Öyle telaş sarıyor ki içimi sabahları. Birini bitiriyorum diğeri aklımdayken. Hadi öbürüne, diğerlerine derken… Yetişemiyor bedenim zihnime. Coronalı günler bu telaşı daha da artırdı. Çünkü bir kez daha ölüme yakın oldum. Zamanın hızını duyumsadım.

Çok güzel bilgilere, ayrıntılara da ulaşıyorum. Biraz yavaşlamak ve tadını çıkarmak için ayrıntılara gireceğim.

Dün yol arkadaşım bir kadın ve köpeği ile sohbet ettim telefonda. Köpekle mi? demeyin. Söze başvurmamız gerektiğinde elbette  arkadaşım tercümanlık yapıyor. Fakat benim bazen onunla  görüntülü de görüşmem de oluyor. Çok tatlı ikisi de.

Adı Nyx, siyah ağırlıklı olmak üzere siyah- beyaz tüyleri var. Barınaktan sahiplenmiş. Bu huyuma da sinir oluyorum, illa mesaj iletme kaygısı. İdare edin artık. Okuduğumuz ortak kitaptan bahsederken arkadaşım, adının anlamını açıkladı. Nyx, Yunan mitolojisinde “ Gece Tanrıçası” nın adıymış. Telefonu kapattıktan sonra hemen açtım kitabı. Bu temasa kalıcılık sağlayacak bilgiye ulaştım. O da yetmedi. İnternet üzerinden çeşitli bilgilere ulaştım. Çok kısa olarak sizinle de biraz paylaşmak istiyorum.

“ Yunan Mitolojisi

NYX  veya Nyks (Gece Tanrıçası)

Nyx gecenin simgesidir. Kelime anlamı olarak Nyx gece demektir ve yeryüzü karanlığını simgeler. Zeus’ un bile ondan korktuğu bilinir. Uyku ve ölümün anası  sayılır. Yunan Mitolojisinin en büyük tanrıçalarından biri olduğu bilinir. Khaos’ dan olmadır. Daha sonra Thanatos, Hypnos, Nemesis, Eris ve Geras gibi evreni oluşturan tanrıları doğurmuştur. Ayrıca düşler tanrısı Morpheus’ un annesidir. Nyx ayrıca birbirini kovalayan akrep ve yelkovanın birbirine tam 12’ de kavuşmasıdır. Gecenin adıdır ve gecenin tanrıçasıdır."

Dün anneler günüydü. Malum oğlum öldü. Böylece “ annelik “ kavramını da tekrar tekrar sorgular oldum. Torunum dediğim oğlumun köpeği Argos da öldü. Bütün aile ilişkilerini sorgular hale geldim. Yeni alanlara yolculuk yorsa da oyalanıyorum. Merak duygusunu motivasyon aracı olarak kullanmaya istekliyim.