Kentte özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz, partililer ve çok sayıda kadın katıldı.

-"KADIN OLMAK GÜÇSÜZLÜK, ZAYIFLIK, YETERSİZ OLMAK DEĞİLDİR"

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet,burada yaptığı konuşmasında, "Kadın olmak insan olmaktan daha değerli, ya da değersiz bir nitelik olmakta değildir. İnsani cins ayrımları arasında bir taraf olmaktır. Kadın olmak doğurabilme yeteneğiyle kazanılan bir özellikte değildir. Bu ilahi hediye kadınlar için bir lütuftur. Doğurmak bir kadını anne yapmaz, annelik vasıfları insani vasıflardır. Bunun için doğurmak bile şart değildir. Kadın olmak insan olmanın gerektiği gibi bütün dünyayı şefkatle, merhametle kucaklamak, korumak, üretmek ve yaşamak çabası içerisinde olmaktır. Kadın olmak güçsüzlük, zayıflık yetersiz olmak değildir. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."dedi.

-"KADINLARIMIZ AK PARTİ İKTİDARINDA YAŞAMIN HER ALANINDA ÖTEKİLEŞTİRLMİŞLERDİR"

CHP Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz, "Her 8 Martta hatırlanan ama 9 Martta unutulan biz kadınlar, inadına diyoruz ki kadın dünyadır. Kadın kardeştir, eştir, anadır, insandır, erkek ise insanoğludur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 86 yıl önce seçme ve seçilme hakkını kavuşturduğu kadınlarımız AK Parti iktidarında yaşamın her alanında ötekileştirilmişlerdir. Cumhuriyet Halk Partisinin kadın örgütü, toplumsal gelişim mücadelesinin kendisidir." dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise, “Hak, hukuk ve emek adına bugüne kadar mücadele eden ve bu mücadelede yaşamlarını yitiren bütün dünya kadınlarını rahmetle, minnetle anıyorum. Onlar bizlerin yolunu aydınlattılar. Bundan sonra da onların açmış olduğu bu yolda bizlerde hepimiz tek yürek olup kadınlarımızın, insanlarımızın, çocuklarımızın çok güzel yaşaya bilecekleri bir dünya için mücadele edeceğiz. Bizler buradan onun sözünü veriyoruz."diye konuştu.

-"KADINLARIMIZ TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA KATLEDİLİYOR"

Türkiye'de kadın olmanı  insan olmanın ve emekçi olmanın çok zor olduğunun altını çizen Tutdere, şöyle devam etti:

"Hepimizin bu zorluklar karşısında direncimizi ve direnç kat sayımızı artırmamız gerekiyor. CHP'de kadın olmak bir başka anlamlı, bir başka güzel çünkü Cumhuriyet Halk Partisinin kadınları, cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir çok Avrupa ülkesinde kadınlara haklar verilmezken cumhuriyeti kurduktan sonra ilk olarak cumhuriyetin gelişe bilmesi için, büyüye bilmesi için kadınlara seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere eşit yurttaş olmaları için bir sürü devrim yapmıştır. Kadın sosyal yaşamda hak ettiği yere gelmiştir. Şimdi cumhuriyetin kuruluşundan bu yana kadınlarımız çeşitli alanlarda çok bedeller ödediler. Siyasette, ekonomide, sosyal yaşam anlamında beden ödediler bugünde bedel ödemeye devam ediyorlar. Her gün kadın cinayetleri, kadın istismarları ve benzeri konularla maalesef kadınlarımız Türkiye'nin dört bir yanında katlediliyor. Hükümet, devlet bizi yönetenler bugüne kadar kadınlarımızın özellikle toplumsal yaşamda hak ettiği yere gelebilmesi için ciddi adımlar atamadılar. Gün geçtikçe Türkiye özellikle kadınlar için, çocuklar için şartları zorlaşan bir ülke haline geliyor. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak genel başkanlığımızın liderliğinde kadının toplumsal alanda gücüne inanan, kadının eşit yurttaş olması gerektiğine inanan ve kadının aydınlık olarak kabul eden çağdaş cumhuriyetin temel unsuru olarak kadınları gördüğümüz için dünyada bütün kadınların özgürleşmesi için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."

Sabah kahvaltısında kadınlarla bir araya gelen CHP Adıyaman il yönetimi kahvaltı sonrasında kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak karanfil dağıttı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha