Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde Adıyaman Kapalı Cezaevi ağır hasar alması nedeniyle hükümlü ve tutuklular başka cezaevlerine nakledilirken, görevli 269 personel Adıyaman'da kalmaya devam etti.

Yaklaşık 7 ayın ardından görevlilerin başka illere gönderilme ve nakil kararı alınmasının ardından Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ile personeller bir toplantı yaptı.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın’da toplantıya telekonferans yöntemiyle katılarak, talepleri dinledi.

Başkan Alkayış, yaptığı açıklamada Milletvekili Aydın ve Adalet Bakanı Gül'e sürece olan katkılarından dolayı teşekkür ederek sorunların çözümü için burada olduklarını aktardı.

Alkayış, şunları ifade etti:

"Bugün ceza infaz korumada görevli arkadaşlar memur arkadaşlar bizleri ziyaret ettiler, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tabii hem bir siyasetçi olarak hem de bu memleketin bir evladı olarak ve avukat olarak zaten aynı mekanları paylaşıyoruz. Onların sıkıntısı bizim sıkıntımız, Adıyaman Kapalı Cezaevi'nin Elazığ depreminden etkilenmesinden dolayı hizmeti durduruldu. Adıyaman'da tutuklu ve hükümlü hemşerilerimiz başka illere sevk edildiler. Yaklaşık 7 aydır da cezaevi personeli, doğrusu Adıyaman'da tutmak için ciddi bir uğraş verildi. Ben bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şunun için hem uygun noktasında hem memlekete sahip çıkma noktasında gerçekten çok güzel bir birliktelik sergiledik.Taleplerimizi çok nezih olarak aldık, yetkililere bildirdik.Yetkililer de bunları takip edip belli bir aşamaya getirdiler. Bu süreçte AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu başkanımız Ahmet Aydın ciddi olarak rol aldı. Talepleri bizler üzerinden takip etti, olgunlaştırdı ve adalet bakanımıza iletti.

"Adıyaman cezaevi inşaatı bittiği anda hizmete burada devam edecekler"

Adıyaman Kapalı Cezaevi'nde görev yapan 269 tane kardeşimiz, arkadaşımız var. Bize iletilen en büyük sorun, evet Adıyaman Kapalı Cezaevi hizmeti durdu kapatılacak, yıkılacak ama Adıyaman'a yeni cezaevi yapılacak, bu cezaevinin kapatılması da mücbir bir sebep depremden dolayı.Yoksa biz Adıyaman'dan Adıyamanlılar da memnunuz burada çalışmak istiyoruz talebi vardı. Uzun uğraşlar sonucu Ahmet Bey'in gerçekten ciddi çabalarıyla şunu özellikle garanti altına aldı. Ceza İnfaz Kurumu personeli Adıyaman cezaevi inşaatı bittiği anda hizmete başladığı anda bu yine bu arkadaşlarımız burada hizmet edecekler."

" Şanlıurfa ili uygun görüldü ve arkadaşlar Şanlıurfa'da hizmet edecekler"

Cezaevi kapatılması ve devlet memuru oldukları için hizmet alanlarına gitmeleri gerektiğini ifade eden Alkayış, "Onların da bir itirazı da yok. Ancak şöyle yapmak istedik bir arkadaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız bu mücbir sebepten dolayı sebepten dolayı başka ile gidecekler. Ama mutlaka hizmete açıldığında aynı şekilde yeni yapılan Adıyaman cezaevinde hizmet etmeleri gerekiyor. Bunun garantisini sağladık sağlamasını yaptık. Bunun içinde naklen tayin değil de görevlendirme ile aynı olması gerekiyordu. Adalet bakanımıza da buradan teşekkür ediyoruz, gerçekten kendi personeline sahip çıktı ve mağdur etmedi.İkinci yapılması gereken de mümkünse en yakın yerde hizmet verilmesi gerekiyor. Bu noktada yani aşağı yukarı gidiş geliş mesafesinde olabilecek hizmetini yapar yapmaz kendi çoluk çocuğuna kavuşabilecek bir mesafede olması gerekiyor.Şanlıurfa ili uygun görüldü ve Şanlıurfa'da arkadaşlar hizmet edecekler."şeklinde konuştu.

"Ailelerin sıhhati ve saadetinin bozulmaması için gayret ediyoruz"

Öncelikle aile düzenlerinin bozulmaması bu geçici durumda aileleri ile mümkün olduğu kadar aile birlikteliği, sıhhatini, saadetin, bozulmaması için gayret gösterdiklerini belirten Alkayış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mazereti olan arkadaşlarımız var, zaten polis ve asker eşleri hassaten muhafaza edilmek zorunda. Fakat bu pandemi sürecinden dolayı şu anda deyim yerinde ise birçok ciddi bir milli mücadele veren sağlık personeli var. Ahmet Bey, bakanımızdan bunu da arzu etti, talep etti. Eşi sağlık personeli olan arkadaşlarımız da Adıyaman'da kalmaya devam edecekler. Yine bayan olan hanım kardeşlerimiz var ceza infaz kurumu memuru 25 civarında diye biliyorum. Onlar da bayan olması hasebiyle gitmeleri gelme sıkıntı olur. Onlar da bakanımızın tensipleri ile Adıyaman’da kalacaklar. Tabii arkadaşlarımızın başka taleplerini var bunlarda değerlendirilecek. Biz bu sürecin tamamında Ceza İnfaz Kurumundaki arkadaşlarımızla emek-yoğun çalışarak onların taleplerini sahadaki çalışma şartlarını idarecilerimize aktararak bu süreci beraber yürüttük. Ben gerçekten diploması yürüten ve taleplerimizi adalet bakanımıza ileten başta Ahmet Aydın vekilimize, diğer milletvekillerimize ve taleplerimizi kabul eden Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül teşekkür ediyorum. Arkadaşlarla beraber yolumuza devam edeceğiz, sizlere de başarılar diliyoruz. Arkadaşlarımız sağ olsun. Nezaket gösterdiler, buraya kadar geldiler, kendilerine ayaklarına sağlık teşekkür ediyoruz.”

Ceza infaz memurları adına söz alan Niyazi Avcı ise sürecin başından bu yana taleplerini dinleyen ve çözümü için büyük çaba sarf eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın’a ve Başkan Mustafa Alkayış’a teşekkür etti.

"Devletimizin ve milletimizin de emrindeyiz"

Adıyaman Kapalı Cezaevi Müdürlüğünde infaz koruma memuru olduğunu ifade eden Avcı,şöyle konuştu:

Biz infaz koruma memurları olarak ilk defa bir bakanımızın bizim sorunlarımızla bu derece yakından ilgilendiğine şahit oluyoruz. Bu konuda çok mutluyuz.Aynı zamanda Adıyaman vekilimiz Ahmet Aydın Bey'in bizi hiç kırmayarak her zaman yanımızda olması bizi çok mutlu etmiştir. Bizim Ahmet Bey ile irtibat kurmamızı sağlayan Mustafa Alkayış başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. O bizim zaten yükümüzü çok çekti. Biz kendisinden çok razıyız. Allah da razı olsun. Bu süreçte bize her türlü kolaylığı sağlayan Ak Parti Teşkilatı'na da teşekkür ediyorum.

Bakanımızdan ricamız olacak, 30 kişiye yakın hanımı gardiyan, infaz koruma memuru olup da Urfa'ya giden arkadaşlarımız var. Çocukları nedeniyle mağdur olabilir. Ben bakanımızdan bu 30 kişilik infaz koruma memuru özellikle rica ediyorum. Ama bu arkadaşlar biraz mağdur ilgilenirse bakanımız çok memnun oluruz. Biz arkadaşlarımız adına bütün devletimizin ve milletimizin de emrindeyiz. Yani biz nereye bakanımız derse devletimiz nereye derse biz oraya gitmeye de hazırız."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha