Kentte yaklaşık 3 yıl önce hakkında sosyal medya üzerinden ölüm ilanı verilen, 7 yıldır Eskisaray Mahalle Muhtarlığı yapan 3 çocuk babası Mahmut Göksu, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi dağıttığı esnada dengesini kaybederek yere düştü. Durumu görenlerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Göksu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Azaların istifa etmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu, 1 Ağustos günü yeniden seçim yapılmasını kararlaştırdı. 

Kadir Doğan ve hayatını kaybeden Mahmut Göksü'nun eşi Fatma Göksu'nun yarıştığı seçimde 4 sandığın kuruldu. Bin 280 seçmenin bulunduğu mahallede, 15 Temmuz Şehitler Ortaokulunda sabah saatlerinde oy verme işlemi başladı.

Saat 17.00'da oy verme işlemi sona ermesinin ardından sandıklar açılarak oy sayımı başladı. Sandıkların kapanmasıyla başlayan oy sonuçlarında ise, 505 seçmen oy kullanırken kesin olmayan sonuçlara göre Fatma Göksu 432 oy alırken, Kadir Doğan ise 69 aldığı seçimde 4 oy ise geçersiz sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre, eski muhtarın eşi Fatma Göksu Eskisaray Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu. 

Seçim sonrası gazetecilere açıklama yapan Fatma Göksu, “Eşimin bıraktığı yerden devam ettirmeyi onu hiç bir zaman unutturmamayı bu mahallede her zaman onun varlığını onu hissettirmek istiyorum herkese yani onu unutturmayacağım onun yolunda gideceğim en iyi şekilde de yapacağıma inanıyorum. Projeleri bayanlarla beraber artık yapacağız inşallah kimin ne istediği var ise o şekilde yapacağız inşallah" dedi.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha