunlarla alaşağı edemediler. Diz çöktüremediler. Başaramadılar. Seçimle, sandıkla milleti, milletin iradesini yenemediler. Bu kez cebimizle oynamaya çalıştılar. Ekmeğimizle oynamaya çalıştılar. Ekonomik olarak operasyonla adeta spekülatif bir takım hareketlerle biz bu ülkeyi hedeflerinden saptırabilirmiyiz. Bu milletin geleceğine kep vurabilirmiyiz. İradesini gasp edebilirmiyiz hesabını yapıyorlar. Bunun spekülatif bir hareket olduğunu. Bunun ekonomik bir hareket olduğunu çok net bir şekilde bir oyun olduğunu görüyoruz. Türkiye üzerinden oynanan bir operasyon olduğunu görüyoruz.''

- ''TÜRKİYE BORÇ ALIRKEN BORÇ VEREBİLECEK POZİSYONA GELDİ''

Milletvekili Aydın Türkiye'nin  3,5 kat büyüdüğünü daha da büyüyeceğini belirterek, ''Türkiye eski iki büklüm Türkiye’den yardım alan Türkiye’den şimdi dünya da en çok yardım yapan Türkiye konumuna geldik. Türkiye borç alırken borç verebilecek bir pozisyona geldi. Dünya’daki meseleleri bırakın Türkiye’deki meseleleri çözmekte acizken şimdi dünyadaki bütün meseleleri bütün gündemi belirleyen konuma geldi. Zalimlere bir şekilde karşı mazlumları tutan mazlumlarla yan yana yürüyen ekmeğini mazlumlarla bölüşen güçlü bir ülke haline geldi. Bu  anlamda Türkiye bu kadar büyümesi, güçlenmesi, uluslar arası politikalar da uluslar arası toplum nezdin de net tavır ortaya koyması zalimlerin gözü içine baka baka zalimsiniz demesi birilerini rahatsız ediyor'' ifade etti.

Geçmişten bugüne yapmış olduğu operasyonlarla amacına ulaşamayanlar yine operasyonlar içinde olduklarının altını çizen Aydın, şunları kaydetti:

''Ama şunu söyleyeyim Türkiye artık yeni Türkiye eski Türkiye kalıntılarını vesayet odaklarını o holigarşik bürokrasi bir tarafa bırakarak yeni hükümet modeliyle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artık daha güçlü daha etkili kararların süratle alınacağı sorunların daha çok çözülebileceği bir ülke konumuna geldi.''

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha