Toplantıya AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler ve Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe ile parti yöneticileri katıldı.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, toplantıda yaptığı konuşmasında ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dağtekin: Şehirdeki iş birliğine koordinasyona önem veriyoruz

Dağtekin, konuşmasında şunları kaydetti:

"Hem iadeyi ziyaret hem de istişare maksadıyla gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimizin şehrimize hayırlı sonuçlar vermesini temenni ediyoruz. İktidar partisi olmamız hasebiyle ilimize dair sorumlulukları alıyoruz. Bu sorumlulukları yaşayacağız. Şehirdeki iş birliğine koordinasyona önem veriyoruz. Kent konseyinin önemini biliyoruz, bu yüzden böyle bir istişareyi kıymetli ve gerekli buluyoruz.

AK Parti yönetimi olarak tam kadro olarak böyle bir istişarede bulunmamız da verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Konuşulanlara dair elbette görüşlerimiz ve tespitlerimiz var ama kent konseyinin güzide ekibinin bu konulardaki önerileri ile birlikte görüşlerini sergilemeleri, çözüm odaklı bir anlayış sergilemeleri memnuniyet vericidir. Birlikte yaşamanın, şehri birlikte teneffüs etmenin, sorunları ve çözüm yollarını birlikte sahiplenmenin verdiği bir güven içerisindeyiz. Adıyaman’ımız adına mutluluk ve umut verici bu tablodan dolayı herkese teşekkür ediyorum. AK Parti iktidarının ilimizdeki temsilcileri olarak bu konuya çok önem veriyor, özen gösteriyoruz. Başta Kent Konseyi başkanı Sinan Temel olmak üzere yürütme kurulundaki bütün arkadaşlarıma görüş ve önerilerini ifade etmelerinden, şehre karşı hasbi çalışmalarından ve gösterdikleri misafirperverlikten dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler de AK Parti Adıyaman teşkilatları olarak ilimizin sorunlarını çözüme ulaştırma ve daha güzel, daha iyi bir Adıyaman için gayret göstermeye devam edeceğiz. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Alkayış: Yapıcı manada eleştiri ve öneriler bizler için bir zenginliktir, kazanımdır ve önemsiyoruz

Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış da bu istişarenin hayırlara vesile olmasını dileyerek Adıyaman Kent Konseyi'nin başarılı çalışmalarını yakından takip ettikleri söyledi.

Gösterdikleri gayret, aidiyet, samimiyet ve kente olumlu katkılarından dolayı teşekkür eden Alkayış, şöyle devam etti:

"İl başkanımız Mehmet Dağtekin’in de belirttiği gibi şehrimizin paydaşları ile bir araya gelerek istişare etmenin önemine inanıyoruz. Yapıcı manada eleştiri ve öneriler bizler için bir zenginliktir, kazanımdır ve önemsiyoruz. AK Parti il yönetimleri olarak aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz. Bu bağlamda Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel’e ve şahsında tüm yürütme kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Başkan Temel: Toplantıda ortaya çıkan tablo özlediğimiz istediğimiz ve önemsediğimiz bir tablodur

Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel ise AK Parti il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarına ziyaretlerinden ve gösterdikleri ilgi ve samimiyetten dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

"Adıyaman Kent Konseyi, toplumumuzun tüm kesimlerinin temsil edildiği bir yapı olması hasebiyle bir üst çatı mesabesindedir. Bu bilinç ve anlayışla hareket ediyoruz. Yürütme kurulunda yer alan arkadaşlarımızla birlikte daha iyi, daha güzel ve daha yaşanabilir bir şehir hedefi doğrultusunda hasbi, samimi bir gayret içerisindeyiz. Bu toplantıda ortaya çıkan tablo özlediğimiz istediğimiz ve önemsediğimiz bir tablodur.

Bizlere gösterdiğiniz ilgi ve düşüncelerimize verdiğiniz değerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bugün burada ortaya koyduğumuz görüş ve önerilerin kayda ve dikkate alınmasını çok önemlidir zira aynı zamanda kamuoyunun vicdanına ve tarihe de not düşüyoruz. Mümkün olduğu kadar yerel düşünmeye ve yerel şartlarda çözülebilecek tespitlerimizi sizlerle paylaşmaya çalıştık. Sözü fazla uzatmadan gündemimize geçmek istiyorum."

"İstişare toplantılarının düzenli hale getirilerek düşünce ve önerilimiz sürekli paylaşılmalı"

Yürütme kurulu üyeleri ise kentteki istişare ve koordinasyon kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek şu başlıklara yer verdi:

"Şehirdeki istişare ve koordinasyon kültürünün yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluğun iktidar partisinde olduğu ve sorumluluğu almaları gerektiği.

Şehrimizde ikinci kademe bir sağlık kuruluşu çok acil bir ihtiyaçtır. Eski devlet hastanesinin yerine ve Altınşehir tarafına yapılmasının uygun bir şehirsel yapılanma olacaktır.

Engelli dostu bir şehir değiliz. Bu şehri engellilerin yaşamasına uygun bir hale getirmek zorundayız ve bu sorumluluğu hep birlikte almalıyız.

Daha önce de gündeme getirdiğimiz Hayvan Organize Sanayisini hayata geçirilmesi çok önemlidir. Hem şehirdeki problemlerden biri olan ve yaşam kalitesini düşüren ahır evlerin kaldırılmasına vesile olacağı ve besi çiftliklerine çözüm olacağı için bu projeye sahip çıkılması gerekmektedir.

Kadınlarımıza ve yöresel ürünlerimize yönelik organik pazarın olması hem kadınlarımızın üretime katılmaları hem de istihdamına katkı sağlamaları bakımından önemsiyoruz.

Özellikle il dışı kaynaklı büyük marketler zincirinin zaten zor durumda olan esnafımızın işlerini daha da zorlaştırmaktadır.

Koronavirüs tedbirlerinin daha sıkı uygulanması önemlidir. Çünkü yüksek riskli iller arasından çıkmamız, mavi rengine ulaşmamız bu tedbirlere bağlıdır, bu şekilde esnafımız ve halkımız rahat nefes aldıracaktır.

Kaldırım ve yol işgalleri şehrimizde yaşam kalitesinin olumsuz etkilediği gibi görüntü kirliliğine de neden olmaktadır. İlimizin bir gerçeği olan deprem konusunda yapılması gerekenler ve alınacak tedbirler bakımından zaman kaybedilmemelidir.

Altınşehir Kooperatifin bulunduğu alanda yaşanan sıkıntılar bir an önce giderilmesi ve o bölgenin şehre yakışır bir görüntüye kavuşturulmalıdır.

Araştırma Hastanesi bölgesine müştemilatı ile birlikte bir cami ihtiyacı önerimizi tekrar edelim.

Şehrimize kazandırılacak tarih, kültür, mozaik ve bitki müzeleri ile hem tarihi değerlerimize sahip çıkılacak hem de turizmimiz canlanacaktır.

Şehrimizde kurulacak kompleks bir Gençlik, Kadın ve Çocuk Araştırmaları Merkezi’ni çok önemsiyor ve faydalı görüyoruz. Gerek takım gerekse bireysel manada sporcular ve kulüpler desteklenmeli.

İstişare toplantılarının düzenli hale getirilerek düşünce ve önerilimiz sürekli paylaşılmalı ve istişare kurumu canlı tutulmalıdır. Bu şekilde şehrimizin sorununa da çözümüne de ortak olmuş oluruz. "

Kaynak : PHA
Kaynak: pha