Sincik Kapalı Spor  Salonunda  verilen iftar yemeğinde  konuşan Aydın, dünyada Türkiye’yi ateş çemberine almak isteyen, Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye  karşıtlığında toplanan büyük bir güruh olduğunu, bunu  çok net bir şekilde  gördüklerini, bu  güne kadar bu tür oyunları hep bozan bu milletin yine kenetlenerek bu kirli tezgahları bozacağını söyledi.
15 Temmuz'un yaklaştığını, geçen yıl ülkenin 15 Temmuz’da büyük bir hadise ve büyük bir badire atlattığını hatırlatan Aydın, "Türkiye adeta bir  işgal girişimi ile  karşı karşıya kaldı. Buna sebep olanlara ilişkin olarak bütün kurumlarda bir temizlik süreci başlatıldı ve devam ediyor. Darbeye karşı  bu millet tanklara  tüfeklere  karşı  göğsünü  gererek  ne kadar  büyük bir  millet olduğumuzu gösterdik. Teröre  karşı her  alanda etkili  ve kararlı bir mücadele devam ediyor. Eğer kim bu devlete karşı  durursa, bu milletin canına, malına kast ederse hangi terör örgütü olursa olsun devlet  ve hükümet  gerekli tedbirleri  almakla mükelleftir ki  bu konuda ciddi ve etkili bir şekilde teröre karşı etkili bir mücadele ortaya koyuyor. PKK’dan DAEŞ’a kadar, FETÖ’den DHKP-C‘ye kadar bütün terör örgütleriyle etkili bir  şekilde  devam edeceğiz, bu mücadele terör  örgütlerinin sonu gelene kadar, son terörist  bitene devam edecektir" dedi.
Bu mücadeleyi   yaparken herkesi  kucakladıklarını, PKK’nın en çok Kürtlere  zarar verdiğini, onlara zülüm eden bir terör  örgütü  olduğunu herkesin çok iyi bildiğininin altını çizen Aydın, şöyle devam etti:

"Bir  yandan Kürt  kardeşlerimizi  kucaklarken diğer  taraftan  terör  örgütüne aman vermiyoruz. Onların çamura  battıklarını görüyoruz, son çırpınışlarını  görüyoruz ve çözülme sürecinde olduklarını, artık silah bırakma noktasına geldiklerini görüyoruz. Dağda  olanlara sesleniyoruz; gelin silahı  bırakın çünkü  devlet  güçlüdür, hükümet  güçlüdür . Yine devletin adeta  kılcal damarlarına giren bu Fetö terör örgütüne karşıda mücadele en sert  şekilde  devam edecektir. Terör  örgütlerine karşı etkili bir  mücadele yürütmezsek  asla  başarılı olamayız, tüm dünyada  adete  bir  insanlık suçu işleyen tüm terör örgütlerine karşı  herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Batıyı bu konuda göreve  davet ediyorum, terör örgütü üyelerini, besleyenleri  samimi olmaya davet ediyorum ve onların teröristleri bize iade etmeleri lazım ki ancak bu şekilde dünyayı terörden temizleyebiliriz, bu şekilde dünyada huzur barış iklimini sağlayabiliriz"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha