SİYASET VE SİYASETÇİ

Siyaset

Siyaset, gücünü halktan alarak, iktidar olmak,

Ülkenin ve halkın toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel sorunlarına bilgi ve projeye dayalı çözüm üretmek,

Halka fayda sağlama, halkın yaşamını iyileştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek,

Ülkeyi ve halkı kalkındırmak, geliştirmek, zenginleştirmek, aş ve iş sorunu çözmek,

Ülkeyi ve toplumu barış ve huzura kavuşturmak için, yapılan bir iştir.

Siyasetçi

Kafasında projeleri, arkasında başarıları olan, bilgi ve projeye dayalı siyaset yapan,

Siyaseti, kendisi için, kendisini ve yakınlarını kalkındırmak ve zenginleştirmek için değil, halk için yapan,

Ülkeyi ve halkı kalkındırmak, geliştirmek ve zenginleştirmek, ülkeyi ve halkı barış ve huzura kavuşturmak için siyaset yapan, kişidir.

Parti Üyesi

Parti üyesi, partinin aslı unsuru ve gerçek sahibidir. Seçmenle partiyi buluşturan, seçmeni ikna edip partiye oyunu vermesini sağlayan, partiyi iktidar yapan kişidir.

Parti üyeliğinde amaç nicelik (sayı) değil, niteliktir. Parti üyesinin niteliği, siyasetin niteliğini belirler.

Nitelikli üye, eşittir nitelikli siyasettir.

Parti üyesi, parti de etkin ve belirleyici olmadan, partide kararlar üye ve örgütlerle tartışılarak alınmadan, organlara seçimler, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla, parti üyeleri ile tartışılarak oluşturulmadan, gücünü halktan alarak siyaset yapılmadan yapılan siyasetin, ülkeye hizmet etmesi, ülkede zenginlik yaratması, ülkenin ve halkın sorunlarını çözülmesi,

Ülkenin ve toplumun gelişmesi, kalkınması, sorunlarının çözülmesi, mümkün değildir.

Milletvekili Adayı

Adından da anlaşılacağı gibi milletvekili, milleti temsil eden kişidir. Millet, kimin kendisini en iyi temsil edeceğini, siyaseti halk ve ülke için yapacağını milletin kendisi bilir.

Milletvekili adaylarının, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla, önseçimle, millet tarafından belirlenmesi, gücün halktan alarak siyaset yapılması gerekiyor.

Milletvekili adayları, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla, önseçimle millet tarafından belirlenirse iktidara gelen parti, milletvekilleri, siyaseti halkın ve ülkenin sorunlarını çözmek, halkı ve ülkeyi kalkındırmak, geliştirmek, zenginleştirmek için yapıyorlar. Ülkenin ve halkın sorunları çözülüyor, gelişiyor ve kalkınıyor.

Milletvekili adayları, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla, önseçimle millet tarafından belirlenmezse, gücünü halktan alarak siyaset yapılmazsa,

Seçilen milletvekilleri, iktidara gelen partinin genel başkanı, partinin yöneticileri, bakanlar, siyaseti kendilerini ve yakınlarını zenginleştirmek için yapıyorlar.

Ülke ve halk yoksullaşırken, seçilen milletvekilleri ve yakınları zenginleşiyor.

20 yıldır İktidar olan AKP’nin yönetiminde, Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şekli ve geldiği nokta bu duruma somut örnektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve halkın sorunlarının çözülmesi için siyasetin, amacına uygun yapılması gerekiyor.