TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, mesajında, vatanları ve her türlü mukaddesatı uğruna gözlerini dahi kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitleri anarak, Şehitler Günü’nü idrak ettiklerini söyledi.
"Anadolu’nun, evlad-ı fatihanın, şarkın, garpın hâsılı vatanın her bir karış toprağından gelerek son kale Çanakkale’de omuz omuza yiğitçe çarpışmış, yan yana toprağa düşerken en şerefli makam olan şehitlik mertebesine yükselmiş dedelerimiz, bugün de bizlere birlik ve beraberliğimizin ne anlama geldiğini en güzel şekilde ifade etmişler, bunu kanlarıyla bu topraklara nakşetmişlerdir" diyen Aydın, şunları kaydetti:
"Bu mukaddes vatan toprakları, kutsal sancak için canlarını ve kanlarını dün olduğu gibi bugünde gözlerini kırpmadan feda eden şehitlerimizi minnet ile yad ediyorum. Canlarını feda etme uğruna, geri dönmeyi bile düşünmeden kanlarının son damlasına kadar kahramanca göğüsünü siper eden ecdadımız, bugün milletimizin sinesinde dualarla en yüksek makamda yerlerini almıştır. Şehitlerimizin hakları ve milletimizin dualarıyla bu topraklarda bugün hür ve salim bir şekilde nefes alıp veriyorsak bu emanete sahip çıkmak da bizim en büyük vazifemizdir.
Ecdadımızdan aldığımız bu mukaddes görevi evlatlarımıza onur ve şeref ile bırakmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına erişen aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize ve yakınlarına en içten duygularımla sağlık ve esenlik diliyorum. Aziz milletimizin, ‘’18 Mart Şehitler Günü’’nü bir kez daha tebrik ediyorum"
 
- ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANI HÜSREV KUTLU
 
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, ‘Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla yayımladığımesajında, “1915’te bu ülke nasıl müdafaa edildiyse, 2018’de ve sonrasında da aynı iman gücüyle müdafaa edilecektir” diye konuştu.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, 3 Kasım 1914’tebaşlayıp,18 Mart 1915’e kadar devam eden ve zaferle sonuçlanan ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’ ve ‘Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Çanakkale zaferiyle bu toprakların ebediyen Türk milletinin vatanı olduğunun tüm dünyaya ilan edildiğini söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Kutlu, “18 Mart 1915’te ecdadımız gerçek bir zafereimza atmıştır. O gün zor şartlar altında, bir yandan yoklukla mücadele edilirken, diğer yandan da düşmanla çarpışan ecdadımızın torunları, bugün de aynı iman gücüyle düşmanlarına karşı savaşmaya devam ediyor. Vatanımızın bağımsızlığı, devletimizin ve milletimizin bekası, milli birlik ve bütünlüğümüzün korunması için ecdadının açtığı yolda yılmadan ve yorulmadan canlarını feda ederek yürüyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yıl 103.’sünü kutladığımız ‘Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ vesilesiyle bir kez daha söz veriyoruz ki, bu topraklar için ve bu bayrak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Nasıl 103 yıl önce ecdadımız iman gücüyle bu ülkeyi düşmanlardan kurtardıysa, bugün de biz Allah’ın izniyle aynı güçle vatanımıza göz diken şer odakları bertaraf edeceğiz. Rabbim, Afrin’de Kur-an’ı Kerim’i yerde bırakmamak için bile canını vermeye hazır olan askerimizin her daim yanında olsun inşallah. Vatanı için çoluğunu çocuğunu bırakıp giden askerlerimize güç, kuvvet versin inşallah. Milletimize tıpkı 1915’teki gibi büyük zaferler kazandırmayı nasip etsin inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.
 
- AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİL Dr. SALİH FIRAT
AK Parti Adıyaman milletvekili Salih Fırat da "Aziz milletimizin, 103 yıl önce Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesi ve Abazasıylatek vücut olarak göğsünde taşıdığı imanla vatanımızı işgal etmeye gelen düşmanlara karşı kazanmış olduğu büyük zaferin sene-i devriyesindeyiz. Düşman kuvvetlere karşımillet olarak verdiğimiz bu mücadelede şehit düşen Mehmetçiklerimizi -kınalı kuzularımızı- saygı ve rahmet ile yad ediyoruz. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim Bakara Suresi 154.Ayet-i Kerime’de: "Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız." buyurmuştur. Bu bağlamda Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’na ve 15 Temmuz Milli İrade Şehitlerimize kadar bu milletin birliği ve beraberliği için canını veren, gazi olan tüm vatan evlatlarımızı hiç bir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız.Atalarımızın bizlere emanet ettiği kutsal vatanımızı içeriden ve dışarıdan parçalamaya çalışan hiç bir şer odağına izin vermeyerek onların bu kutsal emanetini koruyacak ve aziz hatıralarını hep yaşatacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümünde; başta Atatürk ve silah arkadaşlarını,İstiklal Savaşımız ve15 Temmuz’daki aziz şehitlerimizi,kutsal vatanımız için canını veren tüm vatan evlatlarımızı ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum"dedi.

- AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ İBRAHİM HALİL FIRAT

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Fırat, mesajında, "Dünyanın en büyük ve en güçlü donanmalarını, Çanakkale’nin sularına gömerek 20. Yüzyılın kaderini tayin eden, Çanakkale Zaferinin 103. Yılını kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz. Çanakkale bir milletin, imkânsızlıklar içinde ümitsizliğe düşmeden, düşmana karşı aynı gaye uğruna çarpan yürekleri ile omuz omuza çarpıştığı ve mertebelerin en yücesine ulaşmak için, sıkıntılı dönemimizde sırtlanlar gibi saldıran, topraklarımızı istila edip paylaşmaya çalışanlar karşısında, bedenlerini siper ettikleri dünya tarihinde benzeri olmayan bir muharebedir. Anadolu’yu yurt edinen ve medeniyetleri imar eden atalarımız, ilelebet bu kutsal toprakların vatanımız olacağını kahramanlık tarihi yazarak göstermiştir. Cepheye giden kahraman gençlerimiz, şahadet makamına yürürken, yüreğindeki iman ve vatan sevgisinden dolayı bir adım geri atmamıştır. Bizlere emanet edilen bu vatanı bizler de canımız, kanımız pahasına koruyacak, bu bayrağı, şanı ve şerefiyle ilelebet göklerde dalgalandıracağız. Nasıl ki Çanakkale’de bir olduksak, diri olduysak, iri olup zafer kazandıysak, bugün de aynı duyguyla istiklal mücadelemizi verip, hainlere fırsat vermeden, kardeş olup güçlü Türkiye’yi birlikte dirilteceğiz, sonsuza kadar hür ve müstakil kılacağız, inşallah. Çanakkale Savaşından, bu milletin düşman esaretinden kurtuluşunu sağlayan Kuruluş Savaşı’na, hain terör örgütleriyle verilen mücadeleden, 15 Temmuz gecesine, ülkemizin, devletimizin ve aziz milletimizin kurtuluşu için 2. Kurtuluş Savaşı’nı vererek yüreklerinden korkuyu atarak, meydanları dolduran ve canı pahasına ülkesine, vatanına, bayrağına sahip çıkan milletimiz, milli irade refleksini en kritik dönemlerde ortaya koymuştur, bundan sonra da  koymaya devam edecektir. Bu düşüncelerle; hilalimiz ve aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve yüce ecdadımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, fedakâr gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum" dedi.

- CHP İL BAŞKANI DENİZ ÇAKMAK

CHP İl Başkanı Deniz Çakmak ise "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahraman Atalarımız 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Zaferi 'ni tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmışlardır. 18 Mart Çanakkale Zaferi aynı zamanda 19 Mayis 1919' da Samsun'dan tüm vatana bir güneş gibi doğan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz habercisidir. Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı Bağımsızlık, Özgürlük, Barışın ve Kardeşliğin hüküm sürdüğü onurlu mücadelenin eseridir. Vatanımızın çok zor durumda olduğu bu günlerde Laik cumhuriyetimiz ile kazanımlarını, ulusal birlik ve toprak bütünlüğümüzü aynı anlayışla savunup dahada çok mücadele etmeliyiz. Çanakkale' de düşman kuvvetlerine dur diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Silah arkadaşları Kurtuluş Savaşı ile gün ve gün yayılacak bağımsızlık ve özgürlüğün müjdeleyicisi oldular. Çanakkale geçilmez dedirten Kahraman Şehitlerimiz ile Gazilerimizden hem bu günümüz hem de geleceğimiz için alınması gereken ders bağımsızlıktır, birliktir, özgürlüktür. Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden ülkemizin dört bir yanından Çanakkale 'ye gelen ve vatanı savunmak için canını veren kanını döken Mehmetçiklerimiz 103 yıl önce işgalciler e karşı omuz omuza mücadele ettiler"dedi.

"Çanakkale Zaferi de Kurtuluş Savaşı da bağımsızlık, kardeşlik, özgürlük ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadele ile kazanıldı" diyen Çakmak, şöyle devam etti:

"Bize düşen, bizlere emanet edilen bu ülkemizi tüm şehitlerimize laik olacak bir şekilde korumak ve bir metrekaresini bile canımız pahasına korumak ve kollamak. Bilindiği üzere bugün de Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından sınırlarımızın ötesinde terör örgütlerine yönelik olarak sürdürülen Zeytin Dalı harekatında görev alan tüm güvenlik güçlerimize ve Mehmetçiklerimize üstün başarı diliyor ve operasyon da şehit düşen Kahraman Askerlerimize bir kez daha Allah 'tan rahmet yaralı Gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diler ve Çanakkale Zaferi' nin 103.yıl dönümünde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve Çanakkale Geçilmez dedirten vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden Kahraman Atalarımızı  bir kez daha rahmetle, gururla, saygıyla anar, gazilerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunarım"

- GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ÖZDEMİR

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Özdemir, mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, Vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Türk Milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.’’

- ASP MÜDÜRÜ FEHMİ ÇELİK

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü Fehmi Çelik, “18 Mart Şehitleri Anma Günü” ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Çelik, mesajında, “Dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken,15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize göstermiştir.Tıpkı 103  yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. Bugün de Çanakkale destanını yazan kahramanlar gibi,15 Temmuz’da ve şuanda Afrin de destan yazan, şehitlerin ve gazilerin olduğu bir dönemde bulunmaktayız. Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hayatları gelecek nesillere aktarılacaktır.” Dedi

Çanakkale Savaşının  kendini küllerinden yaratan bir ecdadın var olma mücadelesi olduğunu belirten ASP İl Müdürü Fehmi Çelik, şunları kaydetti:

“Çanakkale; iman dolu göğüslerin çelik tabyalara siper olduğu ve çelik tabyaları yerle yeksan ettiği, her santimetre toprağın kanla yoğrulduğu yer. Çanakkale; haçın, hilale galebe çalamayacağını gün gibi aşikarlaştıran yer. Çanakkale; dönemin en gelişmiş ordularının, en gelişmiş silahlarının iman karşısında acizleştiği yer. Çanakkale bu aziz milletin, Vatanın bir karış toprağı için neler yapabileceğinin resmidir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarına, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletine ve vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum"

- TÜRK SAĞLIK SEN BAŞKANI NEJDET İRFAN TOKUR
Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur da Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"Çanakkale Zaferi, Büyük Türk Milletinin kanıyla, canıyla, inancıyla ve ferasetiyle Batılı emperyalist devletlere karşı yazdığı destanın adıdır" şeklinde konuşan Tokur, şöyle devam etti:

"Bundan tam 103 yıl önce Büyük Türk Milletinin “Buyursunlar… Bizim için savaş düğündür, harp Türklüğündür' sözlerini tüm cihanın alnının ortasına bir mühür olarak vurduğu tarihtir Çanakkale zaferi. “Hasta Adam' olduğu zannedilen Türk Devleti küllerinden doğarak düşmana unutamayacağı hezimeti yaşatarak tüm dünyanın hafızasına “Çanakkale Geçilmez' sözünü kazımıştır. O tarihten sonrada nice destanları tarih sahnesine koyan Türk milletinin kahramanları bugün’deAfrin başta olmak üzere sınırlarımızın içinde ve ötesinde  vatan , millet, devlet ve mazlumlar için fıtratının gereğini yapmakta tarihe şanlı mührünü vurmaktadır. Şükürler olsunki büyük Türk milletinde var olduğunu görüyoruz. O ruhun temsilcilerinin hala aramızda olduğuna şahit oluyoruz.  Allah, şanlı Türk Ordusunu her daim muzaffer kılsın, vatan ve millet için can verme sırrına eren şehitlerimizden razı olsun. Bu duygularla, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103’nci Yıldönümü'nde, tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan şanlı ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun"

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha