İktidarsanız

İktidarsanız muktedirsinizdir. Kaynak kullanma yetkiniz ve sorun çözme gücünüz vardır.

Demokrasiyi ve hukuku geliştirme, standardını yükselme, Türkiye’yi ileri demokrasi ülkesi yapma gücünüz olur.

Yol, su, elektrik, okul, kanalizasyon, hastane gibi temel alt yapı hizmetlerini yapabilirsiniz.

Eğitime, sağlığa ve sosyal güvenliğe daha çok kaynak ayırabilirsiniz. Nitelikli eğitim, nitelikli sağlık hizmeti verebilirsiniz. Emeklilere iyi bir yaşam ortamı sunabilirsiniz.

Tarımda verimi artırabilirsiniz. Üretilen ürünün kalitesinin iyileştirebilirsiniz. Ününü değer fiyatına satılmasını sağlayabilirsiniz. Tarımda zenginlik yaratabilirsiniz.

Aş ve iş sorununa çözüm bulabilirsiniz. Çalışanlara yüksek ücret verebilirsiniz. Çalışanların yaşamlarını iyileştirebilirsiniz.

Esnafın sorunlarını çözebilirsiniz, esnafın kazancının artmasına ve daha iyi koşullarda yaşamasına katkı sağlayabilirsiniz.

Bilime ve araştırmaya daha çok kaynak ayırabilirsiniz. İleri teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek, zengin yaratan üretim yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel sorunlara çözüm üretebilirsiniz. Ülkeniz, barış ve huzur içinde bir ülke yapabilirsiniz.

Uluslararası ilişkilerde söyleyecek sözünüz olur. Söyledikleriniz dinlenir ve söylediklerinize itibar edilir.

İnsanlar

İnsan sosyal bir varlıktır. Yaşam dinamik bir süreçtir. İnsanların sorunları ve ihtiyaçları sürekli değişip dönüşmektedir. İnsanlar, değişen ve dönüşen sorunları çözülsün istiyorlar. Siyaseti, iktidar olmak sorun çözmek için yapılan bir iş olarak görüyorlar.

İnsanlar oy kullanırken, oy verdikleri parti iktidar olsun sorunlarını çözsün istiyorlar. Oy verdikleri parti iktidar olursa, sorunlarının daha kolay çözüleceğini düşünüyorlar. Bu düşünceyle hareket ederek İktidara ve sorun çözmeye talip olan lidere ve partisine oy veriyor.

İktidara talip olan bir lider ve partisi

Aş iş beklentisi içinde olan kimseleri etkiliyor.

İletişim organlarının dikkat ve ilgisini çekiyor.

Akademik kadroların tartışmalarına konu olabiliyor.

Umut yaratıyor.

Halkın oyunu alıyor ve iktidar olabiliyor.

CHP

CHP, Mayıs 1950 seçimlerinden başlayarak katıldığı seçimlerde sürekli başarısız oldu. 68 yıl boyunca hiç tek başına iktidar olmadı. Halka bir fayda sağlayamadı.

31 Mart 2019 yerel seçimleri CHP açısından tarihi önemde. CHP seçimlere yerel yönetimlerde halka fayda sağlayacak, yaşamanı iyileştirecek yerel yönetim projesi ile seçmene giderse,

Yerel yönetimlerde iktidara ve sorun çözmeye talip olursa,

Seçmenin oyunu alabilir,

Yerel yönetimlerde iktidara gelebilir.

CHP’nin yerel yönetim projesi hazırlayacak için hala yeterli zamanı var. Yeter ki bahane uydurmasın, yapmak istesin.