Alkayış, yazılı açıklamasında, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Yönetim Kurulu  toplantısı Adıyaman Belediye Süleyman Kılınç’ın iştiraki ile tele konferans yöntemiyle icra ettiklerini kaydetti.

-"ADIYAMAN BELEDİYESİ VİRÜSLE MÜCADELEDE 8 MİLYON CİVARINDA YARDIMDA BULUNDU"

Toplantıda, Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç'ın merkez ilçe sınırlarında devam eden belediye icraatları ve yeni projeleri hakkında yönetim kurulu üyelerine geniş çaplı bilgiler verdiğini belirten Alkayış, şunları ifade etti:

"Öncelikle koronavürüs salgınında gelinen durum değerlendirilmiştir.Tedbirlere hassasiyetle uyulması için vatandaşlarımıza sürekli uyarı yapılmaktadır. Virüs ile mücadelede gelinen durum, alınan tedbirlere titizlikle uyulması ve ilçemizdeki son durum detaylı şekilde müzakere edilmiştir. Bu süreçte vatandaşlarımız ile iletişimin sürekli devam etmesi ve halkımıza sürekli güncel bilgi aktarımı yapılması kararlaştırılmıştır. Koronavürüs nedeni ile vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Adıyaman Belediyesi tarafından ayni ve nakdi yardımlar devam etmektedir. Bu yardımların toplamı 8 milyon civarındadır. Süreçte tüm dezavantajlı kesimlere ulaşılacaktır.

Geçtiğimiz gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız ile birlikte bir toplantı gerçekleştirmişlerdir. İlimizin ulaşım ve altyapı durumu ve yapılacak icraatlar bu toplantıda ele alınmıştır. İlçemizin girişinde inşaatı devam eden battı-çıktı bitme aşamasındadır. İlçemizin çıkışında da güzel bir çalışma için hazırlıklar devam etmektedir. Çevre yolu çalışması ve kuşaklama proje çalışmaları halen devam etmektedir."

-"MİLLET BAHÇESİ, BÖLGENİN EN BÜYÜK PARKI OLACAK"

Alkayış, bölgenin en büyük parkı olacak Millet Bahçesi'nin çok yakında büyük bir aşama kat edeceğine dikkat çekerek, "Eğriçay'da olacak bu devasa yeşil alanda teknik çalışmada son aşamaya gelinmiştir. İlçemiz için önemli bir sorun olan çöp sorununa esaslı çözüm olacak vahşi depolama sistemi bitme aşamasındadır.Bu proje tamamlandığında ilçemiz hem çevre temizliği hem de doğanın korunması bakımından büyük bir aşama kat edecektir."dedi.

-"KENTSEL DÖNÜŞÜM SON AŞAMAYA GELDİ"

İlçe Mahallelerinde yapılacak olan kentsel dönüşümün son aşamaya geldiğini belirten Alkayış, şöyle devam etti:

"İlçemizin kültür değerlerinden olan Tuz Hanı restorasyon yapımı devam etmektedir. Buna ek olarak Oturakçı Pazarı projesi takip edilmektedir. Oturakçı Pazar esnafının bu projeye desteği çok önemlidir. Esnafın ve esnaf temsilcilerinin desteği alınarak proje takip edilmektedir. Merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan 33 Mahallemizin hepsinin çevre düzenlemesi, yeşil alan, spor tesisleri açısından standartları arttırılacaktır. Bu anlamda mahallelerimizde halı sahalar yapılacak. Yeni mahalle parkları hizmete sunulacak ve gençlik merkezleri yapılacaktır. Yine gençlerimizin okuma ve sınavlara hazırlanması için iki tane kitapevi hizmete sunulacaktır.

Merkez ilçemizde asfaltlama, kanalizasyon gibi temel hizmetler aynen devam etmektedir. Belediye Başkanımız bu hizmetlerini yönetim kurulu üyelerimiz ile paylaşmıştır. Biz de AK Parti teşkilatı olarak Merkez Belediyemizin artan hizmet kalitesinden son derece memnunuz. Adıyaman insanı hizmetin en iyisine layıktır.Geçen yıl yapılan yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. Geçen bu sürede Adıyaman Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç’ın gece gündüz demeden gayret ettiğini ve bu gayretin hizmete döndüğünü görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hep birlikte ortak akıl ile halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha