CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısına Adıyaman CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman CHP İl Başkanı Deniz Çakmak, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Kadın Kolları Teşkilatı ve parti üyeleri katıldı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz, konuşmasında, "Bütün suçlar arasında vicdanımızı en çok yaralayan, öfkemizi en çok kabartan, bizi umutsuzluk ve kedere en fazla sevk eden suç nedir diye sorsalar, şüphesiz  'çocuk istismarı/çocuk cinayetleri' deriz. Çünkü bir suçun kurbanı ne kadar savunmasızsa toplumun suçluluk duygusu o kadar artar."dedi.

-"ÇOCUK İSTİSMARI DAVA SAYISI SON 10 YILDA 3 KAT ARTTI"

Yavuz, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'da henüz 13 yaşında olan evladımız  Hüseyin Nasrullah Çelik bir vahşi tarafından acımasızca katledilip aramızdan alındı. Bu acı olay  7'den 70'e hepimizi üzüntüye boğdu. Bu Ülkenin her yerinden cinsel istismar, aile içi istismar, kadına ve çocuğa tecavüz haberleri yükseliyor. Ne yazık ki yılda ortalama 8 ila 10 bin çocuk istismara uğruyor. Türkiye'de çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı. Rakamlar Türkiye’de çocuk istismarının giderek yaygınlaştığını ve çocuk istismarını önlemek için adım atması gereken yetkililerin bu artış karşısında hiçbir somut önlem almadıklarını açıkça ortaya koymaktadır. Yetkililere sesleniyorum: Bu kadar zor mu çıkıp bu konularda yorum yapmak? sert bir dille bunun bir rezillik olduğunu, sapıklık olduğunu, buna kalkışan istismarcıların, çocuklara, kadınlara zulmedenlerin en ağır cezayı alacağını,hiçbir şekilde affedilmeyeceklerini,cezaların hafifletilmeyeceğini söylemek. Bu insanlık dışı yaratıklara ibretlik cezalar verilmeli, 'bir kereden bir şey olmaz' laflarıyla geçiştirilebilecek bir konu değildir.Oysaki  Çocuğu korumak devletin birinci görevidir. Çocuğa yönelik istismarı önlemek hem hukuki hem de insani bir görevdir."

Yavuz, kamuoyunda yaşanan olayın  tek boyutuyla tartışıldığını vurgulayarak, "Caydırıcı yasaların bir an evvel çıkmasını ve gerekli tüm önlemlerin ivedilikle alınmasını, mağdur edilen aramızdan canice alınan ana kuzularının anısına ve vicdan sahibi bütün bireyler adına talep ediyor ve Çocuklarımıza yönelen cinsel, fiziksel ve duygusal şiddeti, çocuk cinayetlerinin her türlüsünü kınıyor, failleri lanetliyor ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."diye konuştu.

-"TEŞKİLAT OLARAK AİLEMİZİN YANINDAYIZ"

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, "İlimizde birkaç gün önce yaşanan çok ciddi ve insanlık dışı cinayeti üzülerek konuşuyoruz."dedi.

Adıyaman için ve Türkiye için çok ciddi bir ayıp olduğunu vurgulayan Tutdere, şöyle devam etti:

"Bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve bu tür cinayetlerin yaşanmaması adına bütün yetkilileri ve devlet kurumlarının harekete geçmesi gerekiyor. Artık Türkiye kadın cinayetlerini, çocuk cinayetlerini ve çocuk istismar olaylarını konuşan bir ülke olmaktan bir an önce çıkmalıdır. Biz Adıyaman da hem il örgütü olarak hem de partimizin tüm teşkilatları olarak Adıyaman da yaşanan bu üzücü hadisenin faillerinin ve arkasında ki bütün yaptırımların ortaya çıkarılması ve adalet önüne çıkartılması konusunda her türlü çalışmayı göstericeğiz. Ben bir kez daha sizlerin aracılığıyla faili yakalayıp adalete teslim eden emniyet teşkilatımıza, tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum. Bizlerde teşkilat olarak ailemizin yanındayız ve bütün Adıyamana, ailemize baş sağlığı diliyorum, çocuğumuza da Allah'tan rahmet diliyorum."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha