Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. Yıl dönümünde, bir kez daha andıklarını ve bugün, ulusça yaşanan sorunların temelinde siyasi iktidar olduğunu aktaran ADD Başkanı Palalı,"Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Türk Devrimi’nin yaratıcısı Türk Milleti’nin makûs talihini yenen, emperyalizmin planlarını tarihin çöplüğüne atan, onurlu bir ulusu çağdaş değerlerle yeniden var eden Büyük Atatürk’ü, aramızdan bedenen ayrılışının 82. Yıl dönümünde, bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı ve minnetle anıyoruz. Geçen seksen iki yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir. 1950 sonrasında yapılan yanlışlar ve özellikle de son 18 yıllık siyasi iktidarın Atatürk Devrimi’ne kindar yaklaşımı milletimizce görülmüştür. Siyasi iktidar, 'demokrasi, özgürlük, vesayete karşıtlık' sloganlarıyla yaptığı algı operasyonlarıyla, Atatürk’ün temsil ettiği bütün değerlere açıkça savaş açmıştır. Cepheyi gittikçe de genişletmektedir. Ancak durum da ortadadır."dedi.

Atatürk’e ve siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal politikalarına düşmanlık, milleti uçurumun kenarına sürüklediğini ifade eden Başkan Palalı,"Bugün, ulusça yaşadığımız sorunların temelinde, siyasi iktidarın Atatürk düşmanlığı bulunmaktadır. Atatürk’e ve O’nun akılcı siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal politikalarına düşmanlık, devletimizi ve milletimizi uçurumun kenarına sürüklemiştir.
Büyük Atatürk’ün ölümsüzlüğünün 82. yıl dönümünde bulunduğumuz ortamı bir kez daha gözler önüne sermek istiyor, kindar ve düşmanca yaklaşımlarına son vermesi için de siyasi iktidarı tekrar uyarıyoruz."şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha