CHP Parti binasında düzenlenen programa, CHP Adıyaman Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Buluş, CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz ve  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şube Başkanı Aslan Palalı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Düzenlenen programda üyeler eniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’nın idam edilişinin 47’inci mum yakarak andı.

CHP Adıyaman Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Buluş, burada yaptığı konuşmasında, “Denizler, İnanlar, Hüseyinler, Yusufların kurtuluşu, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesi uğruna sermayenin ve Amerikan emperyalizminin hizmetkarlarına karşı şerefleri ile canlarını feda eden ve biz bir defa öleceğiz.”dedi.

Buluş, şöyle devam etti:

“Bizi asanlar ise her gün öleceklerdir! diyen kahramanlar. Unutmayın ki bu mücadele sizinle başlamadığı gibi sizinle de bitmeyecek. Asla pişmanlık duymayarak parkanızı ve postallarınızı çıkarıp sehpa-ya, kendi ilmiğinizi boynunuza geçirip cella da bırakmadan kendiniz tekmeleyerek, ayağınızın altındaki sehpayı atan şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkımızın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaşan bayrağımızı son ana kadar şerefleri taşıyan ve sonra da bu bayrağı Türkiye halkına emanet eden yaşasın işçiler, köylüler! yaşasın devrimciler! kahrolsun faşizm ve tam bağımsız Türkiye diyerek yola çıkan emperyalizme ve faşizme karşı mücadele veren sol gençlik önderleri sizleri saygıyla minnetle ve şükranla anıyorum.”

Üyeler, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha