Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP) gerçekleştirilen ve Avrupa'nın geleceğinin tartışıldığı Parlamentolararası Komite toplantısında Türkiye'yi AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak ve CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay temsil etti.

AB'nin güvenliğinin Türkiye'den geçtiğine dikkat çeken bir konuşma yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, toplantıda, Türkiye'nin AB'ye tam üyelikte kararlı olduğunu vurguladı.

Milletvekili Toprak, “Türkiye-AB ilişkilerinde önümüzdeki dönemde güzel ve olumlu gelişmeler olacağında hemfikiriz. Şu anda AB-Türkiye ilişkileri olumlu yönde seyrediyor. Türkiye'nin ekonomisi, genç nüfusu, ordusu ile AB için çok ciddi bir güçtür. AP’de güçlü Türkiye güçlü AB oluşabileceğini açıkça ifade ettik.” dedi.

Türkiye'nin AB'ye tam üyelikte kararlı olduğunu söyleyen Toprak, “İngiltere'nin AB'den çıkma kararıyla beraber AB'nin geleceğiyle ilgili önemli tartışmalar meydana geldi. Özellikle Fransa'da ve Almanya'da yükselen aşırı sağcı akım AB'nin geleceğiyle ilgili soru işaretleri oluşturuyor.”ifadelerini kullandı.

Editör: Adıyaman Haber