Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, çeşitli ziyaretler bulunmak, ilçenin ihtiyaç ve sorunları ile yapımı devam eden ve bitirilen kamu yatırımlarını yerinde görmek üzere başlattığı ilçe gezilerine Sincik’le devam etti. 

Vali Mahmut Demirtaş’ı Sincik Hükümet Konağı önünde Kaymakam Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Korkut ile ilçenin yöneticileri karşıladı. Vali Demirtaş, ilk ziyaretini Kaymakamlık makamına gerçekleştirerek, Sincik İlçesine yeni atanan Kaymakam Tunahan Efendioğlu’na yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
Vali Mahmut Demirtaş, Kaymakamlık ziyaretinde yaptığı açıklamada; “Yeni Kaymakamımıza başarılar diliyorum. İnşallah Sincik ilçemize güzel hizmetleri olur. Vali olarak 26 aylık görev sürem içerisinde en çok hizmet ettiğimiz ve yatırım yaptığımız ilçelerin başında Sincik gelmektedir. Sincik ilçemize yakın bir zamanda 250 kişilik Kapalı Spor Salonu yapacağız. Dün itibariyle bunun ödeneği tarafımıza aktarıldı. Kısa süre içerisinde ihalesini de yaparak Kapalı Spor Salonunun inşaatına başlayacağız. Ayrıca, Sincikli çocuklarımızın oynayabileceği, zaman geçirebileceği ve eğlenebileceği bir çocuk parkını da yakında yapacağız. Sincikli hemşerilerimize ne yapsak azdır. Sincik ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında imkanlarımız ölçüsünde gereğini yapacağız”dedi. 
Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçe merkezinde bitirilerek hizmete sunulan okul binaları ile öğrenci pansiyonlarını da gezen Vali Mahmut Demirtaş, Sincik ilçesinde çok önemli eğitim yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi; “ Son iki yılda Sincik ilçe merkezine 3 adet, köylerine de 3 adet olmak üzere 6 adet okul yaparak toplam 28 derslik hayata geçirdik. Ayrıca, köylerden gelen öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek amacıyla ilçe merkezinde 300 öğrenci kapasiteli pansiyon inşa ederek bunları hizmete sunduk. Modern bir mimari ile inşa edilerek hizmete sunulan ilim ve irfan yuvaları ile birlikte bundan sonraki süreçte Sincik ilçemizin eğitimde başarı çıtasını yükselteceğine inanıyorum”dedi.
Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Sincik Arcılar Birliği ile ilçede faaliyetini sürdüren bir tekstil atölyesini ziyaret ederek, ardından yapımı devam eden 20 yataklı Sincik Devlet Hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundular. 
Editör: Adıyaman Haber